Havet ger lugnet

Sen kväll, eller natt snarare. Borde sova. Nu sover ju alla. Äntligen. Strax efter ett, just när jag skulle tvätta bort plåtnings-sminket och lägga mig, så vaknade Ernst och skrek tröstlöst. Stod upp i sängen med tårblöta rosiga kinder, sträckte upp de små armarna. Eftersom jag reser bort imorgon hade jag inte hjärta eller ork att sitta där intill sängen, sjunga, buffa, bädda ner och låta honom ligga kvar i sin säng. Som vi försöker vara NOGA med nu.

Lyfte upp honom, bar runt honom och han fick följa med mig och borsta tänderna, vi tassade runt i mörkret här hemma. Ganska mysigt ändå. Sova kan jag göra imorgon på planet.

Jag fick den här bilden från fotografen Lina Jönér, som har sin ateljé på Nääs Fabriker där vi ju höll till igår…

Linda knäppte bilden nere på badbryggan vid Nääs fabrikers makalöst fina nya badhus. Tycker om bilden, nog just eftersom jag inte visste att hon tog den. Där stod jag och tog några (tror att jag hann typ tre) djupa andetag och njöt av det kluckande ljudet när det iskalla, mörkblå vattnet slog mot bryggan och badsteget. Där, i den sena eftermiddagssolen, kändes sjön Sävelången lite som havet. För mig.

Det kan låta fånigt men jag får ett sådant lugn av havet. Av bryggor. Och ibland kan tre djupa andetag göra stor skillnad. Nu ska jag försöka stänga ögonen och få åtminstone tre timmars sömn. Jag ska försöka beställa en dröm om en brygga på Marstrand, kanske bryggan nedanför Båtellet. Den som går ut, där man har den finaste utsikten över solnedgången i fjorden.

KOMMENTERA!

10 reaktioner till “Havet ger lugnet

 1. ”Han leder mig till vatten där jag finner ro” – håller verkligen med – så välgörande med en stund vid vattenkanten. Stämmer nog väl in på oss alla? Glad att du fick den stunden! Ha en fin dag och skön flygtur!

 2. Menar du att ni har hjärta att alla andra nätter låta honom vara med sina tårblöta kinder utan att ta upp? 💔

  1. Men snälla, läs ordentligt och sluta skuldbelägga andra mammor. Hon skriver ju buffa, bädda ner och låta honom somna om i sin egen säng. Hur kan du tolka det på annat sätt än att de tröstar och nattar om honom i sin säng? Blir så trött på kommentarer som dessa, viljan att missförstå och hacka så fort man kommer åt, usch!

   1. Håller med dig!! Hur kan någon tro att de inte gör sitt bästa!! Sömnlöshet är tortyr!!
    Heja Ebba och Johan, vi är många som kämpar med våra små älskade änglar fast alla på sitt sätt!

  1. Haha! Ivern att märka ord och finna fel. Komiskt. Tror nog att Ebba har full koll men kan, liksom vi alla, i hastigheten skriva fel, eller så är det dialektalt. Spelar det roll?

 3. Så fint du skriver <3
  Fina Nääs! Min mamma hade butik där när jag vár barn och fortfarande är de en av de platser som känns som hemma.
  Trevlig resa nu!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.