Flytten och höstens hemma-projekt

/ Betalt samarbete med Alcro Färg Foto: Lisa Höök /

Mina barn har flyttat – ja, du läste rätt! Okej, okek, de har bytt rum. Marianne tog Ernsts, Ernst tog Klas, som i sin tur flyttade in till Mariannes. Ja, ett härligt KAOS med andra ord. Och alla var mycket peppade! Stor sak för barnen såklart. Perfekt höst för hemma-projekt dessutom.

Marianne ville bestämt INTE ha vita väggar, som det tidigare var i lillebrors rum. ”För tråkigt och omysigt”. Jag köper det. Sagt och gjort, vi började med projekt ”hitta rätt kulör” och här kommer ju en vattendelare. Att låta barnen välja själva eller inte?! Mitt enda krav var att vi skulle använda oss av BRA färg. Vilket jag, efter vårt gäststuge-projekt i somras VET att Alcro är. Visst, kanske inte chockrosa kulör då – men jag ville att hon skulle få välja. Och här kommer också Alcro Färg in i bilden…

Voilà, nykomlingen Alcro Stil, som är en otroligt fin, vackert matt färg som ger djup, med samtidigt är tålig. Men vänta, färg och kulör? Hänger ni med? Läs HÄR för en målande beskrivning om skillnaden mellan kulör och färg. Men färgen är alltså materialet och kulören är tja, nyansen, som gråblått eller rosa.

Apropå gråblått…

Valet av färg blev alltså självfallet Alcro Stil, för att jag ville ha just en matt färg med vackert djup. Som ändå är tålig! Hey, vi är en trebarnsfamilj! Färgen Alcro Stil (som lanseras nu i höst – också med en kollektion nya kulörer – är Alcros mest exklusiva inomhusfärg. Och jo, den går till och med att torka av! Tips är att kolla in kulörerna, jag älskar Stråhatt och Dimäng.

Först provmålade vi upp flera olika nyanser på väggen hemma. Dividerade, funderade. Valet på kulören föll på favoriten Fjäder, som vi även valde att måla väggarna inne i gäststugan. Fjäder ingår i Alcros kollektion “ad.grey”, som består av totalt 12 nyanser. En mjuk, härlig och lättmatchad kulör, som JAG älskar lika mycket som Marianne!

Vårt nästa projekt här hemma blir då att ta oss ann blir Klas rum, och då kör vi vidare på samma spår med Alcro heltäckande kulör Fjäder, tror jag… Men vi får se! Återkommer med resultat. Detta är dock ett projekt som vi tar liiite julledig ifrån, men det kommer bli så himla fint när även hans rum är klart.

Tack Alcro Färg för detta roliga samarbete, för er expertis och för era proffsiga återförsäljare!

Har ni några projekt hemma just nu, eller som ni ska komma igång med? KOMMENTERA!

9 reaktioner till “Flytten och höstens hemma-projekt

 1. Viktigt att trivas hemma, speciellt när det man knappt ska lämna hemmet.
  Och bra att barnen får välja då det är de som ska trivas, samtidigt får de veta hur saker fungerar och lära sig lite.

  Själva har vi lagt golv och fixat både tak och väggar i sista rummet precis så det blir extra julfint.

 2. Jag såg rubriken och tänkte – oj, jag har missbedömt bloggen, det är inte reklam i alla inlägg…

 3. Ni målar om rummet från vitt (med motiveringen ”för tråkigt och omysigt”) till vitt? Ser du det inte själv? Eller har något blivit galet i redigeringen? Före och efterbilder önskas haha 😂🙈

 4. Haha, när vi tänker mysigt och ”o-vitt” är det på en annan skala:) här älskar barnen Harry Potter och jag tar tillfället i akt och låter dem välja bland ett urval av mustiga gammaldags tapeter som passar både husets ålder och deras smak. Ett rum klart, nästa gör jag på jullovet när vi ändå inte får träffa folk.

 5. Vi har använt Alcros färger i alla rum när vi renoverat och vi är sååå nöjda. Vi har precis målat klart vår hall i just nyansen Fjäder och den är så fin! Inte alls vit utan en ljust grå som är en perfekt mjuk och neutral färg. En av mina vänner har den i sitt kök och där passar den också väldigt bra.

 6. Vi har målat om hall/trapp/vardagsrum under hösten och valde Alcros kulör Givakt till vår soff och tv del i vardagsrummed (typ L format). Jag gillar färg och det blev såå härligt! En mörk varm grön nyans som gjorde att det blev ett “rum i rummet”. Perfekt för soffhäng! Resten blev vitt och jag trodde först att det skulle bli för stor kontrast men inte alls! Så att våga blanda in lite mörkt i det ljusa är ett hett tips om man som jag gillar färg!
  Sen var det extra bra tajming just denna höst att få ett “nytt rum” när vi spenderar den den tiden just hemma!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.