Måndagsrapporten, kod på Bookbinders (!) och en mörk tunnel…

/ Innehåller reklamlänk till Bookbinders Design och egen verksamhet /

Jamen vi river igång den här veckan, som OVERKLIGT nog alltså är veckan före jul?! Herre-g-u-d. Låter ju repetitivt här men hur är det möjligt, hur kan den här märkliga hösten – som stundvis sniglat sig fram, som en enda lång mörk tunnel – ändå ha gått så fort? Hur som helst, jag vaknade pigg imorse, Johan smet iväg lite tidigare och sedan lämnade jag barnen. Vi gör så ibland, när det är mycket: En får gå lite tidigare och komma iväg, den andra tar morgonrundan med barnen. Ganska mysigt faktiskt, att få en “egen-morgon” med barnen. Eller, i alla fall om du frågar mig idag, när det var glada, peppad barn som pratade om ditt och datt, var klara i tid och gjorde sig redo med ryggsäckar packade med prydligt gjorda läxor och luciakläder till dottern. Bra morgon. Jippie! Veckan då, vad bjuder den på? Jo, gott och mycket blandat i form av…

MÅNDAG: Möten, möten, möten. Sedvanlig start med måndagsmöten med mitt bolag, Ebba von Sydow AB, och även Säker stil. Äntligen är det verkligen fullt fokus FRAMÅT på ett förhoppningsvis soligare, roligare 2021! Tänk att vi egentligen skulle firat storslaget bubblande 5-årsjubileum för podden just denna december. Vi skalade ner och ner igen tills det… Helt enkelt inte kändes som den bästa tiden att fira. Så vi skjuter på detta härliga till våren istället. Rätt beslut, bra beslut!

Nu på eftermiddagen hade jag möten inför ett eget stort projekt inför nästa år, som jag fortfarande inte riktigt vågar prata högt om. För osäkert allting. Men RIKTIGT bra möten, jag är ovanligt peppad för att vara i den här jobba fasen för mig, nämligen den tunga uppstarten. Med stora, svåra beslut och då alla mina tvivel kommer upp till ytan och nöter ner mig. Fyfarao. Den här gången ska jag tvinga ner dem på mattan igen. Jag är starkare än någonsin i armarna och axlarna och borde väl då vara det i huvudet också?! Nej, inte helt logiskt, men ni fattar känslan. Jag. Ska. Orka. Eller i alla fall inte ge upp nu.

Nu ska jag strax avsluta dagen med Bookbinders-jobb. Vi hoppas nu verkligen, innerligen på ett sista race inför julen och helgerna. Jag har fått så många frågor om kod, så jag bjuder nu på en “blixt-kod” här! Koden EBBA15 ger 15% rabatt på ALLT fram till midnatt imorgon tisdag. Denna supersäljare är “back in stock”, likaså påfyllt av “att göra”-listorna i alla färger! Även hela Get the Gallop-kollektionen som nyss lanserades, likaså vår nya exklusiva läder-kollektion. Tillverkad för hand i Stockholm av vegetabiliskt garvat italienskt läder… Alltså, 15% på alla produkter, dock inte själva präglingen (som är vårt eget hantverk som görs i butik och vi får helt enkelt ihop det med att ge rabatt på det också). Så, skynda, skynda, skynda och beställ för att kunna ta del av 15% på allt. Perfekta julklappar som håller för livet: Otroligt vacker förvaring, kalendrar, album, pärmar, böcker och handgjorda boxar, klädda i Bookbinders klassiska bokbinderiväv.

TISDAG: Plåtning med Lisa Höök, vi lyckades faktiskt hitta en “The Crown”-inspirerad lokal, ska bli så spännande! Spana in mina stories imorgon, så visar jag. Mycket pepp på detta. En stängd lokal men vi fick snällt komma in, bara fotograf Lisa och jag och jag ska packa med några härligt glammiga looks. Haha, som jag skrev på Instagram i fredags (tror jag att det var?!) så får jag väl vara glad över att åtminstone klä upp mig för Instagram?! Jag tänker också att många därute ändå kommer att kläd upp sig lite till jul. Även nyår. Visst, vi kommer att fira julafton bara vi fem men jag tänker ändå bjuda på nåt… Härligt. Det minsta man kan göra!

Hemmatränings-passet måste även avverkas denna dag. Check på det, får bli på eftermiddagen! Jag skjuter ofta fram det till kvällen och då blir det ju ytterst sällan av. Hmmm…

ONSDAG: Podd-förmiddag med Emilia. Vi har bestämt oss för att riktigt maxa med julmys. Glögg, pepparkakor och extra allt. Gäller ju att komma i stämning för en glittrande julig podd! Just det, våra önskelistor ska vi bjuda på också. Hjälp, vet inte ALLS vad jag har på min… Måste klura på det inför onsdag.

Apropå julklappar måste jag lösa det också. Ligger lite efter här. Har ju tipsat andra om julklappar i kvadrat men själv har jag inte hunnit. Samma visa varje år, haha!

TORSDAG: Nämen, kanske ska jag träna LIVE klockan 10.00?! För att bevisa för er att det faktiskt blir av? Ja, så får det bli! Klockan 10.00 på min Instagram. Ses vi? Hoppas det!

Resten av torsdagen är det jobb, jobb, jobb med Säker stil. Boken, kolla bilder, ytterligare en korrvända (den tredje i ordningen) och sedan trippelkolla allt igen. Och igen. Uppdatera författarpresentation, uppdatera bokpresentationen som ligger ute på nätbokhandeln och ja, jaghar en “to do”-lista kring detta som Emilia och jag ska beta av. Trevligt jobb dock!

FREDAG: Skolavslutning för barnen. Hur gick det till? Jamen, det frågade jag ju. Finns fortfarande inget bra svar. Någon vanlig avslutning blir det ju inte, vilket faktiskt känns så himla trist. Jag får alltid så mycket julstämning där jag kommer med andan i halsen och sedan bara fylls av julmys av barnsången och allt det vackra. Tårarna rinner och axlarna åker ner. Skolavslutning är ju den bästa medicinen. Men i år får jag hitta en annan kur helt enkelt. Barnen stannar sedan på fritids och går även på fritids några dagar nästa vecka…

LÖRDAG och SÖNDAG: Absolut noll planer. Eller räknas det att bara planera att andas ut efter ännu en decembervecka och förmoligen ( förhoppningsvis hänga på Bookbinders nästan hela helgen, och hjälpa till att packa ordrar?!

8 reaktioner till “Måndagsrapporten, kod på Bookbinders (!) och en mörk tunnel…

 1. Läderfodralet är så fint! Jag beställde med prägling och när boxen kom hem så langade jag över den till sambon och sa – ”slå in och ge mig i julklapp!” Bästa starten med snygga grejer till det nya jobbåret.

 2. Är så nöjd med min senaste beställning från Bookbinders! Du gör ett mycket bra jobb Ebba, all heder till dig.

 3. Hej Ebba🌟
  När släpper du halsbandet och var kan man köpa det😍?
  Tack för allt du gör och din härliga pepp till livet🙏🏻🌟🙏🏻

 4. Blir det någon sälenresa för er? Vi funderar fortfarande här hemma…

  1. Det går ju tyvärr inte för då bryter man mot FHM:s restriktioner. Inga icke-nödvändiga resor ska göras och om man träffar personer utanför sin vanliga krets måste det ske utomhus. Så visst blir det en annorlunda jul i år, men bara att acceptera tyvärr.

   1. Vi kommer att åka till Sälen. Inte över jul, men i januari. Vi kommer att åka dit i egen bil, bo i egen stuga och inte gå på restaurang. På det viset följer vi FHM rekommendationer trots allt.

 5. Min syster fick i födelsepresent av mig våras en anteckningsbok med egen prägel på (hennes namn då) för hon älskar anteckningsböcker och stilren stil och hon absolut ÄLSKADE den! Hon älskade att ha sitt namn på den och hon sade att det kändes väldigt speciellt att få en sådan speciell present =) Så jag kan varmt rekommendera BookBinders anteckningsböcker! varma hälsningar från Skåne

 6. Helena: Det är ju ingen nödvändig resa så visst bryter ni ju då mot rekommendationerna. 🙁 Och ni kommer väl inte sitta instängda i stugan utan att skida och utan att handla matvaror?

  Dessutom så är ju en av de största poängerna med att inte resa om det gud förbjude skulle hända er något så att ni behöver vård – skidfall, allergisk reaktion, coronarelaterat eller vad som helst, så belastas sjukvården i den regionen. Det handlar således inte bara om huruvida man smittar/smittas, utan även om andra faktorer. Snälla, respektera rekommendationerna!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.