Ett svep kungligt julgodis!

Nämen ett kungligt julgodis tycker jag att vi är MER än värda i dessa dystra tider! Vad sägs om en throwback till ett gäng favoriter, bland de kungliga julkorten? För de är fenomenala på att skicka julhälsningar. Eller, det är kort sagt en del av JOBBET som kunglighet. Det ingår liksom. Och desto roligare för oss, som gillar att följa… Jag kör alltså ett fullständigt icke-logiskt, icke-kronologiskt julsvep med julbilder. Plockar russinen ur den kungliga julrussinkakan. Sen röstar vi fram en favorit, du kommenterar, okej? Bra, vi kör!

Charles, Diana, William och Harry julen 1991. Prydliga prinspojkar i kostym och Harrys julfina slips, som matchar mammas kavaj. Året innan paret separerade – sedan blev det ju skilsmässa först 1996, efter femton års äktenskap.

Vi fortsätter med en slädfärd och ett hej från kungliga julen 1985:

Carl Philip, Madeleine, drottningen, Victoria och kungen i brun skinnjacka och glasögon som man hoppas att han har sparat. De skulle han kunna plocka fram nu igen, underbart ju! Man älskar ju de där inte så perfekta ögonblicks-bilderna, när kungligheterna blir precis som andra familjer. Som att kronprinsessan har godis i munnen…

Men pepparkakshuset är givetvis kungligt perfekt och härligt överdådigt. Vi backar till 1981:

Victoria och Carl Philip leker med sådana där “lite för fina för småbarn”-juldekorationer. Och drottningens “vad gör ni nu?!”-blick. Love it. Vi fortsätter med en throwback till 1997 när detta gäng samlades inför familjens jul som firades på Drottningholms slott.

“Familjejulkorten” kommer ju numera från familjerna själva, när de vuxit upp och skaffat egna kungliga familjer. Förra året skickade familjen på Haga slott ut det här som sitt julkort:

Och här nedan ser vi småprinsarna från Solbacken i julröda koftor:

…Och här ser vi årets julkort från prinsfamiljen på Kensington Palace:

2018 såg det ut såhär, herregud sådan gosig liten lillprins. Just precis den bodyn med kragen hade jag till Klas och Ernst också, inköpt på Amaia i London, där även Kate shoppar barnkläder:

…Och 2013 blev julkortet för familjen dopbilden, med förstfödde lille prins George:

Måste säga att Kate och William är riktiga julkorts-proffs! Åh, nu kände jag ett styng av vemod här, för i år är första året på… Ja, väldigt länge, som vi inte fick till någon julkorts-bild för vår del. Suck. Men så är det ibland, så blev det den här julen. Vi hann med mycket annat! Nästa år ska det blir ett riktigt, riktigt fint!

Men HUR härligt var inte Charles och Camillas julkort från ifjol?!

Harry och Meghans första gemensamma julkort var från bröllopsfesten i Windsor 2018:

Året därpå fick Archie Mountbatten vara i centrum:

Och sedan MÅSTE vi också en sväng till Danmark, där min jul-själsfrände bor. Drottning Margrethe framför den tre meter höga granen på slottet och trots att den är 2008, så är det precis perfekt än idag. Jultröjan med guldstjärnor, pyntet, Svenskt Tenn-soffan där bakom, ALLT!

Men hon får i och för sig hård jul-konkurrens av drottningen Elizabeth, som ALLTID levererar en underbar jullook i rött! Här nedan en favorit från 2013, på traditionsenliga juldags-gudstjänsten på Sandringham:

Apropå jultraditioner, så är det också på juldagen som “The Queen’s Christmas Message” tv-sänds. Ett ungefär 10 minuter långt tal till folket. Ja, precis som att kungen håller tal här hemma. Kungens kostymer i all ära men drottningen, ja, ni ser ju…

More is more! Här brukar också traditionen råda att medierna i detalj skärskådar vilka släktingar som syns på bilder på skrivbordet och INTE, ja, minst lilla detalj som kan blåsas upp till en nyhet. Här tycker jag dock att nyheten skulle vara den underbara glittrande looken!

…Och här ser vi den allra första bilden, från den allra första julhälsningen från Sandringham 1952:

1979 samlades hela familjen och detta är väl ändå ett julkort att njuta av för alla oss “The Crown”-fans. Roligt också att prinsessan Annes lille 2-åring dyker in i bilden, ser ni honom?

Och här nedan ett julkort av modellen amerikanskt maxat och välstylat. Puh! Julhälsningen 2018 från Charlene och Albert och tvillingarna, prins Jacques och prinsessan Gabriella.

Foto: Stefan Lindblom / TT, Axel Schütt / TT, John Stillwell / TT, Matt Porteous / TT

KOMMENTERA! VILKEN KUNGLIGA JULBILD ÄR DIN FAVORIT!?

13 reaktioner till “Ett svep kungligt julgodis!

 1. Intressant och roligt att du och Kate köper barnkläder i samma affär.

 2. Så roligt att titta på dessa kort. Min favorit är Cambridgefamiljen där Louis skrattar. De verkar alltid ha så kul ihop!

 3. Men så fina bilder på kungliga. Jag tycker Kronprinsessans med familj är finast 💝🇸🇪

  1. Underbart inlägg! Kate och Williams från i år och Harry och Megans från förra året är mina favoriter!

 4. Underbart inlägg! Gillar kortet från -79 på brittiska kungafamiljen bäst, har precis sett avsnitt 8 av The Crown idag!

 5. Jag tycker att årets julkort på Cambridgefamiljen tar priset. Avspänt, bakgrunden, den skrattande Louis.allt samverkar denna gång.

 6. Fantastiskt roligt inlägg! Jag tror inte ens jag sett många av dessa. Så mycket fina bilder! Eftersom jag älskar the Crown är de brittiska verkligen extra speciella att titta på. Julkortet med Charles och Camilla är helt fantastiskt! Jag känner mycket mer för dem nu när jag sett vilken lång väg de gick innan de fick varandra och vad lyckliga de verkar nu.

 7. Vilket härligt inlägg med alla fantastiska bilder! Så svårt att välja…men vår kronprinsessa med familj är ju svårslagen:)
  Charlene och Albert har jag aldrig riktigt förstått…hon ser aldrig lycklig ut? Jag hoppas jag har fel där.
  God Jul Ebba!

 8. Härligt svep! Har inte hunnit med hela säsong fyra, men du kanske kan förklara varför Archie heter Mountbatten och inte Windsor? Verkade ju vara lite känsligt det där så jag blev lite nyfiken. 😇

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.