Jullovets dresscode (och den klassiska blå randen)

/ Betalt samarbete med Polarn O. Pyret Foto: Lisa Höök /

Jullovets dresscode hemma hos oss? Japp, vi kommer att varva randiga favoriter från Polarn O. Pyret med träningskläder (i alla fall för min del) och sedan tänker jag klä upp mig lite extra, åtminstone julafton och nyårsafton. Även om det bara blir vi fem. Eller okej, först klä upp mig, sedan byta om till randiga nattlinnet framåt kvällen, åååh, jag längtar

Har fått mååånga frågor om Polarn O. Pyret-nattlinnen och pyjamasar senaste veckorna. Så, här kommer nu ett underbart tips! Idag torsdag startar en randig julkampanj, som håller på till 20 december, med hela 30% på allt (yes, allt, så himla bra!) med mörkblå randen. Så, skynda in och hitta dina favoriter. Här ser ni Ernst och mig i våra gamla favoriter, som faktiskt har några år på nacken. Jag är så stolt över att jobba med ett varumärke som brinner för att göra kläder som verkligen tåls att älskas, tvättas och slitas. Länge. Och som kan ärvas av – som hemma hos oss – minst tre barn (Polarns mål är tre barn i varje plagg, minst). För efter Ernst, så åker de vidare till kusin Wille…

Japp, som ni ser åkte skumtomtarna fram när Ernst skulle vara med mamma på bild, haha. Julefrid framför OCH bakom kameran!

Alla Polarns klassiskt randiga och enfärgade plagg i vitt, rött, blått och grått är också GOTS-certifierade. Här kan du för övrigt läsa mer om Polarn O Pyrets hållbarhetsmärkningar, och du har väl koll på PO.P Second Hand? Okej, åter till randen…

Randigt julmys, det bästa myset ändå. I år packar vi alltså randiga pyjamasarna ner till Skåne, efter många, långa diskussioner om jul och nyår. Nu blir det som det blir. Det blir bra det med. Jag har också laddat upp med mycket pyssel. Ernst är, som ni ser ovan, just nu väldigt inne på att “pärla”…

Polarns klassiska rand föddes ju 1976 och snacka om att det är hållbar design, då den är precis lika underbar idag. Här ser ni oss i randiga favoriterna tillverkade i 100 % ekologisk bomull. Jag tycker också om detaljerna, som den bredare mudden vid ärm- och benslut på barnens pyjamasar, för att barnen ska kunna “växa” i plaggen ännu längre. Och det är bekvämt!

Så, nu är det alltså 30% på allt med mörkblå randen inne på Polarns hemsida. Om du har siktat in dig på något, slå till på direkten för att få just det som står på din önskelista.

KOMMENTERA GÄRNA!

32 reaktioner till “Jullovets dresscode (och den klassiska blå randen)

 1. Men alltså snälla! Varför tar du inte ditt medborgerliga ansvar och stannar där du bor! Man ska inte resa just nu. Hur svårt är det att förstå!? Det kommer fler jular! Så otroligt egoistiskt av er. Du har ju en härlig familj där du är, det är inte som att du behöver sitta ensam på jul om du stannar i Stockholm.

  1. Eller så kan du skriva dina kommentarer till dem som får hurrarop över att de är i Marbella över jul och nyår. Ja några rundor under hösten blev det för många också.

 2. Hoppas nattlinnet till vuxna i rött (och blått!) kommer in snart igen, verkar vara slut på hemsidan

 3. Varför bryter ni mot restriktionerna och gör en icke-nödvändig resa?? Snälla, vi måste alla hjälpas åt!

 4. Hej ni som förfäras av en resa till en egen stuga. Om ni läser på krisinformation.se enligt sms:et som gick ut från MSB i måndags så ser ni inget om restriktioner för säkra resor inom Sverige. Däremot står det tydligt att man bör företa resan på ett säkert sätt utan att träffa andra, att man kan isolera sig på resmålet och att man kan ta sig hem säkert om symptom uppstår. Jag tror att Ebba med familj uppfyller alla ovanstående kriterier. Ha en fin jul och ta hand om varandra!

  1. Isolera sig på resmålet är ju ganska svårt. Det innebär att de inte ens får gå och ha ska mat.

   1. Det är 2020. Du behöver inte lämna ditt hem för att handla.

  2. Fast krisinformation.se är ju bara en förkortad version som hänvisar till den fullständiga versionen på FHM:s sida där det står att icke-nödvändiga resor ska göras. Är det verkligen så svårt att stanna hemma (särskilt när man inte är ensam) att man försöker hitta kryphål för att kunna resa??
   Löfvén sade ju precis det, att det inte handlar om att var och en ska göra sin egen tolkning, utan att man helt enkelt ska följa rekommendationerna.

   Dessutom så är ju en av poängerna med att inte resa om det gud förbjude skulle hända något så att man behöver vård – kan vara vad som helst, något mindre allvarligt eller mer allvarligt, så belastas sjukvården i den regionen. Det handlar inte bara om huruvida man smittar/smittas, utan även om andra faktorer. Snälla, respektera rekommendationerna!

 5. Håller helt med Louise . Ofattbart att det kan vara så svårt att stanna hemma med sin familj .En enkel sak att göra . I alla fall om man inte är helt ensam .

 6. Som tillägg till min förra kommentar vill jag önska er en God Jul 🎅🎄

 7. En stilla undran, alla pekpinnar – var kommer dom ifrån? Varför finns något slags måste att hoppa på varenda grej någon offentlig person skriver? Det går att resa säkert inom Sverige. Det går att vara i sin stuga utan att träffa en enda människa, med online handling t.ex. Det VET alla. Vad är anledningen till att gemene man önskar skriva offentliga personer, som tar ansvar, på näsan? Var finns empatin? Var finns viljan att komma igenom denna, oerhörda, kris som hela världen just nu befinner sig i – tillsammans? Jag är övertygad om att vi gör det bättre TILLSAMMANS! Påminn, med vänlighet, de som glömmer att hålla avstånd. Jag tror att väldigt få personer är medvetet “dumma”, men vi glömmer lätt för vi är inte vana! Det ÄR inte roligt nu, tvärtom, men vi klarar det tillsammans. Vi klarar det inte genom att kasta, onödig, skit på varandra.

  1. Tror det handlar om att man är less på att offentliga personer- influensers- inte beter sig som att de gör allt de kan för att stoppa pandemin. Flera reser/ umgås med många/ är ute och äter osv och då blir man frustrerad.
   Att influencers visar upp hur de gör innebär ju att de uppmuntrar andra att göra likadant. Och nu gäller ju tänka över om resorna verkligen är nödvändiga så då är det inte konstigt att Ebba får kritik för att hon tänker göra en resa med familjen. Så pekpinnarna kommer nog av att vi vill att alla ska göra allt de kan så vi får leva normalt igen snart och kommer över pandemin.

  2. Mycket bra skrivet Anna! Det här läget lockar verkligen fram alla små poliser bakom skärmarna på ett sällan skådat sätt! Låt Ebba fira jul som hon firar jul utan att sabba stämningen med allt gnäll. Med tanke på att de inte firar jul som de brukar så har de sannolikt vridit och vänt på detta hundra varv…

 8. Men Herregud, människa. Stanna hemma! Vi måste alla hjälpas åt om livet någonsin ska bli normalt igen. Vi, vi, vi måste ersätta jag, jag, jag.

 9. Entitlement…..det är det ord som hela tiden kommer i mina tankar när jag läser och lyssnar på Ebba. Ebba anser att just hon och hennes familj kan resa till Skåne, där vårdorganisationen håller på att braka samman. Bara i Malmö så har halva personalen på infektionskliniken insjuknat i Corona. Det förstår alla vad det ställer till med. Vården i Skåne är inte dimensionerad för att ens klara regionens befolkning. Men vad behöver Östermalmsbor som vill fira jul i Skåne bry sig om det? För Ebba instagram och andra kanaler måste ju fyllas med nya bilder…..även under en pandemi…..och de bilderna kan tydligen inte tas hemma i våningen i Stockholm. Egoism.
  Det är så uppenbart att Ebba tänker bara på Ebba…..hela tiden. Dubbelmoral.
  När diskussionen om flygresor var som hetast var Ebba tvungen att åka kors och tvärs över jordklotet, varje lov firades i solen, men alla möjliga ursäkter…..”vi behöver det”, “vi mpste koppla av”, “jag ska skriva”……ja, nu är det en pandemi och människor dör, personalen i vården sliter ……men Ebba måste åka ner till svärföräldrarna i Skåne och fira jul…….

 10. Jag kan förstå det. Samtidigt tror jag inte att det är infuencers som är det stora problemet. Det stora problemet är du och jag, då menar jag alltså alla invånare i Sverige och världen. Kan vi inte lägga energin på att påminna varandra, i vardagslivet, istället? Eller lägga den på att ifrågasätta varför ica inte har ordnat sin logistik så att det går att handla online – alla utlämnings- och utkörningstider för denna veckan tog slut i lördags förra veckan i min stad.
  Sen fattar jag att det är irriterande att Ebba m.fl. inte följer restriktionerna, men går jag ner på stan så är det massor av människor som inte heller gör det. Och jag har inte läst om att folk står på barrikaderna i sina städer och tillrättavisar varandra. Det är enklare bakom skärmen, men vilken effekt ger det? Jag önskar att alla påminner alla i det verkliga livet också. Gör vi det?

  1. Nu vet jag inte om en bilresa till Skåne där man bor i eget hus och förhoppningsvis inte umgås utanför hushållet eller handlar fysiskt i butik etc är ett jättestort problem. Det är kanske inte helt optimalt och rätt. Men det finns värre beteenden och sannolikt är risken för att sprida smitta eller bli sjuk inte särskilt stor. Men det jag tror jag gör att influerare som struntar i rekommendationer/restriktioner eller tolkar dem väl liberalt väcker sådan debatt är att de är just – influerare. Med yreksrollen att påverka och influera andra människor genom sitt agerande. Det är ju syftet med rollen: så här tänker/gör influencern, så här ska jag också göra (dvs konsumera). Dessutom når de ut till så oändligt många fler än en vanlig anonym person.
   I många fall kan jag förvånas över att influerare inte kan ta sitt ansvar och låta bli att lägga ut sånt som kanske inte visar ett helt optimalt beteende. Går du till frisören eller på skönhetsbehandling – gör det i tysthet. Smiter du in på ett köpcenter, lägg inte upp en bild. Träffar du dina vänner eller syskon eller grannar fast man ska umgås inom hushållet – berätta inte om det. Lägg upp en bild på julgranen eller en bra bok du läser istället. Hur kan det vara så svårt? Du retar inte upp någon och kanske kan du dessutom låta bli att ge någon den där lilla känslan av rättfärdigande “äh, jag kan nog också…”. Obs, ej riktat till Ebba utan en allmän reflektion. Ett par influerare jag följer är väldigt bra på att visa ett anpassat beteende, och jag tror det inspirerar många att själv också “skärpa sig”!
   Gissar också att folk kan känna att influerare tar sig rätten att sätta sig över det som “vanligt folk” får följa. Men den rätten tar sig självklart alla som flanerar i butiker eller träffar vänner på krogen lika mycket – de syns bara mindre.

   1. Jag gillar ditt svar och håller med dig på ett sätt. Men å andra sidan så uppskattar jag Ebbas ärlighet och det hade ju bara känts konstigt om hon (eller andra) gör saker men sen inte vågar stå för det.

 11. Men så elaka människor i kommentarsfältet! Självklart kan man resa med bil till eget boende i Skåne om man vill, jag kan inte se något upprörande med det alls. Hoppas att ni får en mysig jul Ebba!

 12. Nu skriver jag mitt första inlägg för jag är så himla trött på detta fenomen där folk anser att de har rätt försöka skamma folk de inte känner eller har någon aning om varför de gör si eller så (och det är inte bara mot influencers, i sociala medier kryllar de av dem som spyr galla kors och tvärs mot främlingar) för att hen tror att hen har fått uppdraget att uppfostra sina medmänniskor.

  Vad hände med “Om du inte har något trevligt att säga så håll tyst “eller “Let’s agree to disagree”? Eller kanske ännu bättre, om du läser något som du inte instämmer i så Move on. Man måste inte kommentera på allt. Så lägg energin på att istället försöka förstå att allas vardagar ser olika ut och vi har alla olika sätt att försöka hantera svårigheter. Bara för att någon inte gör precis som du betyder inte att de gör fel. Allt är inte svart eller vitt. Och det kostar inget att försöka visa lite medkänsla. Särskilt i dessa tider.

  Och när det inte finns några reserestriktioner i Sverige så kan man ju bara undra om alla ni som klagar på att Ebba ska resa till sitt egna hus i Skåne i sin egna bil med sin egna familj, helt i linje med restriktionerna, egentligen bara passar på att klaga för att ni inte gillar henne och då kan man ju undra vad ni gör här på hennes blogg? Och om ni själva sköter er till 100% så behöver ni knappast oroa er för andra som, enligt er, inte sköter sig.

  Så med det vill jag bara säga till era alla – Keep calm, carry on och hoppas ni får en fantastisk kärleksfull och medkännande jul.

 13. Alla ni som tycker synd om Ebba som får de här ”påhoppen”, hur tror ni det känns om man är vårdpersonal och läser det här? Sliter värre än ett djur och har knappt fått ut sin sommarsemester, ledighet under julen är bara att glömma. Trött så man storknar, mår psykiskt dåligt. Orkar inte ens umgås med ens egen familj och barn. Ja då gör varenda människa skillnad. Om Ebba nu så gärna måste åka ska hon inte skylta med det. Då får hon räkna med såna kommentarer. Jag skulle vilja se Ebba och alla ni andra som håller med henne att jobba inom vården just nu så får vi se vad hade sagt efter en månad, om ni ens hade orkat det. Skärp er! I U-länder svälter barn pga pandemin och här klarar man inte av att stanna hemma. Egoistiskt.

 14. Ni som undrar var alla pekpinnar kommer från osv, har ni inte förstått allvaret i situationen? Det här är inget läge där man inte ska reagera på vad andra gör. Detta är allvar! Det är allvarligt att inte följa restriktioner mitt i en pandemi och att välja att åka ner till Skåne med en potentiell risk att belasta sjukvården där och dessutom eventuellt träffa folk utanför de fem i familjen. Och det är inte konstigt eller fel att kommentera och uppmärksamma detta, ni som inte reagerar, hur tänker ni?

  Ni som skriver att man inte bryter mot restriktionerna med en sån resa hur menar ni? Man ska inte göra några icke-nödvändiga resor inom Sverige, står klart och tydligt. Detta kan ju inte ses som en nödvändig resa eller hur? Det finns ett ord för detta val – egoistiskt.

  Reserestriktionerna finns där av en anledning och tanken är inte att alla ska göra sin egen tolkning av en potentiell risk att hamna på sjukhus, smittorisk mm.
  I förra veckan uppmanades vi att inte ens köra bil eftersom sjukvården är så pressad och bilolyckor ofta medför sjukhusvård. Fattar ni då hur allvarligt läget är?! Personal hyrs in från andra nordiska länder eftersom det inte finns tillräckligt med personal i Sverige och så många är sjuka och sjukskrivna. Läskigt. Vården och alla anställda går på knäna och kommer kollapsa ännu värre inom kort med denna takt.

  Någon skriver att det är konstigt att kommentera influencers agerande om man inte kommenterar andras agerande. Jag och många med mig kommenterar ALLTID agerande som bryter mot restriktionerna när jag ser det på Facebook mm. I verkliga livet håller jag mig hemma förutom mataffär så kan inte avgöra hur det ser ut på andra ställen.
  En bra poäng som någon skriver är att influencers gärna vill att vi ska inspireras och göra som dom säger när det kommer till deras betalda samarbeten som är invävda i deras vanliga liv och de val de gör i vardagen, men när det gäller andra val då vill de plötsligt inte en vara en förebild eller någon man ska inspireras av, då ska alla göra det som är bäst för dem.

  1. Exakt så, Louise. Det handlar inte om hat eller om att gömma sig bakom en skärm. Jag har inget emot Ebba. Tvärtom – har följt henne i en herrans massa år och tycker hon är en fantastisk förebild. Men jag blir ledsen av att se detta. Här, och hos många andra influencers. Med all den information vi idag har tillgång till, hur är det ens möjligt att inte förstå allvaret i den situation vi befinner oss i? Jag jobbade tills alldeles nyligen i vården (som sjukhusfarmaceut). Kommer aldrig glömma första gången jag mötte kollegor iförda skyddsmask 90… Känslan av krig, som min generation varit lyckligt förskonad från.
   Nu är man i vården (åter) i desperat behov av folk. Operationer ställs in, barnoperationer ställs in, personal tvångsförflyttas till epidemiavdelningar, många sjukskriver sig för att de inte orkar mer…
   Vi läser utredningar om hur många av de som dog i våras som dog ensamma. Vi hör regering, experter, drabbade, anhöriga, kungen (!), vi ser vårdpersonal som berättar om sin verklighet. Varje dag.

   Det handlar väl i slutändan om att vara solidarisk och att vi alla behöver göra allt som står i vår makt nu. Och ja, det tro fasen att det provocerar att vi, vi privilegierade med familj, hus eller stora våningar, inte ska klara att hålla oss hemma i våra renoverade hem med alla tänkbara bekvämligheter under en begränsad tid. Det skrämmer mig hur dålig uthållighet vi faktiskt har och jag bävar inför kommande kriser som vi inte helt osannolikt kommer behöva uppleva under vår tid på jorden.

 15. Det jag inte fattar är varför det inte kommer lagar som reglerar allt det här istället, så hade vi sluppit hoppa på varandra om våra olika tolkningar av dessa “restriktioner”. För de är faktiskt väldigt luddiga och de säger varken ja eller nej. Du ska ta ditt eget ansvar… ok men det kan faktiskt innebära olika saker för olika personer.

  Jag förstår Ebba som åker till Skåne till sitt eget hus. Det hade jag med kunnat göra med tanke på de förhållningsregler vi har fått nu.

  Vill regeringen inte att vi ska resa så får de väl förbjuda det!

  1. Helena,
   Vi har ett rättasystem som saknar lagar därav en pandemilag som ska komma snart. Vi är ju trots allt människor och medmänniskor hoppas jag där det inte ska behövas en lag för att vi ska förstå allvar och hjälpas åt. Har man den inställningen kanske sjukvården borde sluta hjälpa folk som inte följer råd och rekommendationer? Obegripligt att du skriver att du förstår Ebba. Regeringen var senast igår tydlig med det allvarliga läget vi befinner oss i. Förstår man inte vanlig svenska kanske man ska be nån förklara för en.

  2. Men det är egentligen ingen skillnad – restriktionerna ska inte tolkas- de SKA följas. Det har sagts upprepade gånger. Att vi inte ska tolka och hitta kryphål utan följa det som sägs.

 16. Tegnell har ju själv sagt om fjällresor att om man reser i egen bil till egen stuga och umgås utomhus så ser han inga problem med det.

  Kan inte alla som attackerar Ebba säga till 5 personer i sin närhet som gör fel istället så gör det nog större nytta!

  Hoppas ni får en fin jul Ebba!

 17. jag håller med Jessica och alla andra som känner empati med folk, och jag känner empati med de som kommer pekpinnar, det är tufft för oss alla, vi alla vill att smittan ska gå ner, och man ska respektera alla, men som Jessica säger, alla som kommer med pekpinnar till influencers kanske inte ska följa dem om ni känner en sådan avundsjuka mot dem? Man ska ta ansvar för ens own misery och avundsjuka och osäkerhet mot en annan människa, den person som man är avundsjuk på har inget att göra med ens egna känslor. så om vi alla gör något som får oss att må bra såsom gå på en promenad, gå ut o spring, prata med kompis, skriva ner alla ens känslor, titta på en serie som får en att skratta och må bra, meditera, göra yoga så mår vi alla bättre och då tänker vi mer positiva tankar och då blir vi mer friska för vi blir mer tacksamma. pga vårt positiva sätt att se på saker och ting och genom vår tacksamhet så går smittan ner. för allt sitter i huvudet, om man tycker synd om sig själv så drar man till sig situationer då man tycker mer synd om sig själv, eller om man skyller andra för ens eget misery så drar man till sig mer av det, men om vi lär oss att vara tacksamma för vår mentala och fysiska hälsa så blir vi gladare, vi blir friskare och vi blir mer tacksamma. det blir helt enkelt en positiv spiral =) så till er alla; känn glada och positiva tankar att vi alla är friska och att vi har vår frihet tillbaka och andra positiva tankar så kommer det småningom bli så=)

  och med det sagt; ha en riktigt bra jul Ebba!

  1. Okej. Fast nu är vi mitt i en pandemi här, Hanne. Så jag tror att det krävs lite mer konkreta åtgärder än självhjälpsböcker och rätt mindset här. Även om positiva tankar och motion förstås alltid är bra.
   För övrigt måste jag bara kommentera det här ”avundsjuka-kortet” som alltid ska dras fram: man kan faktiskt reagera, kommentera och ha en åsikt utan att det handlar om avundsjuka. Det vore ju ytterst märkligt om man inte skulle få följa någon man uppskattar och inspireras av för att man ibland råkar ha olika åsikter, eller?

 18. Till Emma: ja det förstår, jag har full respekt för att det råder en pandemi och för det du skriver, men att vara positivt lagd och tacksam för hur man mår och för hur andra mår gäller ändå och är något som vi alla kan lära oss mer av. och grejen är, om man är negativ mot någon annan så är det för att man har underliggande känslor mot den person och då får man mer av det tillbaka i sitt liv (law of attraction) att vara negativ mot en annan person. det gäller samma för de som känner positivitet och tacksamhet, de drar till sig mer glädje och tacksamhet. kolla in Agnes Vivarelli på youtube. Sedan ska man såklart respektera andras åsikter, men då kan man också känna att inte bara de som kommer med negativa åsikter har rätt till att respekteras utav även de som är positivt lagda. och frågan är också om de som kommer med negativa åsikter respekterar Ebba i detta fallet? och man kan alltid lägga fram en åsikt på olika sätt, man kan välja att lägga det på ett fint och respektfullt sätt tänker jag och också vara glad för en persons skull. man kan också som sagt tänka, hade jag vågat säga detta till den personen om vi hade varit face to face? eller är det lättare att säga det till när man är på internet? men som sagt, det är alltid bra med en diskussion! det kanske vi har lärt oss av mer av under denna pandemi, att det är bra att diskutera och ha olika åsikter, så länge alla respekteras, inklusive de positivt lagda.
  tack för din åsikt Emma=)
  oavsett så hoppas jag ni alla får en mysig jul och att ni kommer att må bra under jul och nyår.

  1. Hanne: Jag förstår inte ditt resonemang alls här faktiskt. Menar du att tacksamhet för hur man själv och andra mår inte kan samexistera med ett kritiskt tänkande? Att positivitet är oförenligt med ifrågasättande? Det ena utesluter inte det andra. De allra flesta kommentarer i detta kommentarsfält håller väl ändå en god ton och framförs på ett respektfullt sätt. Jag tror du (och många med dig) misstar oliktänkande och berättigad kritik för hat, avundsjuka och brist på respekt.
   Personligen känner jag inte alls igen mig i vad du beskriver. Önskar varken Ebba eller någon annan oliktänkande något annat än allt gott, det är ju liksom det som är poängen här. För det är väl bara att se sig omkring. Läget ser liksom inte helt lysande ut. Vår strategi med att vädja till varje enskild individs sunda förnuft ser inte ut att vara särdeles lyckosam. Det vi hittills gjort räcker inte – det är ju därför restriktionerna nu stramas åt! Vi har i Sverige frihet under ansvar (tack och lov för det!) men det innebär ju likväl att om vi inte klarar av att sköta det så kommer det bli ytterligare inskränkningar. Och det alldeles oavsett hur hett jag och alla andra önskar att verkligheten var en annan.

   Och ja, jag kommenterar och diskuterar beteenden även i “verkliga livet”. Har inga problem alls med det. Det går fint att göra på ett trevligt och konstruktivt sätt. Som du säger, det är bra att diskutera och givande med andra perspektiv.

   Och förlåt på förhand om detta låter hårt, men jag arbetar med läkemedel och känner att ett vetenskapligt förhållningssätt är att föredra framför pseudovetenskap i kampen mot ett nytt virus.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.