Hej alla mina misslyckanden (och att dra i nödbromsen)

Kan du inte berätta om någon projekt som INTE blev av, eller gick åt skogen?

Fick en BRA fråga apropå tidigare inlägget om att våga ett modigare 2021! Men ja, självklart kan jag det! Herregud, VAD ska jag börja?! Jag bjuder på ett axplock. Jag har varit på vippen att starta många projekt, allt från strumpor (hade storslagna planer på att göra fina knästrumpor och vanliga ankelstrumpor för barn, sådana som jag alltid haft till mina barn men köpt svindyrt på flotta barnbutiker i London…) till nu senast förra året när jag gick väldigt långt i en process att ta fram en liten linje med skönhetsprodukter. Jobbade med strump-konceptet länge, visste precis hur jag ville ha färgskalan, kvalitén och hade till och med ett namn inspirerat av det vackraste blomnamn jag vet. Kanske inget som direkt hade gjort mig rik, men väldigt roligt hade det varit. Samma sak med ett sjal-projekt (!) jag jobbade med en sommar, haha. Och så skönhetslinjen då, Ebba Beauty?! Jo…

Egentligen var det inte rena “skönhetsprodukter”, inte heller smink, utan snarare vardags-hjältar inom hudvård, som exempelvis ett suveränt “multi-balm” för torra nagelband, läppar och torra fläckar. Som går lika bra att använda på barnen som på mig själv. Praktiskt, effektivt, ekologiskt, superbra, naturligt och perfekt att “alltid ha med sig”. Likaså en facemist att ha på skrivbordet, som återfuktar, ger glow men också skyddar ansiktet mot skärm-ljuset. Ja, samt en handfull andra produkter utifrån samma grundtanke.

Jag jobbade med en fantastisk AD som tog fram formspråk, logga och vi började skissa på produkter. Åh, det var så overkligt “nyp mig i armen”-kul! Jag gick igenom en rad leverantörer och hittade till slut ett fantastiskt bolag, som jobbar med världens främsta inom detta område, och som vanligtvis är väldigt kräsna med vilka som ens får ett möte – men det GICK! Jag påbörjade hela processen och vi höll på med detta i månader, puh, en läskig, lärorik och tidskrävande process där jag fick sätta mig in i ingredienser, framtagning och tester. Jag provade multi balm-samples hemma på mig själv, familjen och alla i min närhet som orkade stå ut med att höra om detta.

Vad hände? Nej, egentligen inget annat än ett hederligt tvivel. Mitt uppe i alltihop, just när jag skulle “trycka på knappen”, så kom det. Jag började tvivla, svaja och vågade sedan inte ta det hela vägen i mål. Inte kan väl JAG detta. Vem tror jag att jag ÄR egentligen?! Andra kan det mycket bättre. Det kommer kosta massa pengar och sedan kommer det ändå gå åt skogen. När tvivlet väl satt rot, så härjade det snart utan att gå att stoppa. Fritt fall-paniken. Jag kan inte, det går inte, jag vågar inte, hjälp, jag vill inte misslyckas, jag VILL INTE, stopp, nej, var är nödbromsen?! Kosta vad det kosta vill!

Med lite perspektiv var det kanske klokt. Förmodligen rätt beslut, med strumporna, vardagshjälte-produkterna och alla andra saker jag jobbat med utan att komma i mål. Jag lärde mig väldigt mycket av alla de här resorna, nyttiga lärdomar jag nu har med i bagaget inför kommande projekt, planer och drömmar. Kanske kommer jag att kasta mig på nödbromsen igen men jag… Hoppas att jag faktiskt vågar den här gången.

Jag är också just därför väldigt, väldigt stolt över mitt eget diamanthalsband som kommer inom kort. Det är ju inte alls en satsning på ett eget varumärke eller så, utan ETT smycke jag verkligen ville göra och tror på, så mycket. Men ändå, för mig är det ett enormt stort kliv, när jag ser tillbaka på alla gånger jag dragit i nödbromsen!

KOMMENTERA GÄRNA!

24 reaktioner till “Hej alla mina misslyckanden (och att dra i nödbromsen)

 1. När kommer halsbandet? Hade hoppas kunna önska mig det i julklapp

 2. Wow! Jag hade köpt Ebba Beauty! Låter ju helt fantastiskt! ❤️🌟

 3. Heja, bra inlägg! Men när kommer halsbandet! Har tänkt köpta det till mig själv i julklapp men snart är det ju för sent! 🙂

 4. Du är en ”go to” när jag behöver inspiration och go, tack✨ Är det ett sådant delikat, pyttelitet diamant halsband så yes! När kommer det?

 5. Tack Ebba för att du delar med dig av dina satsningar, lyckade och inte. Det är ju livet någonstans att man får lära sig så sjukt mycket när man prövar. Resan i sig är också värdefull & nu när du fyller 40 är det bara att köra. Så befriande att få vara sig själv, känner att jag äntligen landat i det efter 40 år☺️2021 here we come👊

 6. Tuppen JA, jag köper det utan att ha sett det – jul eller inte jul! Tänker att det kommer att likna det du själv bär som alla alltid frågar efter? Tryck på knappen snälla Ebba!

 7. Ebba, detta inlägg var så himla bra att du tog upp, man vill läsa mer om sådant, det ger en “ny” mer personlig del av dig på nytt. Tror vi är många som saknar det bland mer och mer reklam. Gillar dock allt du skriver för att jag gillar just dig!🌞💐 Att låta fler inlägg innehålla “nyare” inlägg är bara än mer intressant. Kram🌠

 8. Det här inlägget var verkligen toppen intressant.
  All lycka till dig

 9. Jättekul läsning – skönt att höra även om tvivel. Och är såå sugen på ditt halsband, hittar inget liknande bilden så väntar med spänning!

 10. Jag har tröttnat på att svara på dina inlägg eftersom du aldrig svarar på nånting. Förstår att du kanske inte orkar och hinner svara på allt, men känns ändå tråkigt.

 11. Åh Ebba, så befriande att höra dig berätta. Så lätt att tro att man är den enda människan som drar i nödbromsen. Att alla andra lyckas med allt de gör och bara kör. Är själv inne i en va-fan-håller-jag-på-med period. Och ju mer jag vrider och vänder på det desto mer tydligt blir det att det inte kommer gå. Eller rättare sagt, att det inte kommer gå för just mig. För vem tror jag att jag är? Hallå, vad hände?! Har ju egentligen storslagna planer och känner med hela hjärtat att det jag ska göra behövs. Har till och med fyllt lägenheten med ett lager och lagt massa pengar på både det ena och det andra. Kanske för att jag gjort liknande förut och vet hur jäkla svårt det är. Hur lång tid det kommer ta etc. Men vet ju egentligen att ingenting är lätt och oavsett vad jag gör så kommer det vara svårt och ta tid. Kanske för att det finns så mycket jag vill göra och tankarna börjar sväva tillbaka till den där andra eller tredje idéen som jag också gått och spånat på… Men som du säger, ibland är det inte rätt men man lär sig massa ändå, men ibland är det bara tankarna som står i vägen. Bästa är ju när det går så snabbt så man inte hinner tänka. Ju mer man tänker desto mer negativt blir det oftast…. Ditt inlägg blev iaf en påminnelse för mig att jag ska peppa upp mig. Den här gången ska inte den där jäkla rädslan få stå i vägen för det jag så gärna vill göra!

 12. Tack för två otroligt bra och personliga inlägg! Att du har ”misslyckanden” läs erfarenheter bakom dig och också brottas med tankar som ” inte kan/ska väl jag…” känns otroligt befriande för det är ju sånt jag brottas med hela tiden och som inte syns annars i dina kanaler. Tack Ebba och jag önskar dig en riktigt god jul och ett härligt 2021!!!

 13. Jag väntar och längtar tills halsbandet kommer! Så fint! Det kommer gå så bra!!!👏👏

 14. Men jippie 🌟🤩har skrivit till dig så många ggr på insta o en gång här i bloggen men inte fått svar. Förstår att du har massor att göra🥰Undrar såklart fortfarande var jag kommer kunna köpa ditt fina halsband och är rädd att bli utan😳😱
  Så glad att du drev igenom detta projekt👌🏻🙏🏻Tvivlar inte en sekund på att de andra hade lyckats de med👊🏻

  1. Hej Annika! Vad kul och jag är LEDSEN om jag missat att svara! Jag släpper halsbandet på måndag i min egen online-shop! Kram från Ebba och TACK för din pepp!!!

 15. Här ett förslag till: capsule garderob! Ett par perfekta jeans, vit skjorta, cashmere tröja och den lilla svarta! Alltså Ebba Fashion!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.