Är modet med dig (och mig) 2021?

Har tänkt så mycket på modet senaste veckorna. Med risk för att låta klyschig här då… Men äsch, jag gillar ju klyschor. Står för det! Så, jag har senaste veckorna varit i ett viktigt skede kring ett projekt jag planerar att fokusera ganska mycket på under 2021.

Det har handlat om att våga ta steget att satsa tid, energi, kraft och sist men icke minst: pengar. Pengar jag sparat ihop och kämpat hårt för. Hjälp, så läskigt! Jag ska inte byta bana eller så, trivs utmärkt med att ha flera projekt på gång samtidigt. Jag varvar ju mitt jobb – som sällan ens känns om ett ”jobb” – med Säker stil med mitt eget bolag, bokprojekt, Bookbinders och konsultuppdrag. Så vill jag ha det. Jag älskar det! Men det har också länge gnagt i mig att jag inte riiiiktigt vågat ta steget att skapa, bygga något eget. Helt enkelt för att det inte känts 100% rätt. Mer om det skulle jag faktiskt kunna berätta, jag återkommer till det! Hur som helst, åter till modet och 2021…

Kanske är det att jag fyller 40 i februari?! Kanske är det detta märkliga år, när exakt allt ställts på ända. Kanske är det energin jag känner av att ha kommit igång med träningen som en naturlig och himla viktig del i min vardag? Eller allt detta sammantaget. Men jag känner mig mer redo än någonsin att våga satsa 2021. Våga satsa på min dröm, genomföra den hela vägen i mål och i så fall SEDAN avgöra huruvida det var en bra idé eller inte. Stoppa ner alla ”Sååå många gör ju redan det där, varför ska du också / varför ska just du lyckas?”-tankarna i mentala papperskorgen. Hejdå ”Jag kommer ALDRIG fixa detta”. Knyckla ihop ”Men tänk om det floppar totalt / Herregud, det KOMMER floppa”-tanken i en boll och kasta bort den. Hejdå snurrande negativa tankar som börjar som ett litet ”Hjälp, jag kan absolut ingenting om detta”-frö och sedan växer till en stor vidrig ”Det kommer ALDRIG gå”-snårig… Skog. Usch. Just detta har nämligen alltid stoppat mig vad gäller just att skapa och bygga egna produkter. Men icke 2021! Tja, det är i alla fall planen.

Detta är ingen medveten cliffhanger eller så, jag ser fram emot att berätta mer om vad jag filar på inom kort. Så ni får hänga med på resan. Ni får bli mina ”vittnen”, haha. Ni får heja på så att jag kommer i mål!

Men Ebba som gör tusen saker och verkar så himla modig och som valt en jobb-vardag hon älskar”, tänker du kanske du? Absolut. Det har jag. Är oerhört stolt över det. Tacksam över all framgång, tacksam över att jag lyckades vända 2020 till någonting bra. Men jag har också många planer och drömmar som aldrig blivit av och projekt jag aldrig tycks lyckas slutföra. Som gått åt skogen. Chanser jag missat, inte tagit tillvara på. De syns ju inte ”utåt” alltid. Inte för att jag gömmer det eller så, utan bara för att de aldrig blivit av. Här i mina kanaler ser ni ju resultatet av det som faktiskt blev av!

En tanke till om modet 2021: Jag ska också bli ännu bättre på att ta vara på de personer i min närhet som peppar, inspirerar och hejar på. Ta emot den energin som de så generöst öser över mig. För det är många som gör det, i min lilla trogna skara vänner och bekanta. Det ska jag ta emot och vara tacksam för. Japp, detta var dagens själv-pepp-tanke här från mitt lilla kontor, där jag sitter med tända ljus, dagens fjärde kopp kaffe och nu ska signera ett läskigt avtal. Puh. Nu blundar jag och kör. Heja oss allihop, nu ser vi till att det blir ett modigt 2021!

KOMMENTERA GÄRNA!

6 reaktioner till “Är modet med dig (och mig) 2021?

  1. Om nån skulle lyckas så är det du Ebba, du har alla bra egenskaper👌♥️Älskar allt du gör , du är naturlig o äkta o det är det dom vinner i längden❣️Jag vet att det kommer gå bra!!! Kram

  2. Åh, detta är precis vad jag behövde läsa just idag, jag har precis sagt upp mig från en fast anställning med bra lön för att satsa på min dröm! Jag är både livrädd och lycklig men vet i hjärtat att jag gör rätt. För vad är det värsta som kan hända? Att man misslyckas men då har man i alla försökt! Heja oss💙

  3. Vad härligt att läsa just det här inlägget, om att våga fast man känner sig osäker. Efter årsskiftet lämnar jag en lång föräldraledighet bakom mig och kliver rakt in i en ny roll som VD i en mindre organisation. Så många gånger har jag tänkt ”nej hjälp, det GÅR inte!”, ”så många hade kunnat göra det bättre” och att jag tagit mig vatten över huvudet. Då är det så härligt att få läsa att någon man ser upp till också går igenom samma tankar. Och varje gång jag tvivlar på hur vi ska få ihop livet under nästa år hör jag Ebbas röst ”Det kan gå! Det SKA gå!”

    Tack för allt du delar med dig av – både framgångar, motgångar och pepp!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.