Ett kungligt soligt vykort från London

Kära dagbok tänkte jag skriva – för så känns det nästan! Kära blogg! Allrakäraste blogg. Det var längesedan nu. Av många olika skäl. Det var en överväldigande process att dra igång mitt eget Ebba Sports i december, ett underbart “problem” givetvis – klagar inte för en sekund – och att samtidigt lägga all kraft, energi och kreativitet jag kan på mina älskade handgjorda smycken, Ebba von Sydow Jewelry. Och att sedan vilja göra allt detta – och vara aktiv ägare till Bookbinders Design och Insjöns väveri tillsammans med min Johan – ja, i precis samma veva tog vi också över 100% av ägandet i båda bolagen, tillsammans. Något fick stryka på foten och det blev bloggen. En vecka till, tänkte jag. En till, och en till. Men det har känts himla tråkigt – och tomt, det ska jag verkligen erkänna.

Hur som helst. Här sitter jag nu, i vårt lilla ljusrosa hus, i ett soligt London – och började skriva några rader i en Instagram-post, men så blev det på tok för långt. Och jag kände att även om det bara är JAG härinne, nuförtiden (fullt förståeligt, vad är väl en BLOGG om den ekar tyst?) så längtade jag efter att få skriva i min kära gamla blogg… Inte minst, när jag sitter här alldeles själv i London och laddar inför en historisk helg! Jag hoppas givetvis att få en glimrande glimt av denna:

Ja, alltså den gyllene kröningsvagnen, som tagen ur en saga, som på lördag rullar här på Londons gator. Som faktiskt ÄR täckt med bladguld, och inredd med siden och sammet. Som använts på varenda kröning sedan 1931 här i England! Som ryktas vara så hemskt obekväm – och som är ett helt avsnitt av “Monarkerna” i egen hög person! Här nedan ser vi för övrigt Elizabeth i guldvagnen, 1953. Icke med en MIN visar hon att vagnen tydligen var ohyggligt stel att sitta i, under den ganska långa, skumpiga färden:

Ja, för “Monarkerna” var också ett projekt som fötts under de här senaste månaderna. Ett drömprojekt, ja, “drömprojekt” kanske är ett slitet uttryck – men för mig, så stämmer det verkligen. För om NÅGON hade sagt att jag skulle få vara med och göra Sveriges radios stora kungliga podd, tillsammans med Titti Schultz – som är drottningen av radio – då hade jag sagt “herregud så kul, men dröm vidare”. Men nu ska jag alltså plocka med mig intryck och rapportera för “Monarkerna”, härifrån London!

Nej, jag är inte bjuden till själva kröningen – haha, jag fick faktiskt den frågan igår, i direktsändning – men tröstar mig med att kröningen, liksom Nobelfester och andra kungliga firanden – faktiskt ÄR bäst på tv. För på lördag kommer vi alltså få se när kung Charles får St Edward’s krona på huvudet. Själva “körsbäret på tårtan” i ceremonin, om man får säga så?! Jo, det är samma krona som hans mamma Elizabeth bar. Kronan som tillverkades för kung Charles II år 1661. Det här är faktiskt första och ENDA gången vi kommer att se Charles i den här kronan. Den bär man enligt traditionen endast vid själva kröningen. Men lugn, det finns ju fler kronor, innan vi går vidare till det, EN titt på denna magnifika pjäs…

Ser onekligen ut som karameller?! Men kronan är tung och otymplig, så sedan får han på sig den något lättare “the Imperial State Crown” – och den bär han resten av ceremonin. Även den är överdådig. Båda är vackra men jag måste ändå säga att St Edward’s krona är som tagen ur sagorna. Wow! Hur som helst, här ser vi Elizabeth, nykrönt och nöjd i Imperial State Crown:

Måste för övrigt slänga in en bild till, när drottningen bär Imperial State Crown. Pratas mycket om att kronor är obekväma och svåra att bära, men här kan jag inte låta bli att tänka på att pojkarna nog tycker att klädkoden här är jobbigare än vad drottningen tycker?!

Ja, roligt ska det bli att följa festligheterna denna helg! Jag ska rapportera och uppdatera på min Instagram – och inte minst, så ser jag fram emot att kika på de kungliga kläderna. För här BRYTER ju faktiskt Charles mot traditionen, och bjuder in kungligheter från Europa och övriga världen. Det TACKAR man för, som intresserad av kunglig stil och flärd…

Avslutningsvis, i detta lilla vykort, vill jag verkligen från hjärtat TACKA för alla fina hejarop, kommentarer, meddelanden och mail jag fått – och får. Tack för att ni följer, tack för alla era idéer, för att ni hänger med i roliga projekt och hejar på. Utan er därute, så är inget av mitt arbete möjligt. Jag är tacksam för det ofta, men säger det kanske inte tillräckligt ofta? Så nu skriver jag det – för så är det verkligen. Jag har världens finaste, klokaste, roligaste och snällaste följare. TACK!

Foto: TT, ALASTAIR GRANT / TT

KOMMENTERA GÄRNA!

15 reaktioner till “Ett kungligt soligt vykort från London

 1. Underbart Ebba! Vilket fint kungligt inlägg. Ha nu världens bästa helg i London.

 2. Jag får notis om dina inlägg som ett mejl och blir alltid lika glad! Som en karamell och som en lyxig stund med kaffekoppen känns som, så tack <3 tacksam även om det händer sällan!

 3. Kul att du skriver i bloggen igen. Har saknat det. Själv är jag i Amsterdam och hoppas få se en glimt av den holländska kungafamiljen då de närvarar vid ceremonin i dag till minne av alla de holländare som stupat i krig och fredsbevarande aktiviteter. I morgon firas fredsdagen av 2:a världskriget. Hälsningar Eva K.

  1. Kul attdu är tillbaka! Vill säga till sig att jag älskar Monarkerna med dig och Titti! En bra följeslagare i hörlurarna under trädgårdsarbete och husmålning!🤗❤️ Tack!

 4. Vad roligt att hitta ett inlägg här! Det här gör du ju så bra. Fakta, välskrivet och personligt 😊 Tack!

 5. Åh jaaa vad glad jag blir av dina kungliga inlägg. Ser fram emot all läsning!

 6. Välkommen tillbaka bästa Ebba! Som jag och vi har saknat dig och ditt underbara skrivande 😀😍 har full förståelse för om det är och kan vara övermäktigt ibland med olika projekt och företag, allt kan inte hinnas med eller orkas med. Då är det bra att lägga fokus på det som behöver mest fokus. Det är underbart som sagt att ha dig tillbaka och ser framemot alla dina kommande inlägg om kröningen och allt därtill (och alla andra inlägg också). Welcome back Ebba! 😄😍

 7. Åh va roligt att du är tillbaka! Längtar efter dina uppdateringar från ett kungligt London 🤩

 8. Vad jag saknat dig här, så roligt att du är tillbaka!! 😊 Går troget in varje kväll när barnen håller på att somna och hoppas på uppdatering. Följer podden och Instagram men uppskattar särskild ditt skrivande, som kommer bäst till sin rätt här. Tack!!!

 9. Åh så underbart med inlägg och kungligt dessutom! Tack för denna lilla glädjestund!😍🌸

 10. Håller med, så roligt att du är tillbaka här!
  🤗🌷🤴🦋💖
  Vi har saknat dig, men förstår såklart till 200 % att du behöver prioritera.
  Du är helt otrolig som jobbar o hinner med allt du gör.
  Få skriver så intressant, trevligt och väl som du gör. Älskar dina inlägg!

 11. Super kul att du skriver förstår att det var mycket men ar saknat dina inlägg

 12. Vilket underbart sista foto, där drottningen är fullkomligt trygg och bekväm i sin utstyrsel. Pojkarna not so much 😀

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.