“Ensam hemma”-veckan i stan

Hej från ett märkligt tomt hemma denna underbart soliga onsdagsmorgon, balkongdörren står vidöppen (och har gjort så hela natten, mmmm) och jag ska alldeles strax iväg och ta en morgonpromenad med en kompis. Vi ska ses vi bageriet alldeles vid Karlaplan och börja med en ostsmörgås och en kaffe där, att ta med på vägen. Sådan oerhörd LYX. Inga barn att lämna, hade tänkt träna men det bokade jag faktiskt av. Och nu sitter jag kär vid vår lilla “bardisk” i köket.

Det är liksom bara en alldeles vanlig onsdag. Men ändå INTE. Någonstans sammanfattar väl den här bilden jag nyss tog min “ensam hemma”-vecka i stan… Att vakna till ett tyst hem är den konstigaste känslan.

Ser du lugnet?! Ja, just nu denna morgon så infann det sig i alla fall. Gick äntligen och la mig i tid igår. Efter en lång men rolig jobbdag. Hade en kompis över på spontanmiddag på balkongen, i kvällssolen. Sallad och sedan gjorde jag citronmarinerade jordgubbar och serverade med lite glass + kaffe såklart. Spanade ut över glada människor som pratandes promenerade förbi i den grönskande allén, några tonåringar som vrålade på elsparkcyklar och sportiga joggare. Och så pratade vi om livet, drömmar och barnen, haha. Även min kompis hade en vecka utan barn och rätt vad det är sitter man där… Och pratar om barnen, haha.

Satt sedan och kvällsjobbade i sängen till sådär halvtolv och sedan slocknade jag 23.45. För mig är det ändå en hyfsad tid, jag är så kass på att lägga mig i tid. Och EXTRA kass när jag är ensam hemma, eller när Johan är borta och jag är själv med barnen.

Nu blir promenad, frukost och sedan en mötesintensiv dag. Ska också förbi Bookbinders för att förbereda inför torsdagens LIVE, som jag kör tillsammans med Lisen Bratt Fredricson, på torsdag 17.00. Missa inte! Och viktigast av allt: Ha en underbart bra dag du med, okej? Bra, vi säger så!

KOMMENTERA GÄRNA!

6 reaktioner till ““Ensam hemma”-veckan i stan

  1. Alltså din vecka låter så UNDERBAR!! Egentid är ju alldeles alldeles underbart (men också skönt eftersom man vet att man får sällskap efter ett tag).

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.