En semla om dagen…

Well, I wish – men IDAG blir det i alla fall en semla! Är nu hemma hos Emilia där vi jobbar för fullt med Säker stil. Vi bokade in två heldagar för att dra igenom mycket kul jobb fokuserat på 100% Säker stil. Mycket på gång nu, både på kort och lång sikt. Det är ju vår baby som vi jobbar med hela tiden – men ibland är det lyxigt att ge hen fullt fokus…

5A1A0124

Apropå den där semlan så kämpar jag just nu med att hitta balansen i livet. Eller hitta tillbaka till den, snarare. Jag är på väg dit. Vet vad jag mår bra av. Rutiner, sömn, inte bli vrålhungrig på kvällen (som jag blir när jag skippar middag, för att hinna jobba och busa med barnen), dra ner på en del saker men framför allt addera mer grönt, protein och bra, mättande saker. Inte jättesvårt egentligen, på pappret. Men i livet, med tre barn, stressen och vardagskaoset, så är det svårt, tycker jag. Det står jag för. Sedan behöver jag verkligen komma igång med löpningen (min satans onda fot). Längtar så mycket nu! Kommer börja om från noll men ni som vill får gärna hänga på. Det GÅR ju.

5A1A0129.JPG

Kort sagt, jag vill ju kunna njuta av en semla men samtidigt komma tillbaka till kroppen jag trivs bäst i. Och jag VET att jag inte får skriva om sådant här – att jag inte är 100% “nöjd” med min storlek – men jag tänker att det är min blogg och jag är ärlig här? Vill också poängtera att jag heller inte går runt varje dag och är missnöjd, eller stressad över detta. Jag är nog rätt bra på att acceptera läget och trivs med mina kurvor. Tycker att jag är rätt alright, men så får man kanske inte heller säga?! Oh well.

5A1A0168

…Men, jag vill vara mitt bästa jag. Vill känna mig stark, pigg, snabb och ha energi. Trivas i me, myself and I. Springa sju kilometer med lätta steg. DEN känslan. Så nu ger jag järnet (så gott jag kan, utifrån min vardag just nu – men de dippar och toppar den innebär) för att komma tillbaka dit! Men som sagt, ingen idé att deppa på vägen. Mycket bättre att vara snäll mot sig själv.

5A1A0182

Och som sagt, idag njuter jag av den här grymt goda semlan. Hoppas att ni därute gör detsamma. Mums! KOMMENTERA GÄRNA!

25 reaktioner till “En semla om dagen…

 1. Smarrigt med semla, jag ska äta en med pistage, så gott!
  Jag tycker det är skönt att du kan skriva att du inte är helt nöjd, hellre det än att låtsas och hålla upp en fasad. Jag är inte heller helt nöjd och förstår precis vad du menar med vardagspussel med tre barn osv 😉 Vi äter dock alltid middag med barnen, och försöker variera den så gott det går och accepteras.
  Jag längtar till det är helt snö- och halkfritt, då har jag lovat mig själv att gå sköna kvällspromenader. Och samtidigt tvinga mitt kontrolljag att släppa nattningen till pappan, hehe.

 2. Jag tycker snarare det känns väldigt ärligt att du vågar skriva ut att du inte är nöjd och att du kämpar med att komma dit, till läget där du känner dig nöjd. Jag är lite i samma läge just nu, trots att jag tränar regelbundet och äter ganska bra. Men förändring tar ju en himla tid. Kämpa på, tillslut hittar man tillbaka till balansen 🙂

  1. Hej Johanna! Tack för din kommentar, fint att höra! Ja, tycker att man ändå MÅSTE kunna prata om sådana här saker – och samtidigt så himla viktigt att inte straffa sig själv på vägen, heja oss! Klart vi hittar tillbaka! Kram från Ebba

 3. Jag tycker du visar hur det är, det här livet, med barn och karriär som vi är många som kämpar med…
  det är tufft och kämpigt många gånger att hitta balansen! Det gör mig alltid glad att läsa dina ärliga texter som på ett så fint sätt speglar en vardag med både ups and downs!

  Kram 💕

  1. Hej Isabel! Tack för din kommentar, det ÄR tufft och blir så glad av din kommentar – hoppas ju att genom att dela mina tankar kunna bjuda på lite igenkänning! Och pepp! 😀 Kram!

 4. Härliga Ebba!! Nått som funkar för mig som också har småbarn och jobbar heltid och INTE vill fara iväg på kvällarna till gymmet. Träna hemma via telefonen! Kör just nu ett mage/rumpa pass tre dagar i veckan (via Simon Sköld), ca 20-30 minuter totala övningar och försöker i övrigt att promenera när jag hinner. Känns bra!

 5. Äta kan dämpa stress. Gör något annat om sug kommer. Ny forskning visar att äta liten frukost är bra. Sedan lunch och middag. Svart kaffe. Munnen vill ha party hela tiden :-). Satsa på resistent stärkelse d v s långsamma kolhydrater ( mätt längre) Inga mellanmål. Bli hungrig:-) Lycka till.

 6. Självklart firar jag med en semla idag!

 7. Övervikt är skadligt för hälsan. Nu har ju inte du på något vis någon övervikt att vara orolig för, men ha gör Guds skull inte dåligt samvete för att du går ut med att du vill bli av med några kilon. Det är ju lättare att ta tag i saken medan det är hanterbart och dessutom att som du gör, försöka lägga till bra saker, träna när och på ett sätt som funkar. Blev en måltid/dag kass så blir nästa jättebra. Där är du ett föredöme, din metod kommer att ge ett bra och hållbart resultat. Håll i snygging! / Anna

 8. Älskar det sista ”bildregnet”!
  Känns som att det va den helt naturliga Ebba som är vitsig och obrydd om andras dömanden som åt en semla som en semla ska ätas!

  Gällande vikt och kropp, känner inte alla lite som du?
  Det är inte alltid viktigt vad vågen visar, det är känslan av hur kroppen känns och samarbetar som är det viktiga för mig. Att känna att kroppen ställer upp och orkar med det jag vill. Och när den orkar och gör det som jag vill, då brukar det speglas på vågen.

 9. Klart man måste få nämna vikten!!! O visst är det så att de flesta av oss efter en viss ålder får tänka efter o ta ett tag då o då för att hålla bår vikt. Dels för hälsans skulle o dels för garderobens skull ( har man skaffat en fin basgarderob vill man både för sig själv o miljöns skull kunna ha den i måååånga år. Kram

 10. Heja dig! Du är, liksom alla, alright! Vi är många som behöver påminna oss själva och varandra om att vi duger som vi är, samtidigt som vi får sträva efter att vi ta bättre hand om oss själva och önska att vi hade bättre balans. Bra inlägg Ebba!

  1. Hej Lisa – precis så tänker jag också, nu LÄNGTAR jag verkligen efter den där balansen… Tar sån evigt lång tid bara och jag hinner inte tillräckligt, men kämpar på! 🙂 Kram och tack för din kommentar!

 11. Förstår hur du menar Ebba, men tror att det viktigaste att man har en harmoni med både kropp och själ.
  Sen är det ju inte det lättaste att både ta/få energi och tid till att laga nyttig mat, motion, barn, sambo/make/make och arbete i en harmoni.
  Allt måste få ta/och ha sin tid.
  Idag har jag bara mig själv att tänka på, men vet ju också hur mina tre vuxna barn försöker få till sitt liv med sina barn och jobb, egna tid mm,
  Mina råd till alla er som är i livets mittpunkt.
  Var rädd om varandra i familjen, var inte rädd att ta till hjälp för att få det att fungera i er vardag.

  .
  Kram

 12. Brukar sällan kommentera men ville dels skriva heja heja och att jag är i precis samma kommaigång-läge, dels applådera på vilket fint sätt du tagit bloggandet vidare efter den ganska hetsiga debatt som var för någon vecka sedan. Heja heja det också!

 13. Härlig mig i bloggen och på insta senaste tiden! Känns som att vi fått lite fler vardagsglimtar igen och det är vi många som gillar 💕

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.