“Jag vill helst slippa tänka på det”

/ I samarbete med NOWO – @nowosweden /

För några veckor sedan startade jag ett samarbete med NOWO som jag tackade ja till eftersom de var supertydliga med att de vill lyfta frågorna kring kvinnor och sparande – bra och viktigt, tycker jag. Många sparar idag på tok för lite, för att få så mycket de förväntar sig i pension. Och de tyckte att det var toppen att jag ville skriva om hur vi kvinnor kan få bättre pensionssjälvförtroende! Har du inte gjort det ännu, så gå in på minpension.se för att få ett grepp om hur läget ser ut för dig.

Att många tycker att det är lite jobbigt att ta tag i det här med pensionen och sitt privata sparande blev tydligt när NOWO nyligen gjorde en undersökning med Sifo. På frågan “Hur engagerar du dig i ditt privata pensionssparande?” så svarade hela 50% av kvinnorna att…

5A1A7233

“Jag vill helst slippa tänka på det / Jag gör ingenting”. Å ena sidan blev jag förvånad över att så många som hälften helst slipper, eller helt enkelt blundar för det här. Å andra sidan inte. För det ÄR ingen självklarhet att kunna sätta undan till ett privat pensionssparande, när man är mitt uppe i livet. Och det är lätt att skjuta på det, “jag tar tag i det sen“-tänker. Eller att tänka “vad gör det för skillnad med en hundralapp hit eller dit?”. Men det GÖR ju faktiskt skillnad, för när det kommer till sparande hjälper verkligen många bäckar små. Och den privata pensionsspar-bäcken är viktig, läs gärna här för en enkel genomgång av varför pensionstriangeln kanske borde se mer ut som en rektangel?

Sedan jag själv började använda NOWO-appen, så har jag ett “dagspar” på trettio kronor om dagen. Knappt var jag annars skulle lagt på en latte. När som helst, så kan jag ändra det – men just nu, den här månaden, så är det lagom. Jag gillar också “snabb-sparet”, där jag kan superenkelt kan skicka en hundralapp till mitt framtida sparande, som en liten spar-present till mig själv.

Ladda ner NOWO-appen du också, kom igång du med! Det är verkligen busenkelt. Med rabattkoden ebba100 så får du som ny kund 100 kronor att börja ditt sparande med. Så har du gjort nåt idag som din framtid kommer tacka dig för. Har du frågor om hur det funkar, kolla gärna här.

DSC_0077

Som NOWO-medlem sparar du i NOWO Fund som förvaltas av ISEC. Historiskt sett är fonder ett bra sätt för att få dina pengar att växa. Pengar som du sätter in i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar som du har satt in. Lycka till med ditt sparande, hoppas att du också kommer igång! 

5a1a7237-e1551363671214.jpg

Kommentera gärna – och hoppas att du kommer igång med ditt sparande!

18 reaktioner till ““Jag vill helst slippa tänka på det”

 1. Bra där!
  Jag tycker du ska trycka på med vad du gör i början av ett sådant här upprop. Det är dig man följer och då vill man antagligen göra vad du gör för att ” bli du ”.
  Att pensionsspara i stället för att köpa godis och fredagsmys är mångas verklighet, hur grejar man det…De andra som har råd tycker jag är lata och har inget driv men det har du så …Ebba som den förebild du är, ge järnet ✌️
  Jag blir 67 år i år och kan känna igen mig i de olika gruppernas verklighet. Det man kallar klassresa är inte enbart smooth och härlugt men ger mig perspektiv.
  Jag tycker du är så bra och verkar ha det medta på plats enligt mitt sätt att mäta.
  🍀- till kära Ebba!
  Vi hörs 😉
  Mona

 2. Hej Ebba! Det gick inte att använda koden Ebba100 idag, men det kanske tar några dagar…

 3. Jätteviktigt med eget sparande. Ta sedan ut pengarna på 10 år eller livslångt.
  Själv hade jag en pension som jag löste på 5 år helt tokigt. Idag fortsätter man som vanligt i minst 10 år efter 67 års ålder.
  Violet

  1. Tack för svar, jag ringde dem och de gav mig bonusen nu! Såg aldrig nån bonusknapp, men kanske jag som är gaggig! 🙂 . Bra och kul app annars:)

 4. Känner mig så stolt – började med Nowo för några månader sen. Känns SÅ bra att lägga undan lite varje dag nu!

 5. Nu har jag startat med dagsspar. Tack för tipset Ebba!! Äntligen har jag fått tummen ur att göra NÅGOT! 🙂

 6. Jag har en klok mamma som jobbade på Posten och så fort jag fyllde 18 år öppnade hon ett pensionssparande till mig. Så länge jag inte hade någon egen inkomst satte hon in 100 kr/månad till mig och när jag började tjäna egna pengar tog jag över. När jag var föräldraledig och när jag hade avgifter för förskola och fritids drog jag ner på sparandet men så fort jag blev av med en kostnad så ökade jag pensionssparandet. Nu är ju inte detta sättet det mest fördelaktiga eftersom du inte får göra avdrag så nu har jag öppnat en annan form av sparande. Dessutom har jag börjat spara till mina barn, snart 18 och 15, så de har något att bygga vidare på!

 7. Men Oh,,,, vad Din banansockerkaka recept Är smaklig och God så förtjusande TACK Har gjort den flera gånger och bjudigt på och givigt bort ,alla njöt .

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.