En egoistisk längtan

Hej från kyligt gyllene vackert eftermiddagssoligt Stockholm och oj, som jag njöt av att komma hem. Komma hem till stöket och “att göra”-listorna efter fem dagar på resande fot och fullt schema? Utan tid för mail, blogg och annat? Njae. Not so much. Men att komma hem till barnen, som jag längtat ihjäl mig efter? Det var bubblande härligt, tårarna rann när jag fick en gosig, lång kram av vår lille 7-åring, som liksom inte ville släppa taget.

Det var en helt EGOISTISK längtan, jag längtade bara efter att ha dem nära. Mig. Trots att jag visste att de hade det hur bra som helst, ja, ett fantastiskt sportlov i Sälen hos mormor och morfar på Harstigen. Sol, snö och massvis med roligt på en plats där de verkligen känner sig som hemma, alla tre. Där man kan vara utomhus i snöhögarna genom att bara dra på skor, jacka och öppna dörren – och där mormor gör våfflor och serverar smörgås och varm saft på bänken utanför huset. Där luften är frisk, de sover gott och läste sina läsläxor varje dag!

Det var också väldigt skönt att inte komma hem söndagkväll, utan ha lite ordentligt helt tillsammans allihop. Det blev en utflykt till Skansen…

…Ernst vill just nu helst stå upp i vagnen och hålla utkik! Icke sitta. Alls. Här är vi på väg dit på bussen. Johan tog med Marianne till ridningen och jag tog med pojkarna till Skansen, min kompis Malin och hennes två barn följde med. Sedan…

Landade vi alla hemma hos oss, för maxat Mello-mys i soffan. Vem ska vi nu heja på i finalen?! Ja, detta tåls att funderas på i veckan. Hur som helst, lördagsgodis inhandlades på vägen hem, till middag blev det enkel kycklinggryta med ris. Som härligt nöjda barn slukade efter en heldag utomhus. Älskar Skansen, vi fastnade också på Cirkus-skolan och Ernst blev lycklig när han fick åka den gamla bilbanan.

En fin helg och en perfekt avslutning på ett väldigt fint sportlov. Nu kör vi, en väldigt intensiv mars månad väntar med MYCKET spännande som händer, här och i mina andra kanaler…

4 reaktioner till “En egoistisk längtan

  1. lite off topic men jag undrar om du har nån input på hur det är i sälen v 9 – folkmängdsmässigt? förstår att det är mycket mer folk än “icke-sportlovsveckor” men HUR mkt folk är det? liftköer? kaos på lunchserveringar? eller finns det yta och liftar och nedfarter så att det ändå blir mysigt? så tacksam för råd från dig (el andra). har inte åkt på sportlovet än men nu har barnen skolplikt….

    1. Det beror lite på vilken av Sälens anläggningar man är på och var/vad man vill äta.

  2. Precis varit i Sälen. Helt ok med folk och inte särskilt mycket liftköer om man anpassar sig lite och byter nerfarter/liftar allt eftersom. Vi åkte många, många åk utan att behöva stå i liftkö alls. Däremot vet jag inte hur det är med lunch då vi hade stuga vid backen och lagade egen lunch varje dag. Vi fikade dock några gånger på olika ställen och förmiddag var bra mycket lugnare än eftermiddag.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.