Bästa promenad-sällskapet

/ Betalt samarbete med Storytel, foto: Lisa Höök /

Bästa promenad-sällskapet? Som gör att jag kommer ut, trots riktigt vidrigt ruskväder och får ihop mina 10.000 steg? Tja. Nån som är underbar, rolig, fängslande, peppande, inspirerande och… Alltid finns där. Nej, faktiskt ingen människa som utan en annan MYCKET viktig ingrediens i mitt liv, nämligen Storytel. Denna fantastiska tjänst som jag jobbar tillsammans med sedan en längre tid tillbaka.

Om jag låter översvallande i min beskrivning så… Är det för att jag ÄR precis så översvallande när jag berättar om Storytel för vänner och bekanta. Ni vet känslan när man vill frälsa andra, för att man gillar det så mycket själv? Den känslan. Den är ju briljant, Sveriges största ljudbokstjänst, med hundratusentals ljudböcker och e-böcker. Hemma hos oss är det mycket ljudböcker, för alla. Med tre barn som vill höra olika sagor jämt, jämt, jämt (gah) så blir det ofta ljudbok för någon. Ljudbok med barnen är också en mysig stund ihop tycker jag. Klas och även Marianne älskar Nelly Rapp, Lasse-Maja funkar fortfarande, likaså Kristina Ohlsson, Jack-böckerna (även om vi redan lyssnat igenom heeela serien, tåls att lyssnas om) och Cirkusdeckarna som vi lyssnat på “379 gånger” för att citera Klas.

Nu tänkte jag dela med mig av det som just nu finns på MIN EGEN “att lyssna på”-lista, så kan du spara ner tipsen i din “Bokhylla” på Storytel – eller bara skumma igenom dem för att hitta nåt nytt

Jag har faktiskt också delat den här listan med min egen lilla bokklubb – Anna, Ida och Erica. Vi ska nu enas om en att gemensamt lyssna på och diskutera.

Jag hade ju storslagna planer på en större ljudboks-bokklubb i våras, en digital sådan, men jag hittade helt enkelt inte tiden. Ambitionen finns fortfarande där. Hela idén byggde ju på att det är så himla svårt att hitta TIDEN att få in mer böcker i livet. Vi får se, kanske får jag ihop det längre fram? Jag hoppas det! Men tills vidare, håll till godo med denna tipslista som finns HÄR.

…OCH ett sista tips från denna mycket stolta Storytel-ambassadör: Om du klickar HÄR får du 30 dagar gratis hos Storytel (om du inte redan är registrerad) istället för 14! Kör igång ett abonnemang och ge det en chans du också. Kanske gör det att du kommer ut på powerwalken och lättare får ihop dina dagliga 10.000 steg? Har du redan Storytel? Spana då in mina boktips i appen (och spara ner dem i din bokhylla, himla smidigt).

Kommentera GÄRNA med fler tips, så kan jag fylla på min lista. Gärna riktig hääärlig, spännande höst-lyssning, som man liksom sjunker in i direkt. Och sen inte kan släppa. En sådan där bok som gör att man går ett varv till runt kvarteret bara för att få lyssna liiite till.

Kommentera, vill så gärna ha fler tips!

12 reaktioner till “Bästa promenad-sällskapet

 1. Lydia Sandgrens Samlade verk, såå bra, ville inte läsa klart den så sög på de sista sidorna länge. Fantastisk debutant och dessutom nominerad till Augustpriset. Längtar till hennes nästa bok. LÄS och njut ….

 2. Att ha extra motivation för att gå ut och promenera är bra.
  Jag har inte testat ljudböcker via app så det återstår.
  Föredrar dock fyrbent sällskap på promenaderna och att lyssna på naturens ljud men nu på den mörka årstiden är det sämre med ljud från naturen och kanske läge att testa något annat (också).

 3. Oh, Tordyveln flyger i skymningen av Maria Gripe, uppläst av Tomas Bolme. Underbar lyssnaupplevelse! Barnen ville lyssna på den varje semester, och vi sa inte emot.

 4. Tänkte precis som Palle att du fått ett fyrbent sällskap på promenaden! Skönt som omväxling till all reklam”, var min andra tanke. Men ack vad jag bedrog mig!

 5. “pojke slukar universum”

  “Resten av allt är vart” – Emma Hamberg

  Tatueraren i Auschwitz”

  ” A gentleman in Moscow”

 6. De vita skorna – vad heter modellen – så perfekta vita sneakers!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.