Veckans stiltips: Helsvarta looken

/ Inlägget innehåller affiliate-länkar, produkter valda av mig /

Vi kör veckans stiltips-inlägget även denna vecka. Idag med fokus på en riktig räddare, nämligen helsvarta looken. Mitt säkra kort när jag velar i garderoben, inför en jobbdag som känns viktig – eller en fest för den delen. Okej, tre enkla stiltips kommer här:

 1. Stoppa in svarta kostymbyxorna i bootsen. Kul stylingdetalj tycker jag! Eller okej, först när den dök upp för något år sedan kände jag NEJ – men sedan utvärderade jag utifrån att kostymbyxor, det har jag ju. Boots likaså. Så tja, varför inte? Här på bilden jag har knähöga boots från ARKET, 8 centimeters klack och vida i skaftet så att byxor får plats. Gillar också mina mer klassiska boots från ECCO, som jag valde inför kampanjen med dem och de är perfekta till kjol. På fotograferingen i Köpenhamn körde jag just helsvart: Dessa boots, svart sidenkjol och en gråsvart stickad mohair-tröja.

2. Hitta DIN bästa svarta kostymbyxa. Här på bilden har jag Filippa K:s ullbyxor Franca med raka, lite kortare ben, fickor i sidan och en skräddad look MEN ändå sköna som ett par joggingbyxor eftersom de har resår i midjan. ARKET har också en schysst “croppad” modell, hur bär man den på vintern? Jo, jag tycker det är snyggt när byxorna är kortare så att exempelvis svarta snörkängor syns. Du som gillar högre midja och vill ha “hel” längd måste spana in dessa, jag har provat och det ÄR verkligen underbara “herrbyxor” med så lyxigt snyggt fall.

…Ja, ett bonustips här – men utöver svarta kostymbyxan, så är det ju inte fel att ha en kashmir-joggingbyxa i svarta i garderoben heller, som dessa från H&M Premium Quality!


3. Jobba med kostraster i material. Lite som Meghan gör här nedan fast hon gör det i brun färgskala. Gärna tre material i en och samma look, för att göra looken mer intressant. Jag kör exempelvis gärna “fluffig” stickad tröja (denna finna i min garderob, måste även tipsa om denna från Filippa K som jag provade på vår LIVE, helt ljuvligt fin – likaså denna från H&M) med skinnkjol, eller med min Drapey Satin Skirt från Filippa K. Wakakuu har också gjort en fin variant i sin Icons-kollektion. Med lite tur kan man också hitta en på exempelvis Matches Fashion rea

KOMMENTERA GÄRNA!

11 reaktioner till “Veckans stiltips: Helsvarta looken

 1. ÄLSKAR den här bilden! Du utstrålar så otroligt mycket styrka och coolhet.

 2. Hej! Undrar vad det är för blå kostym du har på instagram?

 3. Längtar så efter helsvart, med en 1,5 åring funkar det sällan🤪 men får nog börja byta om så snart jag kommer innanför dörren. Drog fram
  Mina höga gamla acne pistols och putsa upp dem i helgen, ska prova stoppa in där å se hur det känns (när jag gick på gymnasiet 03-06 så körde vi sååå mkt byxor i höga stövlar är rädd att jag får för mkt föashbacks😂😂)

  1. Moa, jag tänker samma, hade så ofta tightare jeans nerstoppade i höga stövlar och ÄLSKADE den looken, men vet inte om det är helute nu…. 🙈

 4. De svarta hellånga ullflanellbyxorna från Arket är verkligen ett kap. Så snygga och lyxiga till ett relativt ok pris. Älskar mina som jag haffade på rea i somras.

 5. Ebba!! En snygg, klassisk kappa som funkar på vintern? Eller ja, Göteborgsvinter 😉
  Gärna annan färg än svart. Har blivit besatt av att hitta en! Älskar din coola, avslappnande och konsekvent snygga säkra stil ❤️

 6. Slog till på Franca efter er live. Ääääääälskar!! Som att vara businessklädd i mjukisbyxor! Blir till att leta efter ett par höga stövlar känner jag 🙂
  För övrigt, så inspirerande inlägg!

 7. Tack för stiltips! Det är för stilen jag följer dig! Meeeer stil 😀 <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.