Måndagsrapporten, mantel-jakten och köldsmockan!

Bitande kallt och med tre mössklädda, glada barn gick jag och frös längs Narvavägen imorse. Hej hösten, hej bitande kyla och isande vindar, där kom den: Köldsmockan. Om man nu får lov att kalla tre grader en köldsmocka? Men jo, är man tillräckligt tunnklädd, vilket jag var, så får man det. Ernst hade ryggsäcken packad med pannkakor, Klas var laddad inför läxförhör på veckans ord och vi pratade allihop om jullovet och att det ska bli väldigt kul med Sälen – och att TRÄFFA KUSINERNA! Åh, som vi längtar. Nog om denna morgon, vi kastar oss in i måndagsrapporten:

MÅNDAG: Nej, vi drar ett STRECK med tjock svart spritpenna över denna dag. En dag då det mesta körde ihop sig och stressen kom krypandes. Usch. Eller, en räddande ängel i form av min kompis Malin som tog med Marianne hem från tennisen, den drar jag inget streck över. Oj, så glad jag är över att ha sådana vänner och människor i mitt liv. Som utan att tveka säger “hon kan hänga på oss, det gör inget alls med ett barn till, bara trevligt“. Måtte jag kunna återgälda, jag var i alla fall otroligt tacksam. Allt löser sig, ändå. Ja, det hände även bra saker, som att jag gästade Maria Borelius nya hälsopodd och åt lunch med Micael Bindefeldt men dagen… Var ändå väldigt mycket måndag. På många vis. Gah.

TISDAG: Ja, nu sitter jag här i soffan med en stor kopp te och med trötta ögon. Mycket trötta ögon. Lång men ändå väldigt, väldigt, väldigt kul dag, jag begav mig hem till Emilia imorse där vi jobbat hela dagen i hennes nya kontor. Luftigt än så länge, eftersom möblerna inte kommit. Tur var det, eftersom vi fyllde halva stället med klädhängare, skratt, kaffekoppar och babbel – haha, en rolig dag på jobbet! Hög takt på produktionen. Vi gör ett projekt ihop med Zalando som släpps på söndag, så det är tight deadline. Imorgon bitti måste jag gå igenom massvis med material. Dock är det ett kärt besvär när det blir så fint som det blev idag, tack vare suveräna kollegor. Älskar att jobba med Säker stil, stolt över alla duktiga kvinnor som driver projektet framåt och samtidigt väldigt ödmjuk inför alla de lyssnare och följare som gör det möjligt.

Tjugo i fem fick jag släppa allt för då skulle jag iväg och hämta upp dottern och hennes kompis. Iväg till Eriksdalsbadet för kvällens simning. Checkade in dem och följde med till omklädningsrummet, sedan smet jag iväg på mantel-jakt. Puh, detta med barnens Halloween alltså… Påminner mig om att jag SKA vara ute i god tid med luciakläder i år. Famous last words there, hehe. Men man kan ju försöka?!

Nu har jag ett blogginlägg kvar att skriva, men jag sparar det tills imorgon onsdag för då…

ONSDAG: …Så startar jag morgonen hemma hos Emilia, vi ska podda klockan 08.00 för att hon sedan ska ha styrelsemöte hela dagen. Johan lämnar barnen, så jag kan gå extra tidigt. Men det blir bra, för då är jag klar med poddandet redan klockan nio och kan få några välbehövliga timmars skrivro.

Kommer jag klämma in en timma tennis imorgon, det är frågan? Jag hoppas det. Har fått boka av all träning den här veckan hittills, så blir det ju ibland. Eller ofta, såhär års. Det kör ihop sig. Men imorgon ska jag få till tennis OCH ett pass hemmaträning. Äh, jag kör vår egen 20 minuters workout. Det blir bra! På eftermiddagen ska vi iväg på Halloween-firande för Klas klass utomhus, kallt men kul. Himla bra sätt att lösa det på, tycker jag. Kläder efter väder och spökjakt ute, kanon ju. En här hemma är extremt laddad inför detta.

TORSDAG: Ska iväg och gästa en podd på morgonen, inspelningen tar nog en timma ungefär. Vet inte om jag kan säga mer? Hmm, jag får återkomma. Men… Det handlar om livspusslet. Detta slitna uttryck som jag älskar, haha. Jag GÖR faktiskt det!

På eftermiddagen blir det prep och fix, för 20.00 på torsdagskvällen bjuder jag in till #EBBAlive med Best of Brands! Jippie, ser mycket fram emot detta, eftersom jag redan gått igenom alla looks och alla underbart fina höstplagg jag ska bjuda på. Jag tipsar, stylar, visar – och du bänkar dig hemma, med tekoppen och ställer exakt alla frågor du vill. Japp, det blir skoj, stylish och höstmysigt kan jag lova.

FREDAG: Icke glömma Mariannes Halloween-kläder eftersom hon fick vara utklädd i skolan på eftermiddagen, när de skulle ha höstmys inför lovet. Kläderna ligger redan framlagda i prydlig hög i hennes rum, i och för sig. Men på fredag ska de med till skolan. Sista dagen före höstlovet, eller läslovet som ju är en utmärkt “re-brandig” av detta lov. Skönt för barnen med en paus såhär på mitten av terminen. Ingen morgonstress, mycket mys och en lång tur till Skåne och huset i Falsterbo.

Emilia och jag har möte med förlaget på förmiddagen, på mitt kontor. Viktigt. Och alltid lite pirrigt. Mycket so, ska spikas. Vi ligger inte helt i fas. Suck. Men det kommer gå. Det SKA gå! Framför allt måste det bli riktigt, riktigt bra…

Fredagskvällen börjar tidigt hemma hos oss, med Halloween-pyssel och bak med kompisar här hemma på eftermiddagen. Jag planerar sedan att baka någon slags pizza till middag, kanske något höstigt?! Hmm… Ja, ska se vad jag kan få för pizza-inspiration. Älskar att göra pizza när det är barn och vuxna eftersom alla blir nöjda. Öser på med sallad till de vuxna och det blir en perfekt fredagsmiddag.

På kvällen vaknas “Idol” såklart! Och att packa inför lördag…

LÖRDAG: …För då åker Johan och barnen ner i förväg till Skåne, sent på eftermiddagen efter Mariannes ridning. Jag vinkar av dem och maxar med jobb här i stan på måndag och tisdag, sedan ansluter jag. Det ska faktiskt bli rätt skönt, att komma undan lite här hemma med mitt.

SÖNDAG: Ja, en söndag ensam hemma bara JAG!? När hände det ens senast? Har det ens någonsin hänt? Vad gör man då?! Hur gör man? Jag minns inte längre…

KOMMENTERA GÄRNA!

10 reaktioner till “Måndagsrapporten, mantel-jakten och köldsmockan!

 1. Vill tipsa om att Cubus har prisvärd svanenmärkt ull, för hela familjen. Beställde nyss hem bla tunn långärmad tröja i merinoull 349 kr till mig.
  Lite små i storleken, men så sköna sticks faktiskt inte, och lagom värmande. Rätt material gör mkt vid kyla.

 2. Jag tycker du är grym! En blandning av glam och mum! För mig som sitter ”fast” i hemmakontor och familjelogistik blir liksom insta min kontakt med omvärlden och det är fint det med! Du inspirerar och ger hög igenkänning, känns lite som en ”kompis” i de sociala flödet! Tack för att du delar livet – i med och motgång – vi är många där med dig! Ha en fin dag!

  1. Såhär skulle jag själv tillbringa en söndag på egen hand: sovmorgon följd av långfrukost, uppiggande långpromenad runt Djurgården, bunkra upp med MIN favoritmat och snacks, mysa ner mig i soffan framför en film, förstås med favoritdryck och -mat inom räckhåll. Absolut inget jobb och inget smink tillåts under dagen! Hoppas du njuter av dagen och gör precis det som får DIG att må bra.

 3. Blir så glad när man ser dej i instastory,så enkel, bra o naturlig👌När livet känns tråkigt av olika anledningar, känns det mycket bättre av att se dej! Tack 🙏

 4. Livet är stressigt. Så många ”måsten”. Men är det verkligen ” måsten” i ordets verkliga bemärkelse.. eller är det så att vi vill känna oss ”i farten” och viktiga? Själv drar jag ner på arbetstid och njuter av tillvaron med barn och familj Känner att mitt värde ligger lika mycket i min roll som mamma, som I min yrkesroll. Det är en nära och god kontakt med familj och vänner, som man i livets slutskede summerar som viktigast.

 5. Åh vilken dröm!!! Jag skulle äta frukost i soffan under täcket. En långpromenad och kanske en fika på stan med en vän. Därefter ostar, kex, choklad och en hög med mina favoritfilmer, The Holiday, Love actually, Notting Hill… återigen under täcket.

  Som sagt vilken dröm!!! Ser fram emot det om en 15 år 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.