Archie och de hemliga faddrarna

Haha, kolla in lille babyprins Oscars min här, efter dopet – så på pricken lik hans min på många bilder senare. Men nu till en BRA kommentar som trillade in, angående stormen kring Archies dop i England

De kungliga dopen i England har ju varit ganska low-key, till skillnad mot de svenska som visats på TV. Meghan och Harrys önskan om att hålla det hela ännu mer privat har ju dock fått precis motsatt effekt – det har skapat mycket mer uppmärksamhet. Särskilt beslutet att inte offentliggörs faddrarnas namn. När William och Kate döpte sina barn (förutom Charlotte kanske, som involverad en promenad i Sandringham etc) gick det de flesta engelsmän ganska oförmärkt förbi. Om Meghan och Harry följt samma mönster tror jag ingen brytt sig, vilket får mig att fundera om de insåg vilken uppmärksamhet och spekulation de skulle skapa?

Fick den här kommentaren från Sofia, på inlägget om Archies dop. Och precis som hon skriver, så handlar det ju också om de hemliga (!) gudföräldrarna. Eller faddrar, som det heter idag.

Jag tror faktiskt också, just som Sofia skriver, att de hade sluppit en hel del skriverier om de följt ungefär samma spår som Kate och William.

Att hemlighålla faddrarna skapar naturligtvis enormt mycket spekulation. Och massiv nyfikenhet! Varför så hemligt? Då måste det ju vara nåt speciellt? Många pratar om Oprah Winfrey…

…Och att kanadensiska stylisten Jessica Mulroney (gift med programledaren Ben Mulroney) är en av faddrarna tycks de flesta vara hyfsat överens om. Meghans bästis sen typ åtta – nio år tillbaka. Jessicas tre barn var också med i näbbet på bröllopet.

De spekuleras såklart också i Clooney-paret…

…Och tja, såhär lär det fortsätta. Skulle förvåna mig om det inte på något sätt läcker ut. Eller så blir det en väl bevarad kunglig hemlighet, för bara de 25 dopgästerna? Men liiite konstigt är det allt.

Avslutar med en sötchock i dopsammanhang! Kronprinsessan Victorias passar på att pussa lillasyster Madeleine, i dopvaggan, 1982, på Stockholms slott.

Syskonpussar ändå. Här hemma har vi just nu en 6-åring som inte KAN sluta jaga sin lillebror med pussar – vilket ibland är mysigt men inte alltid lika populärt. För ibland vill 2-åringen inte bli överöst med pussar, bus och kramar. Apropå det lider “Sommarlov” mot sitt slut och därmed även denna lilla bloggstund…

Foto: Claudio Bresciani / TT, Ian West / TT, Alexi Lubomirski / TT

9 reaktioner till “Archie och de hemliga faddrarna

 1. Man blir så glad när man går in på bloggen och ser massa nya inlägg. Din blogg är grym! Älskar hela formatet.

 2. Eftersom Archie helt saknar kunglig börd – liksom Harry Hewitt – så borde de döpt sin avkomma hos Kartrashian – lika barn leka bäst.

  1. Alla människor inklusive kungligheter har rätt till ett privatliv och att inte behöva offentliggöra skälen till att de väljer att avstå vid ett visst tillfälle massmedialt uppmärksamhet!Sannolikt skulle namninformationen av babyns faddrar leda till ett drev av hatbrev till dessa! De hatbrev som det engelska kungahuset erhåller behöver inte dess medlemmar själva ta del av Det ser särskilt utsedda granskare till att gallra bort.Men faddrarna ,hur troligt är att dessa har tillgång till granskare , bevakare och livvakter mf.

 3. Det är större sannolikhet att deras ”privathet” beror på säkerhetsfrågor än att de bara ska försöka vara mystiska och hemliga. Kungahuset mottar ju dagligen mängder med dödshot från både terrorgrupper och galningar och säkerligen har sådants riktats mot Harry och speciellt Meghan och barnet. Vilket inte är något de går ut med . (Och hade de gjort det så hade de väl fått kritik för det med, att väljer man att gifta sig kungligt så ingår dödshot så suck it up) Att alla ska tro så elakt och kritiskt mot dem heela tiden gör väl också att de vill skydda sig mer.

 4. Man kan ju undra om det varit så farligt att bjuda på en kort filmsekvens och lite foton från de korta ögonblick när de går med Archie i famnen till kapellet där dopet ägde rum? Det handlade ju inte direkt om att någon föreslog livesändning från själva dopet eller barnkammaren… Inte heller om att bjuda in allmänheten, frånsett Charlottes dop har det ju endast varit en liten skara utvalda fotografer som bevakat dopen. Och att faddrarnas identitet liksom blev någon slags statshemlighet? Alla de ”media advisory” som skickats ut i slutet på graviditeten och nu i samband med dopet får ju Meghan och Harry framstå som egensinniga och ”high maintenance”. Jag tror precis som Sara skriver att det hade blivit mer privat om de följt mallen från tidigare kungliga dop.
  När man läser brittisk press framkommer en stor upprördhet över att de först låtit skattebetalarna stå för en kostsam renovering av Frogmore Cottage, men att man sedan enbart bjuder på två bilder från dopet. Känns lite som att de vill ha kakan och äta den, kanske vore det dags för nya PR-rådgivare?…

 5. Logiskt att kommunist-muslimen Amal Clooney och dito Obama är Allahs föräldrar åt bortbytingen Archie. Tur att hen är maktlös i UK. Något hopp för Archie finns inte – trots Mrs Clooneys hoppfulla förnamn.

  1. Din blogg är underbar Ebba.
   Är det möjligt att blockera denna sjuka människa som outröttligt sprider hat och negativitet?

   1. Din avundsjuka är din egen “Camilla”. Verkligheten bakom denna falska blogg är däremot allt annat än underbar. Kram!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.