Äntligen – mitt älskade signaturhalsband!

Hej från kontoret och mitt runda skrivbord, som ju egentligen är mamma och pappas gamla köksbord hemifrån Överåsgatan i Göteborg. Men här trivs jag bra. Och ja, nu blir det REKLAM för egen verksamhet, mitt alldeles egna Ebba von Sydow Jewelry – som nu äntligen (äntligen!) finns HÄR. Återigen i en mycket begränsad upplaga, det görs för hand och därför har det också tagit tid.

Oj, så mycket kärlek, tid och kraft jag tankat ner i detta projekt. Många gånger trodde jag helt ärligt att “det går aldrig” men det gjorde det. Mycket tack vare att jag – jo, nu är jag lite stolt över mig själv här – vågade tro på drömmen, faktiskt vågade följa mitt hjärta. Som ju är grundtanken med det diskreta lilla handgjorda guldhjärtat som är fäst vid låset på såväl “Signaturhalsbandet Mary” (döpt efter farfars mamma Mary Wijk, ett namn även jag bär) som “Signaturarmbandet Marianne” (såklart döpt efter min Marianne förstås). Diamanterna är naturliga, omsorgsfullt utvalda och certifierade av GIA, Gemological Institute of America, som är ett av världens främsta oberoende certifieringsorgan som säkerställer kvalitet och ställer höga krav på form, färg, slipning, proportioner, symmetri, mått och carat. Certifikat ingår inte med varje separat diamant. Guldet är givetvis återvunnet och som sagt, en lång process för att komma hit – men nu, så glad för hela denna resa.

Dessutom har jag tagit fantastisk hjälp av kunniga kvinnor i min närhet, som gemmologen och smyckesexperten Amanda Weibull Laurell vars värdefulla input kring produktion och alla många pyttesmå detaljer (om jag bara vetat hur noga det var med hur många gram den solida guldkedjan ska vara, men nu vet jag, för nu har jag testat många) och sedan givetvis att satsa på projektet och idén om att skapa signatursmycken av absolut finaste kvalitet till ett schysst, rimligt pris, genom att välja att inte gå via återförsäljare. Ja, det är kort sagt en mycket stolt, glad och tacksam jag som sitter här och tar sista kalla slurken kaffe!

Jo, till de som frågat – det går utmärkt att välja att hämta upp i butik, hos Bookbinders Design på Karlavägen 67 i Stockholm. Där kan du också komma förbi och prova, eller om du vill känna på och se smycket. Det är bara att fråga någon av det trevliga gänget som jobbar, de har koll!

KOMMENTERA GÄRNA! Eller vet ni vad, skicka gärna ett HEJAROP för det är vad jag behöver just nu, haha! Nerverna är liksom utanpå. Det har varit en sådan otroligt rolig, lärorik och spännande resa med detta projekt – och nu är de äntligen här! Mitt nya släpp. Ja, nyp mig i armen, som man säger!

19 reaktioner till “Äntligen – mitt älskade signaturhalsband!

 1. Detta är mer än bra; helt otroligt vackra smycken! Vart och ett av dom. Gillar hela känslan med det enkla och rena i designen på smycken, men även box, bilder, webbsida, Det syns att du lagt mycket jobb på detta. Stort grattis och bra jobbat!

 2. Jättefina smycken!

  Men jag fattar inte detta ord med “signaturhalsband”, vad betyder det, varför ordet “signatur”, betyder det något särskilt?

  1. Hej Elin, tack för din kommentar! Det betyder – enligt mig – ett smycke att bära med sig som sin “signatur”, som sin namnteckning, som helt enkelt blir “ett” med din stil, som smälter in i din look och som du älskar att bära jämt. Eller i alla fall ofta. En signatur-look, ett signatursmycke! Bästa hälsningar från Ebba

 3. Vad händer med kungligt fredagsgodis? Det inlägget kommer mer och mer sporadiskt. Synd.

 4. Jag undrar precis som Elin vad just ”signaturhalsband” betyder? Vad är det för skillnad på ett sådant och bara ett halsband?

 5. Superfint Ebba, roligt med armband också! I vitguld, yes! Det visste jag inte att det var på gång😊 Hmm, kanske måste skaffa…

  Ang definitionen på signatursmycke: https://www.google.se/amp/s/storstilat.wordpress.com/2019/09/16/smycken/amp/
  ”På frågan om vad signatursmycken är svarar Magdalena att ett signatursmycke är ett smycke som är essensen av den person man vill vara och de känslor man vill bära. Ett smycke som gör att man känner sig lugn, fokuserad och kraftfull.”

  Ha en fin helg! ☀️☀️☀️

  1. Tack Anna för att du tog dig tid att svara på vad ett signatursmycke är! Vilken fin tanke och definition!

 6. Så himla fina smycken. Vet att du, Ebba, inte har hål i öronen men jag måste ändå säga att man skulle ju så gärna vilja kunna köpa matchande örhängen till. Så nyfiken på hur du tänker med det. Förstår om det skulle kännas märkligt för dig att ta fram ett par örhängen men jag hoppas att det kommer!

  1. Hej Ida! Varmaste tack för din kommentar! Jag är ju väldigt lyhörd kring detta, tar till mig det du skriver – så ska fundera, spåna idéer och se vad det kan landa i! Tack igen för din feedback. Kram från Ebba

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.