Prinsens PUSS på balkongen!

Äntligen – i väntan på kungliga babyn i England så droppar det in härliga bilder! För idag firade kungafamiljen sin egen pappa, farfar, morfar, Carl Gustaf Folke Hubertus, Carl XVI Gustaf – eller helt enkelt mest känd som kungen. Bästa bilden från idag? Denna!

Här ser vi prinsessan Estelle, Carl Philip, kungen, prins Oscar, kronprinsessan Victoria och drottningen i slottets fönster under födelsedagsfirandet tidigare idag, på Stockholms slott. Gulliga prins Oscar bjöd mamma på en rejäl puss. Men annars, as always, körde han på sin signaturlook – den när han spanar in läget, helt enkelt. Inte överförtjust, utan tja, han kollar in vad som händer. Fullt förståeligt.

Ungefär såhär såg det ut, det som han tittade ut över på yttre borgården:

Och här ser vi prinsessan Sofia skymta fram i ljuslila kappa – och lillprinsen, han fortsätter kolla in läget därute…

Några av prinsparets barn kunde jag inte se till? Och Carl Philip, han fick gå med pappa och ta emot gratulationer och hyllningar från Arméns musikkår, såväl som Marinens musikkår. Sedan var det också salut med 21 skott från Skeppsholmen! Som sig bör om man är kung och fyller år.

En fin grej med kungens födelsedag är stipendieutdelningen. Mera sånt, alla kungligheter borde önska sig en stiftelsepeng när de fyller jämt! När kungen fyllde 50 år samlades det in pengar till en fond som nu delar ut stipendier (i 100.000-kronorsklassen!) till forskare inom miljö, vetenskap och teknik. Heja kungen. Och grattis, hoppas att du fick tårta och skönsång imorse av drottningen!

Och så måste jag ju avsluta med en bild från när kungen faktiskt blåste ut ljusen på 50-årsdagen, hemma på Drottningholm, 1996…

Och jodå, han kämpade sig igenom ALLA femtio ljusen. Haha!

Foto: Fredrik Sandberg / TT, Pawel Flato / TT.

Kommentera GÄRNA! Jag läser allt och svarar så fort jag hinner!

4 reaktioner till “Prinsens PUSS på balkongen!

  1. Älskar verkligen dina kungliga uppdateringar!! Har tänkt på det här med att det alltid är Viktorias barn som är med och inte de övriga barnen. Vad tror du det beror på?

  2. Är det någon som nånsin sett den där lilla prinsen le?!? Eller skratta 🙂 Han ser alltid så butter ut 🙂

    1. Ja, till och med jag som är fullständigt ointresserad av att titta på kungligheter har sett honom både le och skratta. Googla så hittar säkert du också en härlig skrattbild!

  3. Jag indrar om det finns glutenfria recept i din nya kokokbok?

    Hade ett par andra saker som jag ville förtälja dig så om du ringer mig vore jag tacksam

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.