Victoriadagen – looken, familjen och favoritbilden!

Hälsningar från soligt Båstad, där jag strax ska bege mig mot tennis och tennistävlingar. Men först! Ett underbart kungligt fredagsgodis såhär i mitten av juli – det tackar vi förstås Victoriadagen för! Hipp hipp hurra för Victoria Ingrid Alice Désirée, född 14 juli 1977…

Som alltså fyllt 45 år! Och jag börjar med en favoritbild från firandet på Öland, nedan…

Den här “i farten”-bilden, som är så mycket “puuuh, vi kom iväg allihop, hela familjen“. Och man kan ju liksom gissa, att det är som i de flesta familjer ändå, där någon (kungen?) är färdig i goood tid, står och stampar och väntar otåligt in de andra. Är du färdig? Ska vi gå nu? Sedan “jag ska bara”-familjemedlemmen (JAG!) och sedan de oförutsedda sakerna som “mamma, mina skor är för små” och ja, det är onekligen mer fix än för andra, för en kungafamilj… Men det grejade de galant, en sådan vacker kväll dessutom.

Kronprinsessans KLÄNNING då?! Ljuvligt fin. Jamen, visst är det Ida Sjöstedt – det ser man direkt, för den här klänningen sammanfattar verkligen det man älskar med Ida Sjöstedt: blommigt, feminint, skira tyger, ja, en riktig prinsessdröm kort sagt, utan att ALLS bli för gullig!

Uppställda bilder såklart – men också söta ögonblick:

Vidare med stilspaningen: Örhängena (helt underbara!) såg jag på Instagram imorse, de är designade av Annika Gustavsson Jewellry. Wow, så snygga! Passar henne verkligen perfekt, de här lär vi få se fler gånger på Victoria.

Så roligt när kronprinsessan lyfter fram svenska smyckesvarumärken, som dessutom arbetar med handgjorda unika smycken. En vacker dag så, jorå, jag drömmer vidare med mitt Ebba von Sydow Jewelry…

Okej, vi fortsätter med kvällens triss i underbara sommarklänningar:

Prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia – båda i blommig. Sofias pastelliga långklänning med skärp är från By Malina…

…Och prinsessan Madeleine valde givetvis internationell design, från amerikanska designerduon: Veronica Beard, som bland annat finns hos MyTheresa (där för övrigt rean pågår för fullt, till och med slutrean – in och spana!).

Nyfiken nu, på vilken av klänningarna du helst hade lånat för sommarens fester? Ja, Estelles vita FÅR man såklart också välja!

Eller – givetvis – drottningens härliga blommiga fodral…

Vi avslutar med en liten kunglig vink, från kortegen från Solliden genom Borgholm till Borgholms slottsruin:

Får man också HOPPAS att det blir något MER form av firande eller festlighet, för 45-åringen? Där vi bjuds på fler klänningar?! Jamen, man vet aldrig! Nu önskar jag kungligheter och resten av Sverige och världen en riktigt solig, fin och härlig helg! Själv ska jag väcka barn här, som sovit gott fram tills nu. Ja, som de gör på sommaren, eftersom de ALDRIG går och lägger sig de ljusa, roliga kvällarna…

FOTO: Jonas Ekströmer / TT, Mikael Fritzon / TT

KOMMENTERA! Vilken av prinsessornas klänning hade DU helst lånat för en kväll?

8 reaktioner till “Victoriadagen – looken, familjen och favoritbilden!

  1. Även jag hade valt Victorias klänning! Eller möjligen Estelles 😉 Drottningens var ovanligt tråkig tycker jag och även Madeleines. Madeleine brukar oftast vara jättefin tycker jag, men denna ger nästan känslan av typ KappAhl eller något som finns i dussin på typ Macy’s klänningsavdelning (där finns också fina saker, men även liksom väldigt amerikanska typ polyesterklänningar… 😬😉).

  2. Superfräsch klänning på Victoria, så snygg! De andras klänningar var ju ganska trista, ovanligt när det gäller Madeleine. 🧐

  3. Sofias! Om det inte var för varm dag, då fick jag välja Victorias🥰
    Men – vad är det för skor både Victoria och Madeleine har? Victorias vita o Madeleines svarta? Lite relaxed somrigt snygga, med nitar? Mkt snyggt att bryta av med till gulliga sommarklänningar.
    Tack för fint inlägg!

  4. Viktorias klänning, designad av Ida Sjöstedt är mycket vacker. Det är min favorit!

  5. Victorias klar etta. Färgen på Sofias klänning är som en pocherad kyckling, inte smickrande alls tyvärr. Också besviken på Madeleines, hon kan bättre än så!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.