Vi MÅSTE prata om detta

Ja, jag har som sagt en lite annan plan för bloggen framöver – MEN vi måste ju bara först och främst prata om detta… Herregud, vi måste, måste, måste prata om detta. I sådana här lägen önskar jag att jag hade en kunglig specialpodd tillsammans med typ min vän Mark Levengood där vi riktigt kunde gå loss på sådant här underbart. Och kungligt viktigt!

Jag pratar förstås om de nysläppta bilderna, med anledning av Victoria och Daniels bröllopsdag. Inför deras 10-åriga bröllopsdag imorgon har fantastiska fotografen Elisabeth Toll fotograferat (bilder lånade från Kungahuset.se) nya officiella porträtt och klänningen, kära vänner, klänningen! Av hela serien bilder är just dessa två mina favoriter, för att de nästan påminner om målningar:

Den djupt midnattsblå klänningen vars lager av kjolar sveper över gräsmattan, fåglarna, slottet i bakgrunden – och ja, prins Daniel liiite bakom den blivande drottningen. Icke oviktigt i detta sammanhang. De magnifika bilderna är tagna vid Gustav III:s paviljong på Haga.

Ja, nu blev jag nästan sugen på att lägga till en prinsesstårta till morgondagens Midsommar och skåla för den här dagen för 10 år sedan. Haha, får se om jag kan få med Johan på en kunglig kärleksskål imorgon. Så mycket minnen, så många roliga, underbara och knasiga stunder – och tårar i denna stund. Vilken kväll det var, vilken dag – ja, vilken vecka. Overkligt att det är tio år sedan ändå!? Men ändå inte…

KOMMENTERA GÄRNA!

18 reaktioner till “Vi MÅSTE prata om detta

 1. Helt visst! Fotona ovan får mig att tänka på den engelska målarenThomas Gainsborough, som levde på 1700-talet.

 2. Precis vad jag tänkte så otroligt vackra klänningar och vilket vackert par!!!

  1. Ja en kunglig podd Ebba!! Kan du kommentera klänningarna mer. Visst var det klänningen från kvällen före bröllopet som återanvändes för ett av fotona? Min favorit genom alla år.

 3. Åh!! Vilka fantastiska klänningar och miljöer – och fotograf!

 4. JA till en kunglig podd! Det vore alldeles underbart! Tittade just på klippet från konserten dagen före bröllopet på Kungahusets Instagram, det var så fint! 😊

 5. Bilderna är tagna direkt ur 1700-talet. Såå vackra och proffsiga😘😘😘

 6. Det är klart att Du ska fira Kronprinsessparet med en Prinsesstårta. Det gjorde jag eftersom jag har Födelsedag 19 juni och 20 juni firar min man och jag 46 år som gifta.
  Tack för en trevlig blogg som jag följer.

 7. Bilderna är alldeles underbara! Klänningarna, stylingen, miljön. Ja, allt! Jag tyckte också om att Victoria återanvände samma klänning som för tio år sedan – och det är fascinerande att jag tycker klänningen är precis lika vacker i dag som jag gjorde då.

 8. Fantastiska bilder! Tre reflektioner:

  -Att hon har utsläppt hår!! Jag tror inte hon haft utsläppt hår på vid ett enda tillfälle på dessa tio år så det är rätt förvånande att hon väljer att ha det på några av dessa bilder.

  – Fantastiskt vacker är hon på bilden inne i slottet med den vita klänningen, som en dröm!

  – Hur många kan komma i samma kläder som vid sitt bröllop och tio år senare och flera graviditeter senare, imponerande (syftar på guldklänningen). De flesta har ju ändrat kroppsform av graviditeter även om de väger samma.

 9. Det är ett beställningsarbete hos fotografen Elisabeth Toll. Fotografen har sina visioner om vad hon vill uppnå för känsla och uttryck med sina bilder! Hon har i förväg gått runt och fotograferat lämpliga miljöer. Det syns tydligt i kompositionerna i utomhusmiljöerna. Notera även hur Victorias rosabeige klänning korresponderar med “kolennernas” färg och släpet på Victorias med kolonnavslutet vid taket! Victoria är proffs inom sitt uppdrag och vet att följa fotografens visioner i fråga om håruppsättning och klädesval! Fotografierna kommer att visas kanske hundratals år framöver som dokumentation av svenska kungahuset. I egenskap av officiell represant för Sverige har hon ålagt sig att hålla sin kropp i god trim och utstrålar god hälsa och ungdom. Det kräver både tid och arbete!
  Fotografierna befäster också Elisabeths Tolls yrkesskicklighet – ett winwin lagarbete.

 10. Jag säger JAAA!! till kunglig specialpodd med dig och Mark. Snälla snälla 🙂
  och ja, klänningarna, bilderna, kronprinsessparet… allt är underbart!!

 11. Är den blå klänningen inte väldigt lik H&Ms CONSCIOUS EXCLUSIVE klänning från i år? (fast den som såldes på H&M var ärmlös)
  Oavsett, himla vackert par!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.