Veckans tre bästa tv-tips: Showtrial – en härlig och en bubblare

Alright, vi fortsätter denna TREVLIGA torsdagstradition med att bjuda på veckans bästa TV-tips. Denna vecka i form en av topp 3, hur låter det? Jamen bra, då kör vi!

ETT: Nu serie av skaparna bakom ”Line of Duty” och ”Vigil”? You had me at hello! BBC-serien “Showtrial” (som rullades ut i England i höstas) har äntligen haft premiär på SVT. Påkostat spänningsdrama där vi kastas rakt in i handlingen, som innehåller allt en krimälskare som jag vill ha – den stenrika, arroganta (och verkligen extremt osympatiska…) överklasstjejen Talitha Campbell misstänkts för mord på söta, hårt arbetande kompisen, sen finns polisen, den coola advokaten man hejar på, och ja, efter första avsnittet är detta veckans MEST lovande! Och nej, det kanske inte är vännerna på AC12 men det är… Nya vänner. Och jag gillar dem!

TVÅ: Jamen, “The Gilded Age” puttrade ju på lite lagom i andra avsnittet – och man kände att neeeej, var första avsnittet av “Downton Abbey”-skaparen Julian Fellowes nya tv-serie bara en pilot, som de lagt massa krut på? För att serien sedan skulle dala? Var jag för optimistisk i min recension? Men nej, efter tredje avsnittet kan jag nöjt konstatera att “The Gilded Age” levererar – och lever upp till mina alldeles lagom högt ställda förväntningar. Frasiga klänningar, härliga intriger, liiite väl fåniga och på förhand uppenbara kärleksintriger – men äsch, så var det ju i “Downton Abbey” också. Och jag gillade det ändå! Allt behöver inte gripa tag och lämna en med tusen tankar, liksom denna briljanta serie

TRE: Veckans bubblare? Ett hett tips faktiskt. Tror ni kommer gilla! ”The Gulf” – nyzeeländsk-noir, om en sådan genre finns? Det bordet det, för detta var riktigt lovande. Johan och jag började kolla häromkvällen men varsin dator i knät men fastnade båda två, i utredaren Jess Savage – som givetvis är briljant men inte helt oproblematisk…

Ett mystiskt försvinnande, en mordgåta, parallella historier och fina karaktärer. Ja, vi fortsätter kolla och gläds åt att det finns två säsonger!

Ok, ett sista tips! Du har väl inte missat att de första tre säsongerna av favoriten “The Good Wife” NU finns på C More? Alltså föregångaren till ”The Good Fight” – och har du inte sett, då har du den mest underbara advokatserien att bita tag i… Yes, funkar perfekt om du bara sett ”the Good Fight”. Trots att serien startade 2009 (sändes till 2016, blev ju en enorm succé) så håller den hur bra som helst.

Kommentera gärna, någon spännande nyhet i streaming-djungeln som jag missat? Tar GÄRNA emot streamingtips, och tv-tips jag missat eller glömt! Kommentera meeera!

20 reaktioner till “Veckans tre bästa tv-tips: Showtrial – en härlig och en bubblare

 1. Tack för serietips. The Undoing med Nicole Kidman och Hugh Grant känns lovande efter att ha sett ett avsnitt.

 2. Station Eleven på HBO. Rekommenderar även boken med samma titel av Emily St. John Mandel.

 3. Alla säsonger av The good wife finns på Viaplay! Fantastisk serie, topp 5 av de serier jag nånsin sett.

 4. Jag säger bara Dopesick! Som du redan tipsat om. Så otroligt bra!! Man var helt mör efteråt.

  Se även King Richard! Film men helt fantastisk! Speciellt du Ebba som är tennis-tjej🤩

 5. Kan rekommendera Elemantary på Netflix med Lucy Liu, ett par år på nacken men har nu sträcksett alla säsonger👍👍

 6. Då tipsar jag om Suspicion på Apple TV. Finns bara tre avsnitt än så länge.

   1. Började kolla på Somebody somewhere ikväll. Ångrar jag inte. Tonen den slår an är lite som After life

 7. Jag vill rekommendera Bloodline, den finns på netflix.
  Genren är thriller/drama. Den är spännande och toppenbra. Det finns 3 säsonger.

 8. Tycker Your Honor på HBO är en gömd pärla. En domares son råkar ut för nåt, och sen rullar det iväg… Sevärd! En säsong, sen klart! Skönt ibland.

 9. BBC har släppt flera bra thrillers de senaste manaderna, nagot att se fram emot 🙂 The responder, The tourist, Chloe, You don’t know me, Rules of the game, alla är super bra.

 10. Strecktittade på the woman in the house across the street from the girl in the window. Annorlunda och underhållande och full med överraskningar . Regisserad av en av mina favoriter Joe Wright (Pride and prejudice) och på slutet dök Glenn Close upp. Netflix

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.