Veckans lilla kungliga svep – the söndag edition

Nej, det är inte säkert att vi får någon härlig påskhatt från drottningen detta märkliga, mörka år MEN jag bjuder ändå på ett litet kungligt veckosvep och vi kör väl igång påsktemat redan nu?! Ja, det gör vi! Påskhattarnas kungliga drottning får givetvis inleda

Fast okej, vår drottning – hon kan hon också! Glad påsk-hatt del 2!

Innan vi går in på veckans kungliga FLYTT-skräll, så fortsätter vi givetvis med veckans kungliga tv-tips! En glittrande dokumentär på SVT Play om kungliga juveler. Jippie. Det var väl på tiden, kan man å ena sidan säga, SOM jag tjatade om en sådan här serie för flera år sedan! Ni minns kanske den danska versionen? Men bättre sent än aldrig och hurra för SVT som satsar på detta. Mer sånt här, säger jag. Det finns ju så mycket rolig historia att berätta, dessutom kring ämnen som kungligheterna är helt bekväma med att prata om = stort plus. Jag tänker också på…

…De kungliga slotten här i Sverige. Ja, det vore ju också underbart med en sådan dokumentär-serie! Men för stunden, så gläds vi såklart åt satsningen på kungliga smycken. Jag kan heller inte låta bli att tänka på att Magdalena Ribbing hade ÄLSKAT det – och det gör mig glad och lite varm i hjärtat.

Här ser vi drottningen med kejsarinnan Joséphines kamédiadem, på Nobelfesten 1992:

Men personligen gillar jag ännu bättre när det är skirt och glittrar. Ordentligt. Som i prinsessan Sibyllas diadem, här på prinsessan Madeleine. Oh, så VACKERT det är!

Nu till flyttskrällen, eller kanske snarare flyttkarusellen? Jag pratar förstår om detta par…

I veckan var det ju sista dagen av deras “gamla” liv som arbetande kungligheter, skiftet skedde den 31 mars. Många väntade på ett nytt Instagram-namn och en ny “logga” – och fick ett farväl. “While you may not see us here, the work continues“, skrev paret och meddelade därmed alltså att deras sociala kanaler framöver är inaktiva. Lite kryptiskt, eftersom vi säkerligen på något vis kommer att kunna följa deras arbete. Ja, fortsättning följer!

Den största nyheten blev istället att paret ny tycks flytta till LA – och därmed har övergett drömmarna om det stilla livet i Kanada. Alltså, man vill ju inte vara en “vad var det jag SA”-typ här, men… Vad var det jag sa? LA var väl hela tiden det mest förväntade valet av ny hemstad för paret, eller vad säger ni?

De har också anställt en ny “chief of staff”, eftersom de ju sa upp all personal de haft på sitt tidigare kontor. Är för övrigt fortfarande så nyfiken på hur många det var?! Oh well, nu börjar de helt om på nytt och har anställt Catherine St-Laurent, som tidigare jobbat med PR och kommunikation för Bill & Melinda Gates Foundation.

Och japp, Catherine har nu storstädat sina sociala medier och raderat såväl Twitter-konto som  LinkedIn, för att förbereda sig för det – ändå lite – “kungliga” nya uppdraget. Spännande!

Ett sista tips, nya P3 Dokumentär om Meghan där Yours truly medverkar, lyssna gärna här!

Foto: Janerik Henriksson / TT, Jonas Ekströmer / TT, Frank Augstein / TT

KOMMENTERA GÄRNA! Vad hade du velat se för typ av kungligt på tv?

7 reaktioner till “Veckans lilla kungliga svep – the söndag edition

 1. En dokumentärserie om kungliga slotten är ju en superbra idé! Gärna med dig som programledare =D

 2. Åh, LA känns så himla tacky. Känns som dom kommer bli ett i raden av alla superkändispar och det magiska skimret runt dom är lite borta. För MIG alltså, för dom själva är det säkert toppen, ha ha.
  Men jag undrar hur dom tänker med paparazzis egentligen….. Det hade dom ju sluppit mer i Kanada, nu hamnar dom ju mitt i en gyttjepöl av det dom flydde England för.

 3. Anledningen till att Meghan och Harry sökt sig till Kalifornien har flera skäl och säkert är inget av dem att bli en del av en rad superkändisar (vilket de ju själva redan är förresten) utan har långt mjukare anledningar. Meghan vill bo nära sin mamma men även Harry har en anledning då det var dit hans mor planerade att ta sin tillflykt innan den tragiska olyckan satte stopp för allt.

  Håller verkligen med om att det vore på tiden med en serie om de kungliga slotten. De ingår trots allt i vårt kulturarv . Hoppas du kan driva på så att en produktion kommer igång, Ebba.

 4. Tyckte mycket om dokumentären om de kungliga smyckena. Viktoria o drottningen var så bra i intervjuerna o frisyren som Viktoria hade var så fin. Hade varit roligt och se de kungliga trädgårdarna.

 5. Utveclingen av Drottningholms slottträdgård vore intressant, omöjligt att i dagsläget ekonomiskt underhålla trädgården, som man tidigare med många trädgårdsarbetare kunde göra’. Vilken underbar vacker hatt, som den emgelska drottningen bär!

 6. Men alltså flyttar de de facto nu? Mitt i all Corona-nedstäning? Är inte typ hela Californien i karantän?

 7. Tack för en fin blogg Ebba! En fundering gällande Harry och Meghan..det känns som om Harry har känt sig tvungen att lämna England och sina kungliga titlar för sin frus skull? Hon blev olycklig i England och vantrivdes med det inrutade, påpassade kungliga livet, och hon saknar USA, sin mamma och sina vänner. Harry gör allt för hennes skull. Det är väldigt fint av honom, och jag kan förstå varför de gör såhär. Men frågan är om han i det långa loppet kommer se tillbaka och ångra att han svek sin familj, det brittiska folket och bröt upp så hastigt? Det är ju ett beslut som går till den kungliga historien. Det är väldigt tråkigt att de lämnar tycker jag. Även om han och Meghan och Archie säkert får ett behagligt liv i LA. Vad är dina tankar om detta?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.