Välbehövligt (och det som sällan sker)

Haha, hittade den här bilden i mobilen – när jag skulle rensa lite (vilket jag för övrigt aldrig kom till skott med, puh för överfylld kamerarulle…) och inser att Klas måste tagit den på mig igår. När det som ALDRIG händer faktiskt hände. Mitt på blanka eftermiddagen, Johan var i stallet med Marianne, så la jag mig i soffan med pojkarna och de fick lyx-titta på Ninja-Lego-serien som jag tycker är hemsk men som de äääälskar. La bort mobilen, kröp ner under filtar och tänkte att nu ska jag verkligen TITTA tillsammans med dem. På detta hemskt trista?! Ja, som ni ser, jag somnade tydligen. En hederlig eftermiddagslur på en timma. Kanske till och med mer?!

Tja, jag tror att den behövdes. Den där luren. Har känt mig trött och matt, inte riktigt kommit ikapp med energin. Har ju tränat och hållit igång med allt men ändå… Tröttheten lurar där. Vill inte att det ska vara så, i synnerhet inte såhär alldeles i början av september.

Nu är det söndagskväll och nu ska jag släcka lampan strax. Imorgon väntar en stor tv-inspelning och jag är förfärligt nervös inför detta. Japp, då kommer energin behövas plockas fram. Allt jag har och lite till.

Hoppas att du därute har en fin vecka framför dig. Och att energin finns där!

19 reaktioner till “Välbehövligt (och det som sällan sker)

 1. Ibland tar träning mer energi än den ger. Tillåt dig att vila mera och radera alla borden och måsten ur sinnet. Power naps kan aldrig underskattas. Lycka till med tv-inspelningen, som kommer att gå hur bra som helst. Du är ju ett proffs framför kameran.

 2. Jag vet att du har din syster men ändå, har du kollat ditt järnvärde & järndepåer? Jag var trött jämnt tills jag fick upp mina depåer. Visst jag kan bara trött nu med men inte riktigt på samma sätt. Det är bara en omtanke. 💜

  Tycker för övrigt att du gjorde helt rätt!

  1. Jag blir stressad av att läsa din blogg. Har fått den känslan i flera år. Hoppas verkligen att du har fler lugna dagar och vilostunder än vi läsare får se.

 3. En ‘middagslur ‘powernap’ bästa hälsoinvesteringen du kan göra!

 4. Måste vara fler än jag som tycker att du har alldeles för höga krav på dig själv. Jag hade så i din ålder och började då med yoga och meditation. Är idag 77 år och fick ett bättre och mer realistiskt liv.

 5. Önskar dig en fin dag Ebba, uppdraget behöver du inte vara nervös för, det kommer du klara galant.

 6. När jag var utmattad och tränade för att ta mig upp, fick jag mig en tankeställare när min kurator sa: tränar du för att må bättre, eller för att du är rädd att må sämre?
  Det var en bra kullerbytta i huvudet. Träningen håller dig ofta flytande men återhämtningen är lika viktig för att få lugn i sinnet, och ge själen möjlighet att hinna med.
  Då kommer energin på riktigt. Du är klok, och rolig och inspirerande, hoppas du kan skapa luft i höst så du mår bra!

 7. Ha ha du är inte ensam. Min son har tagit kort på mig sådär när jag har råkat tagit en oplanerad powernap. Lycka till idag, måndag = möjligheternas dag!🌞

 8. Haha jag hatar också Ninja Go serien, fruktansvärd 😂 men ibland måste man ge med sig och perfekt med en tupplur då (gjorde likadant idag 🙈) 🥰

 9. Haha. Jag tänkte precis att Lego ninjorna är rätt kul när vi såg filmen, och att jag förstår att de fastnar, det är ju en hel värld med tydliga karaktärer, bra musik som helt miss-matchar sammanhanget och massa lustiga tokigheter om det blir för mörkt eller allvarligt.

  Men funderar dock på om en lur inte slagit högre ändå…?

 10. Hej Ebba! Jag undrar så varifrån din mammas kamel färgade jacka kommer som hon har på sig i Kvänum, tycker att den är både snygg och användbar. Bästa hälsningar Margareta Kotin

 11. Underbart med eftermiddagsvila! Bra gjort! Jag är också dålig på det. Sätter oftast igång med disk, tvätt, städ eller trycker in ett träningspass när det blir en lucka för att “passa på”. Jag missade er live-sändning i veckan, är det möjligt att se den i efterhand? Tack för all inspiration!

 12. Att vila är underskattat minst lika viktigt som träning! Kan varmt rekommendera yoga Nidra speciellt med Johanna Hector (yoga Nidra honung magiska 22 min med avslappning och man vaknar upp pigg och utvilad)

 13. Jag tar en powernap i princip varje dag. Jag måste det för att orka med heltidsjobb, barn, träning och livet i övrigt. Min hjärna fungerar inte annars och jag drar på mig sjukdomar. Har varit nära utmattning ett par gånger och har lärt mig den hårda vägen att jag måste vara rädd om min energinivå. Känns lite som att du ber om ursäkt för att du sov en stund mitt på dagen, gör inte det. Känner du dig trött så kanske du skulle behöva lägga dig ner och blunda en stund varje dag.

 14. Åh bästa knepet ju… jag gör det titt som tätt faktiskt ;). Låta dem titta på något de tycker om (oftast Barbiefilm, hua), mysa in oss i soffan ihop och sen hoppsan där somnade mamma. Det blir litet win-win, de blir glada för de får titta på ngt de vill, jag får slumra litet och ja vi alla är litet mer tillfreds efteråt. Du är grym Ebba, gör allt så fint, bollandet med barn, jobb och livet. Fint att få följa med dej! Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.