Måndagsrapporten – med en lång rad klyschor

Hej måndag, hej ny vecka och herregud det behövdes verkligen en ny, blank sida. Kände jag nu. Förra veckan fullkomligt svischade förbi! Vad hände?! Jo, det vet jag ju precis: Det var som att höstens riktiga rivstart rullade in som en stridsvagn som körde rakt över mig, utan att bromsa. Förkylda barn på det, saker och ting körde ihop sig, jag blev av med rösten, var bortrest två dagar, jobbade med tv-inspelning på lördagen och tja, helt enkelt späckad vecka med möten och kul jobb. Betoning på KUL, måste jag säga! Jag är så glad över allt roligt jag “skördar” just nu, på alla fronter. Grymma medarbetare, kul projekt med riktigt, riktigt BRA innehåll, ett kontor jag älskar, Bookbinders nya flaggskepp på Karlavägen där väggarna snart ska målas…

Men. Mycket kul är ändå… Mycket. Plötsligt blev det svårt att få ihop mina dagliga #10000steg – jag bokade av träningen två gånger. Lite som en försmak av vad hösten och vintern är. Eller, för min del, så ofta blir. Men nu vill jag ju inte hamna där, i stress-träsket, igen. Då gäller det att stanna upp, om än bara en liten stund, reflektera och göra mer av det som är rätt. Se över veckorna. Planeringen. Inte bara här och nu, nästa vecka, utan på längre sikt. Sådär. Nu ber jag om ursäkt för uppradning (!) av klyschor här – men de stämmer ju! Det ÄR viktigt att stanna upp, när man känner att det barkar åt fel håll. Fundera över (och gärna skriva ner, har jag dock inte gjort ännu…) vad som är viktigt att ändra, för att få det att vända åt RÄTT håll. Med det sagt, nu kör vi veckans måndagsrapport:

MÅNDAG: Har just avslutat digitalt måndagsmöte med Ida, Anna-Karin och Sofi. Fotografering och produktion för Bookbinders hemma på förmiddagen, Lisa Höök kommer hit, liksom Louise från Bookbinders. Här står två stora lådor i hallen som jag nu ska packa upp. Sedan ska det stylas, fixas och fotas enligt brief. Dels material för sociala medier men också för butikerna här i Sverige, samt i Schweiz. Det är ett kul – än så länge hemligt – designsamarbete som ska rulla ut nu i höst… Vi jobbar nog fram till 13.30 med detta, sedan ska jag iväg till Säker stil-möte på Grevturegatan. Klockan 16 tandhygientisten och båda barnen har tennis i eftermiddag, men den tar Caroline tack och lov. Även denna vecka har vi “matkasse”, så det blir nog kycklingfärs-bullar med en hyfsat avancerad sallad och tillbehör till, en ovanligt “piffig” måndagsmiddag för att vara hemma hos familjen Kleberg von Sydow.

TISDAG: Styrkepass träning inbokad på morgonen, efter lämning. Ska ICKE bokas av! Kul möte klockan 11 om en idé jag haft lääänge men får aldrig riktigt tummen ur. Kanske blir det så nu, i så fall lanseras detta lilla drömprojekt i vår. I liten skala. Men vågar ej säga mer, eller egentligen ens nåt, eftersom det kanske inte blir av. Puh. Sedan lunch, därefter hem till Emilia för att podda och bokjobba.

ONSDAG: Klassfrukost för både Klas och Marianne på morgonen, utanför skolan. Johan behöver egentligen åka till Bookbinders verkstad och lager ute i Segeltorp, så vi får se hur vi får ihop det. Hmmm. Sedan ska jag sitta i sminket hemma för att jobba med en produktion för en samarbetspartner. Träning inbokad klockan 17.00, kanske kan jag ta med Marianne eller Klas dit, så kan de göra läxor samtidigt. Optimistiskt men det har funkat förr!

TORSDAG: Lämna barnen. Sedan pressfrukost 08.30 för Kvänums nya lansering, i deras showroom på Sibyllegatan. Ska bli roligt att se hur den nya miljön ser ut, alltid lika inspirerande! Jag var ju i Västergötland förra veckan och höll i den stora interna lanseringen och konferensen. Perfekt, då kan jag också springa förbi Bookbinders Karlavägen efteråt och checka in hur det går där. På eftermiddagen ska jag skrivjobba. Längtar!

FREDAG: Fredagstennis startar dagen, en av veckans höjdpunkter att få släppa tankarna på exakt ALLT och bara köra på banan. Sedan ska jag ut till Solna och Arken för Frimärksrådet hos Postnord. Är ju en form av styrelsemöte så det behövs förberedas, ska läsa in material, så det ska jag faktiskt skriva in i kalendern på torsdagen… På eftermiddag ska jag – apropå förberedelse – hugga tag i allt material jag ska plöja inför mitt uppdrag som moderator på Bokmässan, som i år är digital och direktsänds från Fotografiska här i Stockholm.

LÖRDAG: Står det fel, eller har vi en blank lördag?! Med bara stallet för Marianne och allmänt höstmys och välbehövligt plock hemma?! Och i min garderob. Och på mitt kontor. Skulle verkligen behöva en eftermiddag där, för att röja. Låter kanske inte som roligaste lördagssysslan men kanske kan det bli så.

SÖNDAG: OCH vi har även en blank söndag. Jippie, så skönt! Kanske blir det en sväng till Skansen eller någon trevlig söndagsmiddag…

KOMMENTERA GÄRNA!

10 reaktioner till “Måndagsrapporten – med en lång rad klyschor

 1. Älskar måndagsrapporten! Extra mycket när den kommer på måndagen dessutom (men har full förståelse att det inte alltid går), då ger den inspiration för min egen veckoplanering! Heja!

 2. Älskar måndagsrapporten! En härlig rutin! Heja dig som får vara med om så mycket kul på en vecka. 🙂

 3. Oj, vad den meningen träffade mig. ”kanske kan jag ta med M eller K dit, så kan de göra läxor samtidigt”. Är det inte just DET allting handlar om? Detta ständiga planerandet, dubbelbokandet, pusslandet med scheman. Är det det som är roten till stressen? Istället för att vara hemma med barnen i lugn och ro, får de följa med och samtidigt gör det som de måste göra. För annars får ju du inte träna!
  Jag är preciiis där du är. Jag ska inte springa ett marathon, men jag behöver pria mig själv, och jag vill bara få in vardagsmotionen i mitt liv! Men ofta slutar det med att jag tar den där springturen kl 22:30 på kvällen när jag egentligen är helt slut och så hamnade jag längst ned på listan igen.
  Det är sannerligen en kamp och ibland undrar jag hur fasiken man ska klara av den?

 4. Vi har pratat mycket om stress och utbrändhet efter att ha hört Karin Adelsjö (?) på Aktuellt förra veckan. Hon sa bl.a. att det måste forskas mer. Min känsla är att det är rätt självklart varför det är så här. Visst kan många klara sig på 5-6 timmars sömn per natt och ändå “må bra” men de flesta mår bättre av att sova lite mer. Det är en omöjlig ekvation att jobba 40 timmar eller mer per vecka och samtidigt ha egna aktiviteter och vara delaktig i flera barns flera aktiviteter plus städat och fixat hemma plus fritid och egentid plus egenplockade lingon, svamp och hembakat fika. Det är väl rätt enkelt att se att det.är en omöjlig ekvation. Inte för alla, jag har vänner som klarar det men de sover också ca 5 timmar per natt vilket kanske i längden inte är så hälsosamt. Vi måste vara rädda om oss, speciellt kvinnor. Jag och många med mig har så höga krav på oss och tillvaron.
  Tack för en superfin blogg!

 5. Så himla klokt men svårt att stanna upp och pausa och se till att prioritera rätt. Jag har själv fått upp rutinen med träna minst 3 gånger i veckan under sommaren som en del av behandling av depression och för mig hjälper det verkligen. Det jag jobbar på nu är att se till att fortsätta låta det vara prio 1, även när vardagen, jobb, alla aktiviteter och mörkret faller på – för jag tänker att det är nu som det är ännu viktigare att träna för min mentala hälsa så väl som fysiska, det vinner hela familjen på i längden (men ack va svårt det kan va i stunden…)
  Heja dig Ebba, du är grym och tack för att du delar med dig av din vardag, inklusive pusslande och kämpande!

 6. Du inspirerar mig så himla mycket när det kommer till träning både med motivation men också dina snygga träningskläder! Kan inte du göra något inlägg om lite snygga träningskläder?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.