Utvilad, i perfekta leggings (och söndagens tre stiltips)

/Innehåller affiliate-länkar, alla produkter valda av mig /

Leggings-stiltips kommer här men först en söndagsuppdatering: Hej sköna söndagskväll och jag känner mig… Jag vågar knappt säga det. Men jo, jag gör det: Jag känner mig utvilad. Jag sov sju och en halv sköna timmar inatt. Vaknade förstås med ett ryck strax efter sex och undrade vad som hänt. Eftersom natt-marodören Ernst INTE var vaken?! Han sov ju gott i sin egen säng. Så jag slumrade till och vaknade sedan tjugo över sju. Halleluja. Herregud, så otroligt skönt. Jag gjorde kaffe, frukost (rostade rågsmörgåsar med ost, keso och tomater) och drog på mig träningskläder, och japp, det var dit jag tänkte komma nu. De fem fantastiska tipsen gäller alltså inte hur man får en god natts sömn med småbarn (sådana tar jag tacksamt emot). Utan leggings.

Har fått mycket frågor om leggings senaste veckorna. Mitt älsklingsplagg just nu och kanske det bästa (i hård konkurrens med hoodie-revolutionen) som hände stilmässigt våren 2020? Så here we go, här kommer mina tre bästa leggings-stiltips just nu, direkt från min leggings-låda (eller okej, träningsklädes-låda) i garderoben:

TIPS ETT: Satsa på sköna seamless-leggings (i färg!) för powerwalks, yoga och pilates. Snyggt med grått (räknas ju i alla fall som icke-svarta leggings) men jag gillar verkligen vårens palett med grågrönt, pudrig rosa eller COS magiskt fina bruna Seamless-leggings med fina detaljer. Eller i blått, love them! Därifrån kommer även min bruna parkas, den jag visade på Instagram.

Våga vägra svart i hela looken. Styla med matchande college-tröja eller hoodie. Acne Studios milda himmelblå från Wakakuu är drömsnygg, likaså den mörkblå. Älskar för övrigt seamless = man slipper sömmar som skaver eller trycker in. Däremot inte ultimat för typ jogg eller gym-träning om de inte har RIKTIGT bra resår och hög midja, så de sitter uppe.

Här på bilderna skymtar ni mina seamless från H&M. Älskar för de funkar faktiskt att jogga i (viktigt då att snarare gå åt den mindre storleken, jag som normalt har XL eller L kan klämma mig i M för att de ska sitta rejält bra åt) men så fort de kommer in tycks de sälja slut?! Samma sak med denna modell, med perfekt hög midja med bred mudd som håller in och liksom “formar”. Äh, formar är fel ord men de sitter liksom åt på RÄTT ställen. Plus för nyckelficka i linningen. Alright, nästa tips…

Förresten, grå tröjan är denna från Filippa K, från deras “Core”, alltså baskollektionen. Finns även i fina färgen Meringue. Okidoki, vidare till nästa tips…

TIPS TVÅ: Svartvita looken. Alltså, klassisk athleisure-chic med helsvarta leggings, vit eller svart college-tröja och vita sneakers. På med stora solglasögon och du är redo för typ vad som helst. Looken funkar också med “mys-byxan” i svart, som denna från Filippa K, men då blir det snäppet mer casual om du har sneakers till. Tips på svarta yoga-leggings med schysst hög midja: dessa från ARKET, bra pris också. Glansiga leggings-trenden har jag lite svårt för men om man gillar den, kör på svarta (som dessa från ARKET). Viktigt med så vita sneakers som möjligt, icke lätt om man är en sko-slarver som jag. Måtte jag hålla mina Adidas Falcon rena nu. Puh. Apropå sneakers, så har Wakakuu just nu upp till 30% “summer deal” och där finns en del fina Adidas kvar, kolla in!

TIPS TRE: Helsvarta kompressions-leggings med härligt hööög midja. Styla med längre tröja, eller till och med till krispiga vita oversize skjortan (fint med linneskjorta i sommar, som denna från Best of Brands) och ballerinaskor, eller sandaler (japp, du vet vilka). Citychict & ursnyggt. Som dessa från ARKET, tar dig från vardag till träningen till… ja, allt faktiskt. Alltså, jag kan ju fortfarande tänka på de där härliga gravid-tightsen jag hade, från Boob, men underbart hög midja som satt uppe tack vare magen. Man kan faktiskt tänka lite som man tänkte som gravid, då stylade jag upp och ner svarta leggings till det mesta. På hösten, med boots och stickad längre tröja eller kofta = klart!

KOMMENTERA GÄRNA!

21 reaktioner till “Utvilad, i perfekta leggings (och söndagens tre stiltips)

 1. Det syns verkligen på dig att du gjort en livsstilsförändring – bra jobbat! 🙌💪👌

 2. Men alltså så snyggt med tights!
  Har kollat in DEN perfekt vita tröjan från Filippa K, men vilken storlek ska man ha?
  Vilken har du?

 3. Är leggings samma som tights? Har alltid tänkt att leggings är mjuka i bomull och sådant som en del har under en kjol(?) medan tights är det jag kallar tightsen jag tränar i. Säkert jag som inte hänger med.🤪😅
  Tack för superbra blogg!

 4. Hej! Tack för inspirerande blogg! Alltid lika kul gå in här. Nu när våren äntligen börjat komma, så inser jag att jag bara har sneakers i skogarderoben. Men vad har man egentligen för skor på jobbet nu när det börjar bli 15-20 grader och det är för varmt för boots. Vore så mycket uppskattat med lite tips och inspiration till snygga vårskor (som inte är sneakers, men skor som man ändå kan gå i utan att få ont efter 5 min…). TACK! Kram Sandra

 5. Är tightsen på bilderna från HM? Jag kommer till ett par helt andra när jag klickar på länken. Men det är kanske det du menar, att de som är på bilderna är slutsålda? Hur som helst, snyggt! 🙂

 6. Finns det någon åldersgräns för leggings? Är årsbarn med kronprinsessan och kämpar med att få till en mer mogen klädstil men det är så skönt med leggings. Vågar jag testa att kombinera med en skjorta och snygga skor eller ser jag bara ut som jag försöker vara yngre än jag är?

 7. Så nöjd över att det är ok att glida runt i tights igen ☺️ Har en längre t-shirt och blir det kyligt har jag sweatshirt eller kashmirtröja över. Utomhus har jag fleecejacka från Arket och Adidassneakers. Känner mig sportigt chic (och bekväm!) Kommer bli svårt när livet återgår till vanlig kontorklädsel 😅

 8. Detta med vita sneakers, berätta gärna hur folk gör för att gå runt i kritvita skor? Jag undrar verkligen för om man faktiskt använder skor, promenerar, går med barn i grus och gräs och allt sånt så är de ju vita fem minuter ungefär. Men jag skulle gärna vilja lära mig hur man gör!

  Sen fattar jag inte storlekarna på det där med leggings. Du är ju normalviktig och har alltså ändå L eller XL?? Det innebär ju att den med minsta övervikt inte kan köpa några alls från de märkena?

  1. Hej Elin, ekotipset.se (eller ekotipset på Instagram) har ett suveränt tips, med bikarbonat, gör att få skorna fräscha igen. Spana in det vet ja:)

 9. Ääälskar inlägg som dessa. Bra tips! Bästa modet för mig som cyklar till jobbet och byter om till sjukhuspyjamas. Skymtade att du köpt drömkjolen från Dagmar i beige, vill se mer av den! Kanske kan bli sommarens kjol!

 10. Jättesnygga collegetröjor men snart blir ju detta för varmt!! Vilken slags t-shirt kan en sliten småbarnsmorsa ( jag alltså) ha till alla dessa snygga tajts? Kan du inte tipsa om det också?

 11. Hur är storlekarna från Cos? Jättesnygga tights men jag drar mig från att beställa då man inte kan prova…

 12. Jag skulle vilja veta hur Arket är i stl. Så snygga saker de har!

 13. En helt annan fråga, vet du om Victorias och Daniels bröllop ska sändas i repris, med tanke på
  10 årig bröllopsdag!!

 14. Men det är ju så svårt att hitta tights som sitter bra. Jag var inne i en sportaffär härom dagen och hade tänkt köpa ett nytt par men de hade massvis med konstiga färger när alla vet att det är svarta man vill ha. Jag hittade två par svarta i medium som jag testade. Ett par satt bra men hade irriterande hålmönstrar och ett par fick jag upp strax ovanför knäna och sedan tog det stopp. Det kändes sådär. Jag orkade inte leta efter en större storlek. Jag vill kunna gå till en affär och prova ut ett par som känns bra och köpa dem. Inte hålla och och springa runt i massa olika affärer eller beställa hem från olika ställen och skicka massa returer.

  1. Jag kan tipsa om Nike! Finns överallt på nätet. Deras strl är generösa så har du large köp medium.

  2. Vadå ”alla vet att det är svarta man vill ha”? Det stämmer ju inte. Jag tycker det är urtrist med svart. Det är väl underbart att det finns färger också för alla oss som vill ha färg. Hoppas att du hittar ett par sköna svarta tights! Stadium brukar ha ett bra utbud av olika märken, bland annat sitt egna märke Soc som vad jag vill minnas alltid verkar finnas i svart.

 15. Vågar tipsa om NinePine! Älskar deras tights! Med dragsko i den (höga) midjan så de hålls alltid på plats!

 16. Vad har du för storlek på den grå collagetröjan från Filippa K?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.