Men måste vi sluta då?

Hej från mig denna soliga tisdag, igår rivstartat veckan på bästa sätt – poddade med Emilia och sedan heldags fotografering hemma hos oss. Först kampanjbilder för Bookbinders Design inför sommaren, det var mååånga bilder som skulle tas. Till butikerna, till sociala medier och till vår ganska stora verksamhet i Schweiz som äntligen nu fått öppna upp så sakteliga. Vi ser försiktigt lite ljus i tunneln, jag vill se det och vi tror ju så in i bänken på detta. Johan sliter järnet, liksom alla fenomenala kollegor på kontoret och i verkstaden. Det ska gå. Det måste gå! Jag VILL att det ska gå!

Hur som helst. Det var inte det jag skulle skriva om egentligen, utan att: Jag är laddad till tusen, efter den sköna långhelgen! Idag har jag tankat på med solsken och energi och känner mig stark, pigg och frisk. Om man ens vågar säga det i dessa dagar, men så är det.

Läste också kommentarerna på detta inlägg och fastnade för den här:

Så nöjd över att det är ok att glida runt i tights igen! Har en längre T-shirt och blir det kyligt har jag sweatshirt eller kashmirtröja över. Utomhus har jag fleecejacka från Arket och Adidas-sneakers. Känner mig sportigt chic (och bekväm!) Kommer bli svårt när livet återgår till vanlig kontorklädsel

Jag funderar mycket över det där. Jag hörde också från en tjej, eller tja, en kvinna (vad är vi nuförtiden egentligen?!) som var tvåbarnsmamma och jobbade som chef över en avdelning med drygt 20 personer, som trivdes så otroligt bra med “hemmajobb-kostymen” dessa veckor. Hon liksom blommade upp, kände sig så bekväm och älskade att kunna jobba i collegetröja, leggings och gympaskor. Jag undrar om alla faktiskt behöver gå tillbaka till “vanlig konorsklädsel”, när jag läste raderna från henne? Givetvis med all respekt för de som har ett jobb som kräver en viss klädsel, jag inser att många har det så. Inga val, basta. Men det finns ju också många som anpassat sig till en mall, som plötsligt luckrats upp, och med alla hemmakontor, Zoom-möten och digitala arbetssituationer? Casual Friday som förut betydde jeans, kanske kan betyda sköna träningskläder? Mjukt och bekvämt-revolutionen denna vår kommer kanske sätta sina spår? Ja, för min del – och, ja, är medveten om att jag är enormt priviligerad som startat eget och gett mig tusan på att bli min egen chef – så hoppas jag det. Mer träningskläder i vardagen, mer bekvämlighet!

För mig har definitivt också leggings och sneakers varit en nyckel till att komma igång med träningen, en mer aktiv vardag, mina dagliga 10.000 steg. KOMMENTERA gärna!

7 reaktioner till “Men måste vi sluta då?

 1. Ja det vore verkligen skönt om man kunde få fortsätta med alla dessa mjuka mysiga kläder. I helgen fyllde jag år och unnade mig massa härlig shopping på Uniqlo – kan verkligen rekommendera deras AIRism-kollektion.

  Vill tacka dig Ebba för inspirationen – köpte mig även en Fitbit i helgen och känner mig så peppad på att komma upp i 10000 steg om dagen. Har redan kunnat konstatera att med en tvååring blir det rätt mycket rörelse i vardagen så det är mycket lättare att komma upp i det än jag trodde.

 2. Ta det som en utmaning att tipsa om sköna OCH snygga kläder. Ser verkligen fram emot sådana tips! Styla det mjuka så det blir snits på det!
  Stela kavajer vill väl ingen egentligen arbeta i. Förstår att män i stor utsträckning inte längre arbetar i kostym – varför ska då vi kvinnor göra det.

 3. Jag tror att det blir något vi tar med oss till livet efter Corona. Känns avlägset med tighta hårda jeans och kavaj o högklackade skor.
  Jag skulle inte jobba i leggings o collegetröja men väldigt gärna ett par lösa mjuka byxor o en stickad tröja . Det finns ju så mycket snyggt och bekvämt.
  Orka vara obekväm liksom.

  1. Hej Sofie, eller hur, jag tror att vi som VILL och TRIVS med det verkligen kommer at anamma detta i tiden efter detta. Lösa byxor och stickad tröja låter till exempel urskönt och kan ju vara hur snyggt som helst! Kram från Ebba

 4. Jag får ångest av att gå runt i tights och sköna kläder hela tiden. Jag har börjat cykla till jobbet 3 dagar i veckan bara för chansen att klä upp mig på dagarna. Förutom motion får jag även motivation samt arbetsro.
  Längtar efter att få träffa alla mina kollegor bara. För vi är inte många som jobbar på kontoret…

 5. Alltså utan någon kritik till någon (absolut inte) men jag hatar leggings!! Perfekt för träning men att ha dessa som vanliga byxor och då dessutom kombinera med collagetröja är så trist mode. Nu är jag ju fri att klä mig hur som helst och det gör jag och alla som har leggings har det. Men åhhh vad jag saknar/längtar efter att få göra lite trendspaning som inte inkluderar dessa plagg utan mer ”klädda” outfits. Ge mig vackra kjolar, drömlika klänningar och accessoarer.
  Trots hemmakontor klär jag mig dagligen i ”riktiga” kläder och trivs med det, det får mig att må bra (liksom att jag fattar att leggings får en mängd andra att må bra!).
  Men bara lite mer span på det andra också, tack 💕

  1. Hej Anna! ÅH, men jag förstår dig VERKLIGEN! Emilia och jag pratar mycket om detta, så sant som du skriver – och många känner som du. Vi återkommer till detta i podden! Kram från Ebba + tack för din kommentar!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.