Tennisarmbandet är här – säg hej till Elise

Äntligen, äntligen, äntligen. Efter många månaders jobb kan vi äntligen lansera detta drömsmycke. Drömsmycke i ordets rätta bemärkelse, då jag drömt om att äga precis ett sådant här i många år! Att nu ha skapat ett eget – i mina ögon alldeles perfekt – det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Ett handgjort, exklusivt, klassiskt tennisarmband i 18k vitt guld… Ja, eller i gult guld. Efter många turer valde jag att även göra en liten upplaga i gult guld, för att det blev så fantastiskt fint. Älskar ju att bära mina ihop, och när det slutgiltiga provet på gult guld kom – och jag såg att det ju inte alls blev så “guldigt” utan bara perfekt gnistrande, så fick det bli så. Följ ditt hjärta, Ebba, kör.

Tennisarmbandet Elise är skapat med noga utvalda naturliga diamanter i 0,03 ct/styck. Diamanterna är Top Wesselton (precis som i alla övriga smycken i Ebba von Sydow Jewelry), sällsynt vit, och varje sten är verkligen omsorgsfullt utvald för hand, av oss. Tåld att understrykas, med tanke på att jag vet hur mycket jobb som ligger bakom den här processen…

Elise döpte jag det till, efter mammas mormor: Ingrid Elise Alvilde. Jag har döpt alla smycken efter starka kvinnor i min familj och då blev det ju till slut självklart att döpa tennisarmbandet efter förebilden Elise, eller “Tullan” som hon kallades av alla. Hon var en skicklig skulptris, konstnär och gift med mammas morfar, skeppsbyggaren Ernst August Hedén. Dotter till en sjökapten, född som Tullan Soot-Tisell i Göteborg där hon sedan bodde tillsammans med maken Ernst August – ja, det finns en fin bok om detta dåtidens superpar, som mammas kusiner har skrivit och som jag måste läsa om.

Ja, nu hoppas jag att mina kära tennisarmband hittar hem till de som liksom jag längtat efter livets vackraste smycke – en perfekt gåva, just för livet. Det är ju en svårslaget tidlös design med diamanter infattade längs med hela bandet. Längden på armbandet är 18,5 cm vilket är den mest gångbara längden, som passar de allra flesta (och den som jag själv bär).

Det är personligt efter smak och känsla hur du vill att ditt armband ska sitta. Mät gärna med ett måttband, tumregeln är att du ungefär ska få in ett finger mellan armband och handled. Rätt mått på ett tennisarmband brukar vara handledens omkrets + 1,3 – 1,5 cm. Du är också varmt välkommen till Karlavägen 67 och Bookbinders Design om du vill prova! Där kan du också hämta upp din order, om du föredrar det.

…Och det är som sagt ett maffigt hantverk detta. Vi infattar alla diamanterna för hand, putsar, behandlar och slutkontrollerar armbandet på vår egen verkstad för att säkerställa absolut bästa kvalitet och hållbarhet.

Har fått frågor om storlek också! Vi justerar gärna ditt armband så det blir perfekt för dig, hos vår guldsmed, till en kostnad av 2500 SEK. Du får det hantverksmässigt gjort och får givetvis med de överblivna stenarna tillbaka. Maila oss på [email protected] för att beställa detta, med ditt ordernummer, efter att du lagt din order. Du kan givetvis göra det hos guldsmed själv, se bara till att det blir hantverksmässigt gjort – och ta väl hand om ditt tennisarmband. Det är inget ”slit och släng / varje dag”-smycke (av naturliga skäl, samma för alla tennisarmband eftersom det är diamanter hela vägen runt) så vårda det väl, förvara det alltid i sin box när du inte bär det. Att träna i det skulle jag till exempel inte rekommendera, på samma sätt som du inte ska träna med exempelvis diamantringar. Framför allt, njut av ditt vackra smycke och älska det!

Ja, all information hittar du på Ebba Jewelry-sidan men här kommer ändå en kort sammanfattning:

Material: 18k vitguld
Längd: 18,5 cm
Sten: Briljantslipade naturliga diamanter
Kvalitet: Top Wesselton / TW Si 1-2.
Totalvikt: 2,2 – 2,35 / armband

…Här bär jag alltså Elise i vitt guld och i gult guld, tillsammans med signaturarmbandet Marianne i vitt guld (så snyggt ihop). Tycker verkligen att det lyfter vilken look som helst. Och blir lika glad VARJE gång någon frågar om det, när jag har på mig det, och det händer ofta!

4 reaktioner till “Tennisarmbandet är här – säg hej till Elise

  1. Visst är det ett fint smycke- men till det priset borde man åtminstone kunna välja storlek eller att ev. Justering av storleken ingick.

  2. Jag håller helt med Josefina, tycker de flesta tillverkare och butiker erbjuder storleksanpassning när det rör sig om den typen av hantverk/summor. Men med det sagt, ett UNDERBART armband, hur skulle man ens kunna välja färg på guldet? <3

  3. Väldigt fina förstås men på vilket sätt skiljer de sig från tennisarmband från andra tillverkare? Det är trots allt inte en unik produkt.

  4. Kanske fanns svaret i inlägget, men jag uppfattade det i så fall inte: Varför heter det tennisarmband? Är det bara ett kul namn eller ett begrepp som gått mig förbi? Ingen kritik. Bara nyfiken eftersom jag aldrig hört det tidigare 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.