Tapeter, regn och noll picknick-stress

Hej helg, hej lugna, regngrå lördag. Måste erkänna att jag tyckte att det var ganska skönt med trist väder ute. Ingen som helst picknick-stress eller stress över att hitta på härliga grejer. Istället gick vi till ett favoritställe i våra kvarter och åt lunch ute, blev kalla, gjorde ett ärende på stan (hmm, okej, JAG gjorde ett ärende på stan för min garderobs räkning…) och Johan åkte med Marianne till stallet. Pojkarna och jag gick hem i regnet, nu är det Lego-lek och kartongpyssel i Klas rum. Kompis Rufus kom hit för en stund sedan, tre nöjda pojkar som leker hyfsat harmoniskt = jag slog upp datorn vid skrivbordet. Riktigt skönt! Älskar att mys-jobba en stund hemma såhär på helgen. Eller jobba och jobba, att skriva är ju inte direkt JOBB känner jag?!

En ganska tyst vecka på bloggen blev det. Jag säger som Emilia skrev här, det är svårt att vara kreativ, kul och produktiv när världen skakar. Svårt att skriva något utan att det känns fruktansvärt trivialt. Som att jag äntligen landat rätt i tapet-kvalen, ja, det kändes hyfsat banalt och som en oviktig rapport från mitt väldigt, väldigt privilegierade liv och perspektiv. Nej, tapeterna fick vänta. Har istället försökt läsa, lyssna, lära och prata med barnen. Pratade länge med min syster Amy i USA, hennes ena dotters klass hade helt ställt in vanliga schemat och fokuserade all tid på demonstrationerna, anti-rasism och lika rättigheter. Vi pratade länge om att just prata med barnen. Och om hur fruktansvärt det är med Trump.

Jag tänker också mycket på mångfalden, eller bristen därav, i min egen bransch, det vill säga livsstil, mode och skrivande. Just som jag pratade om i podden nyligen, så tror jag även här på att vi alla måste gräva där vi står. Givetvis lyfta blicken – men också reflektera över mitt eget flöde, min egen filterbubbla, mina egna kanaler och min plattform. Jag behöver bli bättre på att bidra, där jag kan. Ja, som sagt, mycket tankar den här veckan.

Nu var det slut på lördagsfriden här, med råge. “Mammaaaa”, tuschpennor i ansiktet och kaos på ingång. Jag återkommer med en kunglig nationaldagsrapport lite senare, nu ska vi ge oss ut en sväng för att sedan med gott samvete krascha hemma med en god middag och tja, förhoppningvis ännu lite mera lördagsfrid. Johan påminde också om att vi borde fira med att skåla i ett glas bubbel eftersom det kom en VÄLDIGT efterlängtad god nyhet för Bookbinders den här veckan. Ja, så får det kanske bli! Ta hand om er och hoppas att ni också njuter av en lugn, skön lördag.

13 reaktioner till “Tapeter, regn och noll picknick-stress

 1. Hej Ebba! Du är bra! Så bra du skriver om er lördag! Positivt! Det fick mig för att en liten stund koppla bort min nytillkomna fysiska smärta! Jag gläder mig åt den goda nyheten från Bookbinders design! Du medverkar till att föra ut en positiv sverige bild; högklassigt hantverk o de underbart vackra sommarfotona i kokboken! Önskar familjen och dig Allt Gott!

 2. En gång, för ganska många år sedan, så skrev jag en kommentar på Säker stils instagram där jag uppmärksammade dig och Emilia på bristen på mångfald i flödet. Det kommentaren besvarades aldrig och den uppmärksammades uppenbarligen inte heller. Men kul att du verkar ha ändrat dig nu.

  1. Jag har frågat denna vecka om samma sak, på säkerstils konto. Har inte heller fått svar. Väntar spänt.

   Detta inlägg känns som ett sätt att svara på frågor/kritik men återigen genom att säga vaga saker som faktiskt inte säger något.

   Vad menar du Ebba? Har säkerstil gjort något fel förut? Eller ser du inte problematiken? Vad är egentligen problemet som protesterna runt om i världen?det är som att du inte ens vågar skriva vad de protestera mot utan du svamlar lite vagt om avsaknad av mångfald etc.

  2. Hej Anna, tack för din kommentar – både då och nu. Jag är uppriktigt ledsen över att vi inte besvarade din kommentar då, vi har i nuläget över 80.000 följare och får helt enkelt för mycket kommentarer för att hinna besvara. Men som svar på din fråga, då och nu: Vi tar till oss, jag lovar att vi ska bli bättre på att inkludera mångfald i allt vi gör. Kram från Ebba

 3. Jag tycker det är märkligt hur just influenser förväntas göra avbön och förklara sig själva. Som om dom är ansvariga. Men vi är alla ansvariga.

 4. Jag tycker det är svårt att förstå hur vi människor kan göra så illa, det är inte helt lätt att sätta ord på det som hänt och händer. Jag försöker också reflektera och utgå från mig själv. Det här är ett tillfälle för oss alla att fundera över hur vi kan göra bättre, för det behöver man inte vara känd eller ha stor plattform.

  Tyckte du skrev så bra om nationaldagen! Tyckte också att det var ganska skönt med gårdagens regn. Ingen hets att nationaldagsfira storstilat (dessutom svårt i Coronatider), här blev det fika med nybakad rabarberkaka. Lugnt och skönt.

 5. Jag tycker inte att det är ett dugg märkligt att influencers har förväntningar på sig. Det är ju deras JOBB för tusan, som de gärna babblar om konstant när det gäller att visa upp reklamsamarbeten. Men när det gäller att påverka på riktigt, då verkar det inte vara deras jobb alls? Nej, då är det nån annan som gör det jobbet bättre och de pratar hellre om mattor eller tapeter och gärna en reklamlänk också. Nej, jag tycker inte att det är deras jobb att utbilda oss andra i rashistoria men definitivt att, som har påpekats utmärkt ovan, reflektera över sin egen bransch och vad de tänker börja med för åtgärder. Jag tycker att du Tess gav en hel del utmärkta och konstruktiva förslag i din förra kommentar, för Ebba är det bara att sätta sig och börja skissa på en checklista direkt.

  1. Hej Sandra! Så sant, det är ALLTID viktigt att reflektera över sin egen bransch, din egen vardag och sin egen verklighet och “filterbubbla” – jag köper till 100% att det finns förväntningar på mig. Jag upplever i de flesta frågor att jag får väldigt mycket kommentarer och reaktioner, när det gäller de flesta livsval – och att jag verkligen inser att det är något som kommer med att ha en plattform. Kram från Ebba

 6. Förhoppningsvis – ja ett svagt hopp – om att Ebba åtminstone skänker en tanke till sin “bästis” sen Vecko-Revyn.Nämligen den avlidna tvåbarnsmamman Terese Alvén. Otroligt – eftersom Ebba von Oben glömde hennes kamp mot äggstockscancer- Ego-Ebba gick ju in i Johans vägg – samtidigt som empatiska Sverige “Sprang för Terese” med Cancerfonden. Inte ens Terese Alveńs begravning besöktes av klanen Von Oben. Den var ju inte lönsamt. Varsågod – dags för Bloggbevakning!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.