Takeaway-morgonkaffe i finkoppen

/ I stolt samarbete med Rörstrand @rorstrandofficial /

Ville bara dyka in och säga TACK för alla tips på kul utflykter här i Skåne. Blev himla sugen på att dra iväg mot Österlen, den här veckan rör vi oss inte ur fläcken eftersom det är Horse Show här (och därmed hemska köer till och från lilla Falsterbo) men efter det så åker vi iväg en tur. Och Johan och jag bestämde oss för att fixa barnvakt i slutet av juli för att åka över till Köpenhamn ett dygn, hurra!

Haha, jag ÄLSKAR Instagram Stories ändå. Kände mig halvgalen när jag igår morse – efter hemsk natt med härjande, orolig Ernst som var vaken från och till, från halvfyra – fyllde den största Floris-koppen från Rörstrand med finkaffe. Alltså, jag behövde (!) det där kaffet och hann inte dricka det hemma, för vi skulle iväg tidigt. Satte in barnen i bilen och körde till tenniskursen, dottern fick balansera min kopp. Sedan parkerade jag mig i solen med koppen och tittade när barnen spelade. Så härligt!

Kaffe ÄR ju godare i en vacker kopp. Älskar de blåvita Floris-kopparna vi mixar upp med klassiska Ostindia här hemma i Skåne. Men okej, kanske inte ultimat att släpa med den i bilen… Blev då så glad när jag fick flera meddelanden från andra som OCKSÅ släpar med porslinskoppen hemifrån, när det kniper. Japp, det är fint med gemenskapen, i smått och stort, som att inte känna sig ensam om att ta med porslinskoppen hemifrån.

Nu spelar 6-åringen golf här, eller tja, han går på kurs med ett gäng glada kompisar – och jag har en skön stund i solen. Spanar ut över golfbanan och fick just sms från Johan som är med de andra två barnen på hästtävlingarna! Imorgon blir det riktigt spännande…

16 reaktioner till “Takeaway-morgonkaffe i finkoppen

 1. Är det inte mer lönsamt för klanen Kleberg-Sydow om Johan skaffar ett jobb? Ja hur många ggr tror du att du kan visa samma vanliga kopp som Rörstrand betalar? O.S.A!

  1. Vad menar du? Fortsätt du göra ditt jobb Vera så kan Ebba göra sitt 🙂 och Johan har ett rätt välbetalt jobb så oroa dig inte över det, han har nog semester nu vilket är ganska vanligt på sommaren 😉 eller kanske inte för dig då, kanske därför du är bitter!

   1. Oj här var vi investerade i familjen 😂 du har inte egna barn va? För då skulle du veta att barn inte är lönsamma och kan nästan sätta min feta föräldrapeng på att inte många väljer att skaffa barn för att de ska vara lönsamma. Tack för dagens garv..men du ta och gå ut i solen, då brukar humöret bli bättre för du verkar ju inte må så bra, ta hand om dig gumman!

  2. Vera varför gömmer du dig under olika alias. Vågar du visa vem du egentligen lr. Sett att du har spytt galla otaliga gånger över Ebba. Res

  3. Vera varför gömmer du dig under olika alias. Vågar du visa vem du egentligen är. Sett att du har spytt galla otaliga gånger över Ebba. Ägna dig åt bättre saker o njut av livet

 2. det finns ju inget mysigare än att vandra runt i föräldrarnas trädgård, med en porslinskopp med kaffe balanserades i ena handen. Riktig sommarkänsla!

 3. Åh Ebba, jag och min lilla familj ska på genomresa i Köpenhamn (och stanna i två nätter) kan inte du berätta om du har några favoritställen eller om du har något ställe du önskar besöka? Vi brukar ha liknande intressen! Ha en fortsatt härlig sommar 🙂

 4. Jaaa köpenhamn! Jag och mamma ska också dit, 3 dygn. Lääängtar ❣

 5. Vad trött jag blir på alla elaka kommentarer . Låt ebba o familjen leva det livet de vill .. njuter av alla ebbas inlägg .. annars skulle jag inte bry mig om denna blogg…vad är det för idée att kolla bloggen om man bara retar sig på den ….. tack ebba för att du är den du är ,,,!,,!, var rädda om varandra

  1. Håller med dej Susanne/Vissa människor är utstuderat räliga, avundsjuka, elaka….fattar mej inte på folk. Måste ha problem med sig själva….

 6. Alltså jag ser en utmaning för säker stil. 😉 den stilsäkra, spillfria muggen. För de flesta är användbara men helt enkelt fula.

  Kommenterar oerhört sällan, gissar att dialogen på bloggen kan vara bland det roligaste som finns. Att läsa andra kommentarer är överraskande, tonen bland de som skriver gör mig matt. Är anonymiteten bakom skärmen verkligen något som gör det legitimt att bete sig som ett arsle? Konstruktiv kritik ok men banala påhopp känns ju inte ens värt att publicera. Jag önskar en knapp där tillräckligt många anmälningar raderar en opassande/ kränkande kommentar.

  Dina foton öppnar mina ögon för Skåne, det har tidigare varit ett blankt papper. Att hyra ett hus och bara mysa runt!

 7. Emilia verkar ju känna sig oerhört belastad ebba. ( obs sarkasm så att du inte tror att du får medhåll)🤔 Vilken sten bor du under?

 8. Hej Ebba! Jag uppskattar din välskrivna blogg och i synnerhet din fina bok “Maten, livet och samtalen runt köksbordet”. Bra lättlagade recept som hela familjen tycker om och därtil så vackra fotografier!👍👍👍

 9. Kastar in min fråga här 🙈. Söker och söker men hittar inte info om vilket märke den fina vita stickade tröjan har.

  1. Visst är det väl en Soft goat cashmere-tröja i puderrosa, eller?

 10. Jag är också superintresserad av vart tröjan är ifrån? Väldigt fin!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.