En briljant idé (i all sin enkelhet)

/ Reklam & samarbete med Bookbinders Design och Reused Remade /

Jag reklammärker detta, eftersom det handlar om Bookbinders Design (där jag är stolt delägare) och om hur vi jobbar med att fasa ut engångskassar, där vi nu tagit hjälp av ett fantastiskt litet svenskt bolag! För nästan exakt ett år sedan, när fysiska event inte var några konstigheter (känns som en annan tid…) så stötte jag på fantastiska Reused Remade.

Det svenska bolaget grundades 2016 och återanvänder kasserade hotellakan (som alltså egentligen hade nåt “slutet” på sin livscykel) för att ge dem ett långt andra liv, som klimatsmarta tygpåsar, för vardagsbruk. Och nu har vi tagit fram en designad sådan för Bookbinders, vilket känns otroligt kul. Speciellt då vi redan använt Reused Remade-påsarna länge hemma, det ligger ett gäng i hallen som man plockar med när man behöver handla något.

För oss, hemma, har det drastiskt minskat antalet plastpåsar och engångspåsar i vardagen. Men en tygpåse från Reused Remade gör mer skillnad än så: En (!) tygpåse hjälper till att spara 1500 liter färskvatten, 50 gram kemikalier, 20 centiliter råolja och 2,6 kilo växthusgaser.

Reused Remades tygpåsar (här är deras klassiker) både sys och trycks för hand. Bläcket som används för tryck är vattenbaserat och färgar inte påsarna, just för att minimera föroreningar. Varje påse kan också skilja sig åt i nyans då tygets unika originalstruktur skiljer sig åt.

Men en “vanlig” ny tygpåse då? Jo, givetvis också bättre än en plastpåse som du kasserar snabbt. Men skillnaden är att Reused Remades slitstarka, smarta tygpåsar håller länge och kan ersätta engångsplastkassar, men istället för att tillverka nya (som kräver nya kemiska eller mekaniska processer) så sys här tygpåsar av uttjänta hotelllakan = klimatpåverkan blir minimal.

Även om textilen har tvättats noggrant kan det fortfarande förekomma mindre skönhetsfläckar. Det tycker jag är ett fint tecken på att den levt ett liv redan och att DU nu ger den ännu ett… Kort sagt, Johans superslitna tygpåse som han alltid knölar ner i fickan hemma, när han ska ut något ärende, har en härlig patina och är perfekt vintage-snygg! Dessutom är tygpåsarna enkla att slänga in i maskin och tvätta om det skulle behövas.

…Och just med Bookbinders Design är ett långt liv, kvalitet och design som håller hela grunden. Därför känns det självklart att vi ska erbjuda en tygpåse i kassan samt online, roligt nog nu tillsammans med Reused Remade.

Tänk att gamla kasserade hotellakan kan bli till detta, och få ett betydligt längre liv. Visst är det en briljant idé i all sin enkelhet? Så är det ju ofta. Sedan ska någon se den, driva igenom det och kämpa för att få det att fungera. Hurra för grundarna Pia och Josephine, med hela sitt team, som gör just detta. Det är himla kul att följa hela Reused Remades resa. Jag står vid sidan och hejar på. Gör det du också och välj en smart, snygg tygpåse – och använd den flitigt!

KOMMENTERA GÄRNA!

17 reaktioner till “En briljant idé (i all sin enkelhet)

 1. Snygg kasse och säkert en glänsande idé. Men nu räcker det. Jag har följt din blogg i flera år och tycker det är trevligt och läser gärna om dig, din familj, mat och kungligheter. Men tyvärr, numera är det mest betalt samarbete, annonser och reklam, reklam, reklam. Tack för mig!

  1. Du ska göra det som känns bäst för dig Barbro.

   Mig (med många andra misstänker jag) stör det inte ett dugg eftersom detta är hennes jobb. Det finns gott om inlägg som inte är reklam också. Detta inlägg var dessutom ett av de bättre reklaminläggen hon skrivit.

   Jag skrollar förbi sånt som inte intresserar mig. Det håller mig glad och leende igenom livet. Hoppas det tipset kan hjälpa dig också. God jul!

  2. Håller med om att det är mkt reklam i bloggen, dock så tycker jag att det nu börjat komma mer vanliga inlägg också och då är reklamen mer ok iaf för min del för då är det inte BARA reklam som det nästan var ett tag. Då känner man sig inte värdesatt som läsare utan är endast en siffra i konverteringen, men nu går det mer åt andra hållet också, det skapas content även för oss inte bara för E:s försäljning.

   Det är ju de andra inläggen, inte reklamen, som är anledningen till att man (iaf jag) läser bloggen och det märks tydligt att Ebba har tagit till sig av kritiken gällande detta. Dessutom är detta samarbete väldigt bra och uppmuntrar till hållbarhet.

 2. Hej Ebba! Tack för en härlig och inspirerande blogg och podd. Jag har hållit utkik efter halsbandet du pratat om men jag kan inte hitta det någonstans. Var kan man köpa det?

 3. Vilken bra idé att använda textilier som redan finns och göra så snygga tygkassar av!

 4. Bra idé och snygga dessutom! Det som dock stör mig med tygpåsar är att alla har så långa handtag, funkar ju inte att använda till mathandling t ex då de släpar i marken om man bär dem i händerna? Dessa verkar vara likadana. Någon som har bra tips på tygpåsar till detta ändamål?

  1. Håller med! Handtagen är alltid för långa. Kanske de är anpassade för de längsta. Jag brukar göra en knut på dem, men det vore ju snyggare om det fanns kassar med kortare handtag att köpa! Verkar jättebra med kassar av återanvänt tyg eftersom ny bomull är omiljövänligt.

   1. Ja jag håller också med! Knut i all ära men det är så mycket extratyg, dessutom i en knut, som man måste pula ner i fickan.

 5. Jag skulle bara tänka på alla som har haft sex på min påse 😂😅

 6. Jag tycker att dessa är superbra! Jag såg dem på Clas O och gillade tanken med att de är gamla hotellakan. Jag blev ännu mer förtjust när jag börjat använda!!! Så skön kvalitet och framförallt; bra modell! Sköna att bära med de breda handtagen.
  Bra initiativ av er att ta in i sortimentet!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.