Skarp deadline – nu gäller det!

Ja, nu GÄLLER DET! Såhär såg det ut när jag checkade in på Emilias kontor häromkvällen, för ytterligare ett maraton-pass…

Nästa vecka har vi nämligen knivskarp deadline på vår kommande bok. Det finns deadlines och så finns det THE deadline. Denna är av typen… Den senare. Vår bok var ju egentligen tänkt att komma nu i höst. Vi jobbade järnet i våras, allt kändes bra, eller ja, Corona kom och vände allt upp och ned. Men vi tänkte ändå att boken skulle bli bra, att det skulle funka. Det gjorde det inte.

Hela projektet fick flyttas fram, lika bra var nog det inser jag nu. Men det är livsfarligt när man flyttar fram sådana här saker. Eller, jag är usel på det. Andas ut, skjuter fram tänker att ”Nu har jag ju all tid i världen på mig” och parkerar det. Det skulle jag inte gjort. Inte blev det bättre av att jag har en briljant partner som är EXAKT likadan! Haha, vi är synkade i sådant på ett mycket dåligt vis.

Nu sitter vi alltså här med kniven på strupen, som vi i och för sig jobbar allra bäst. Putsar på texter, slaktar texter, skriver om, skriver bytt, jobbar på. Så den här helgen blir en arbetshelg på sätt och vis.

Imorgon, söndag, ska vi köra ytterligare ett skrivpass på mitt kontor, hela eftermiddagen och kvällen. Tur att man älskar det man gör. Och lever men en fantastisk man som fattar det, som peppar och säger ”Det är lugnt, verkligen helt lugnt”. Tack älskade Johan för det. Mammasamvetet finns ju också där, men nu är det såhär. Det bara… Är så. Jag är en bra närvarande mamma de allra flesta andra helger, tänker jag! Snart har vi dessutom ett härligt långt jullov och tänk så skönt att då ha denna deadline bakom oss.

KOMMENTERA GÄRNA 💙

5 reaktioner till “Skarp deadline – nu gäller det!

  1. Kämpa på!
    Vad var det i våras som inte funkade med boken?
    Trevlig helg!

  2. lycka till! och vad roligt med en ny bok, har längtat efter det=) ser verkligen framemot att läsa den! =)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.