Prins Julians dop – och en kunglig klänningsfest!

Ja, visst var det prins Julian som var dagens huvudperson och oerhört välklädd i vita dopklänningen med drygt hundra år på nacken. Men vi måste väl ändå unisont erkänna att det också var en efterlängtad (!) kunglig klänningsfest?! Åh, detta var verkligen HÄRLIGT och vilken augustipresent till oss som gillar att följa kungligheterna, deras stil och liv. Vi startar med en favoritbild inifrån kyrkan:

Senast det var dop för denna delen av familjen var ju 2017, då för prins Gabriel…

Alright, vi kör nu vidare med Sofias underbara look. Vi börjar faktiskt… bakifrån. Maffiga gräddvita rosetten, älskar den!

Ja, älskar hela looken. En perfekt dop-look. Härlig, färgsprakande, lite lekfullt. Klänningen kommer från Etro. Unik och cool, I like! Jag har en jacka från Etro som jag använt sååå mycket, som också är ett underbart mönster och ett lyxigt crepe-tyg, som detta ser ut att vara. Bra val!

Här ovan ser ni alltså också huvudpersonen, prins Julian Herbert Folke, i mamma Sofias famn. Och såklart var bröderna med, välmatchade och prydliga – och somrigt långhåriga! Så gulliga småprinsar! Eller okej, de är ju långhåriga med sina svall för det mesta, bara mina pojkar som just nu är SOMRIGT långhåriga och snart ska få ett rejält praktiskt höstklipp…

Mini-kavajer, herregud så sött det är alltså…

Okej, vi fortsätter med kronprinsessan, som bar svenska favoritmärket By Malina

By Malina är ju ett märke vi sett ofta på kronprinsessan. Bland annat den underbara klänningen som hon bar på Victoriadagen förra sommaren, minns ni?

Estelles söta klänning skulle jag GISSA är en av mammas gamla? Och japp, dottern här intill konstaterade att hon helst kanske inte hade haft en sådan klänning, utan kanske något annat – men jag sa att om hon helt enkelt bara SKULLE ha det, så hade hon väl det. Och ja, det var hon med på. Så är det nog för Estelle också, tänker jag…

…Ja, det är allt lite likt den här som prinsessan Madeleine har på sig här? Måste finnas mååånga sådana här klänningar sparade i den kungliga gömmorna. För övrigt en underbar bild, när drottningen står och småträngs intill andra föräldrar på Victorias skolavslutning.

Prinsessan Madeleine då? Jo, sin vana trogen körde hon härligt glammigt, denna dag en skir chiffondröm från lyxiga Zimmermann.

Puffärmar, volanger och blått mönster mot vit botten. Kort sagt en fullträff tycker jag!

…Och här nedan ser vi en bättre bild på hårsmycket:

…Givetvis måste vi också spana in drottningen. Så superelegant i ljus mintglass-färgad dräkt, matchad med hatt och pärlor!

Ja, hon framstår verkligen ofta som stilvinnaren i sådana här sammanhang. Alltid konsekvent, alltid elegant utan att bli trist, alltid säker i sin stil, alltid lika genomtänkt rätt, år efter år. Go, Silvia!

Efter dopet och gudstjänsten i kyrkan så bjöd kungaparet in till en privat lunch för kungafamiljen, familjen Hellqvist samt faddrarna, för att fira dopet av den här gullnosen:

Under gudstjänsten i kyrkan sjöngs några favoriter: “Guds kärlek är som stranden och som gräset” samt “Sommarpsalm”. Åh, älskar båda dessa. Så vackra, man vill bara SKRÅLA med!

…Adrienne och resten av kusinerna på plats i kyrkan! För övrigt så gulligt med lockarna, påminner onekligen om Victorias som liten?

Okej, åter till dagen och en obligatorisk familjegruppbild…

Vi avslutar med en gruppbild, håll i er – för här ser ni alltså Sofias syster Sara Hellqvist, Sofias mormor Britt Rotman, andra systern Lina Hellqvist och pojkvännen Mattias Wikström, sedan ser vi förstås Christopher O’Neill, prinsessan Madeleine, prins Daniel och Victoria. Mellersta raden från vänster ser vi Marie Hellqvist, Sofias pappa Erik Hellqvist, prinsessan Sofia hållandes lille Julian, prins Carl Philip, drottningen, kungen och Estelle. Främre raden från vänster: Leonore, Alexander, Gabriel, Oscar, Nicolas och Adrienne. Sådär!

Vi avslutar med en throwback till augusti 1979 – och dopet för dagens pappa, Carl Philip:

Foto: Erik Simander/ TT, Jonas Ekströmer / TT

KOMMENTERA NUUU – för jag vill veta, vem var DIN favoritlook från dopdagen?

49 reaktioner till “Prins Julians dop – och en kunglig klänningsfest!

 1. Som alltid tycker jag madde.
  Victoria är ochså fin.

  Men min favvo är madde som alltid är såå snygg.
  Mvh
  Ewa

  1. Sofias look är supersnygg. Trots att klänningen är modern flirtar den med kurbitsmålning från Sofias Dalarna.

 2. Väldigt vackra kläder på alla gästerna. Men kronprinsessan är bäst klädd tycker. Men tätt följ av Prinsessan Madeleine och Drottningen.

 3. Prinsessan Madeleine! Så fin klänning och så kul att äntligen se henne och hela familjen i Sverige!

 4. Absolut inte Sofia med den, i mitt tycke, fula och stora rosett i nacken. Nä, gillar inte långhåriga prinsar heller 😅 kortklippt ska det vara😊 min favorit denna gång är Madeleine! Elegant 🤩

   1. SOFIA har så fin hållning var så vacker i sin klänning

 5. Jag gillar Sofias klänning men hårrosetten kunde hon skippat!

 6. Jag gillar Sofias klänning men hårrosetten kunde hon lämnat hemma

 7. Tycker Sofias klänning var fantastisk på henne. Nästan som ett allmogemönster och den vita färgen passar henne så bra. Men drottningen var klart snyggast. Var kommer hennes dräkt ifrån, någon som vet?

 8. Sofia, älskar både klänning och hårrosett. Madeleines och Victorias klänningar var också ljuvliga.

 9. Älskar den stora rosetten i Sofias hår! Kanske skulle luggen ha fixats så det inte var iväg men fin look.

  Någon vet vad Madeleines hårsmycke är? Är färska blommor? Hittar inget om detta!!

 10. Sofias klänning var finast och stack ut mest. Jag gillade rosetten 😊

 11. Drottningen, Sofias rosett och BLOMSTERARRANGEMANGEN! Alltså wow!

 12. Madeleines hår denna dag var ju helt fantastiskt. Rosetten på Sofia var snygg bakifrån men tyvärr tycker inte jag att den gjorde sig bra på bild framifrån. Det ser lite konstigt ut. En annan sak: tycker du ska notera denna aktivitet i din blogg, Ebba, när du skriver om kungligheter! Det är tydligt att vi läsare gillar dessa inlägg, annars hade vi inte kommenterat så mycket 🙂

  1. Madeleines finast! Däremot såg klänningarna hennes döttrar hade på sig för små ut, för korta.

 13. ÄLSKAR Sofias rosett!

  Jag tycker männnens klädsel är intressant. De kungliga och vissa andra manliga gäster bar jaquette, men flera kom också i mörk kostym. Var det bara gästerna som skulle på lunchen som bar jaquette?

  1. Så här svarade kära Magdalena Ribbing när hon fick en fråga om denna klädkod en gång i tiden:

   Fråga: Är förmiddagsdräkt (för damer) en etablerad klädkod och vad innebär den?

   Svar: Ja, förmiddagsdräkt är en ovanlig men existerande klädselangivelse även i Sverige, för charmanta tillfällen, ofta i diplomatsammanhang eller för kungliga evenemang.

   Vanligen avses jackett (fungerar med mörk kostym) för män och en elegant klänning eller dräkt i knä- eller vadlängd, med ärm och sparsam ringning, i siden eller annat icke vardagsmaterial. Hatt är ett vanligt tillbehör för kvinnor, och i så fall för den som är korrekt, rätteligen också tunna handledskorta handskar.

 14. Madeleines klänning är min favorit.
  Sen undrar jag lite försynt hur länge Estelle kommer gå med på/förväntas att ha på sig “barnsliga” klänningar på kungliga kalas. Har två döttrar i samma ålder och de har definitivt en helt annan stil. Har ju sett henne i jeans och mer vanliga kläder till vardags.

  1. Håller med, kan inte förstå varför de klär Estelle som en förväxt 3-åring, om man nu vill återanvända så kan väl uppdatera snittet iaf.

  2. Tror det kommer att vara tills hon konfirmerats. Då anses man ”vuxen” i de mer traditionella kretsarna. Sedan tycker jag att det är fint att Estelle återanvänder sin mammas kläder. Klart de har ett annat snitt, det är ju det som är charmen.

   1. Tänk på att Victoria gick på nobelfest som tonåring i en gigantisk rosett. Som jag led med henne över den fruktansvärda klänningen, hon såg väldigt obekväm ut.

    Sådet kanske är en kunglig grej med barnsliga kläder länge…

 15. Tycker faktiskt all klänningar var fullträffar och passade perfekt på respektive kunglighet. Sofias var nog favoriten ändå, så unik och vacker klänning, och rosetten var häftig! Det enda jag inte gillar än prinsarnas rufs, tycker långt hår på barn kan vara fint men detta såg för ovårdat ut i mitt tycke.

 16. Jag gillade Sofias klänning. Underbar till blomsterarrangemangen. Rosetten var mitt i prick. Jag älskar de långhåriga men ändock välfriserade småprinsarna. Jag förmodar att de bär linnekavajer👏👏👏

 17. Jag tycker Sofia var fantastiskt vacker och rosetten är magisk! Skapad av Headpieces by M! Matthias Lavesson har skapat Headpieces till henne förut och en annan som burit hand hantverk är Lady Gaga!😍

 18. Angående hållbart mode som du har nämnt på Instagram efter din tripp till Köpenhamn. Jag såg att du fick en utmaning av Isabelle McAllister i en kommentar. Om du menar allvar med att tänka mer hållbart finns det massor du kan göra. Det första är att sluta med alla samarbeten som uppmanar till att köpa nytt. Det rimmar otroligt illa i mina öron att i ena stunden prata om hållbart och strax därefter uppmana till att köpa nya randiga kläder på PoP eller köpa nya kjolar hos Zalando. Du har tidigare svarat att samarbeten är din affärsmodell men kom igen, jag tror du skulle kunna överleva och ha mat på bordet till familjen även utan alla dessa samarbeten. Du är med och skapar ett osunt shoppingbeteende när du uppmanar till köp. Skulle bli så glad om du menar allvar med dina funderingar om hållbarhet och att du tar action på det istället för ytterligare samarbeten för varor ingen egentligen behöver utan bara “villhöver”.

  1. Malin
   Tycker precis som du men har insett att de som skriver här föredrar ämnen som kläder, smycken och kungligheter.

   1. Det är ju därför deras plattformar är stora. Vill man läsa om återvunnet mode och hållbarhet finns andra bloggar för det. Jag skulle inte fortsätta läsa här, det här är ren avkoppling för mig. Till viss del inspiration. Nyheter om klimatkrisen får jag från andra källor, och är därför medveten nog att välja om jag vill shoppa eller inte (vilket jag ytterst ytterst sällan gör!)

  2. Håller med! När kommer bloggarna och influencers som menar allvar med att inte uppmana till ständig konsumtion? Jorden håller inte för detta. Vem av er med stora konton tar första steget..? Ebba som är journalistutbildad, smart och skulle kunna skriva om så mycket mer och viktigare saker än produkter och samarbeten och nyköp (varför aldrig loppis eller second hand?). Ser fram emot det.

 19. Madeleine vann! Victoria och Silvia var också snygga, men Sofia misslyckades tycker jag. Konstig klänning och ännu konstigare rosett i håret. Påminner om hennes outfit på Polarpriset 2019, där det var blommor på längden o tvären. Sofia känns mest ojämn när det kommer till att klä sig snyggt av kvinnorna i kungafamiljen tycker jag.

  1. Den klänningen var från Dolce&Gabbana, och ja, de gillar ju blommor. Då antar jag att du inte är så förtjust i de av Lady Kitty Spencers brudklänningar som var blommiga (hon är ju D&Gs musa), tror hon hade hela fyra stycken förutom själva bröllopsklänningen.

   Ebba – vore kul med ett inlägg om hennes bröllop. Ja, hon är ju inte kunglig, även om Spencer-familjen har mer kungligt engelskt blod än Windsor-släkten.

   1. Jag har inget emot blommiga klänningar generellt, men vid det tillfället hade Sofia en blommig klänning, ett diadem med stora blommor i håret och en blombukett i handen. Det blev för mycket!

 20. Älskade Sofias klänning, mönstret påminner om kurbits – kanske en blinkning till Dalarna 🥰 Men funderade lite över systern Lina Hellqvist och pojkvännen Mattias – är de inte gifta? På kungahusets egen bild står hon angiven som Fru Lina Hellqvist (till skillnad från Fröken Sara Hellqvist).

  1. Frånskild, då gissar jag att man formellt sett är fru för evigt.

 21. Med en dotter i samma ålder så tänkte jag exakt samma tanke angående Estelles klänning. Vet faktiskt inte hur jag skulle få på henne en liknande klänning faktiskt..

 22. Älskade Sofias Dalainspirerade klänning! Madeleines var också fin.
  För första gången tyckte jag en Malina-klänning var sådär, den var så blek.

  Undrar också över hur de får på Estelle dessa klänningar, tror få 9-åringar skulle tycka att det var toppen att ha babyklänning 😉

  Tänker också att det var en märklig placering av barnen, hade väl varit rimligt om Carl Philip suttit intill Gabriel som hade riktigt mycket myror i brallan 🙂

 23. Tack Ebba för dina inlägg! 🙏🤗Så kul att äntligen få se lite kungligheter på lite festligheter, allaär så fina 🤗💕 Madeleine var min favorit denna gång, så elegant självklar! Älskar även Drottningens klädsel och val av färg! Fantastiskt hur hon alltid är 10 av 10. Alla barnen är verkligen så söta! 🌸💙 Undrar hur det går till, om samma make up artist/-eranlitas för alla gäster, har man anställda som man har hovfrisörer? Vore intressant och roligt om du vill skriva och kanske podda om detta?
  Det jag tänkte på under dopet var att man inte använde ngt till storebröderna när dopvattnet skulle användas, man ville liksom hoppa in och lyfta upp båda🙃 Sista om detta, Adrienne är otroligt fin, som en docka verkligen!

 24. Så vackert hela grejen och hade lätt valt Sofias klänning el Silvias dräktjacka bland de andra stassarna…men coolast av alla – prinsessan Lilian som sticker fram huvudet i så coola glajer på bilden fr Viktorias skolavslutning. Snacka om star quality.

 25. Det bästa är ju att estelle använder sin mammas klänning. Så coolt att spara och återanvända kläder och att låna istället för att köpa nytt. Så viktigt för klimatet och sparsamt. Estelle var finast för att hennes klänning har en historia och inte kan köpas idag. Önskar att alla kunde låna sina festkläder.

 26. Tack för ett roligt inlägg! Kunglig nörd som jag är så älskar jag när du gör de kungliga blogginläggen, så tack 😄. För övrigt bar Madeleine favoritklänningen 😊. Mvh. Josefine

 27. Vad kul att du skriver att drottningen ofta framstår som stilvinnaren. För den tanken har slagit mig också. Att jag ofta tycker att hon är så himla elegant utan att bli tråkig.
  Annars gillar jag Sofias klänning mest och rosetten, så fint! Har svårt för de puffiga ärmarna och volangerna…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.