Påslovsrapporten från Skåne

Nu så, hej ny vecka och hejdå långhelg. Och för barnen, hej påsklov! Någon måndagsrapporten blev det inte igår, eftersom det var en väldigt ledig, röd och skön måndag! Men nu sitter jag här på loftet i vårt älskade hus i Falsterbo och njuter av en stor kaffekopp och faktiskt lite lugn och ro. Solen skiner in genom de stora skjutdörrarna härnere och barnen är ute och leker. Så, hur ser veckan ut? Jo, något sånt här…

MÅNDAG: Nej, igår var det ju ingen vanlig måndag. Vi slappade lääänge på morgonen, vaknade ju i någon slags hagelstorm. April i sitt esse. Gav oss sedan ut på promenad men fick bege oss hem igen, på grund av ännu mera oväder. Riktigt mysigt i och för sig, i slutändan. Jag åkte iväg till IKEA Click & Collect borta i Hyllie för att plocka upp saker till huset, en bäddmadrass och några småsaker. Otroligt smidigt, bara svängde in på en plats, checkade in och scannade en QR-kod, utan att behöva lämna bilen i princip. Sedan lagade jag en sparrispaj med citron och västerbottenost till middag, nej, barnen åt ICKE (de fick hamburgare) men vi njöt för den blev urgod!

TISDAG: Ja, lugnet råder som sagt här och nu. Halleluja. Ska skriva en bra “to do”-lista och checka av. Har ett lass bilder jag ska rensa och välja, till ett jättefint solglasögon-reportage för Synoptik som vi gjorde i förra veckan. Kul! Det enda svåra är att det blev så himla mycket härliga bilder, vill ju dessutom visa mååånga solglasögon. Jaja, jag får helt enkelt ösa på med material.

Johan föreslog en promenad på stranden, härlig idé. Så får det bli. Det är ju isande kallt ute – men så vackert. Ikväll ska vi nog se “Knutby”-dokumentären på HBO som kompisar varmt rekommenderade, kan det vara nåt kanske? Jag har ju läst böcker, otaliga reportage och följde ju detta i detalj, så vet inte… Men ska ge det en chans!

ONSDAG: Lugn morgon även denna dag, tänker jag. Trots att både Johan och jag behöver jobba lite dessa dagar, så lyxar vi till det med att varken ställa klocka (eh, behövs i och för sig inte när man har Ernst…) eller att morgonstressa. Tänk vilken skillnad det gör ändå, från att jäkta runt så att alla är startklara 07.40 – till att unna sig att det får ta till klockan nio. Drog undan gardinerna i vårt sovrum imorse och det är ju en kargare, gråare vy än den lummiga, gröna jag är van vid – men vackert ändå tycker jag! Är så glad över att vi varit härnere under detta märkliga år, att vi firade jul och nyår här och att vi är här nu. Jag kände imorse när jag vaknade att jag gääärna hade stannat kvar till sommaren, haha…

Okej, onsdag då? Jo, sedan ska jag framför allt planera, tänka igenom och se till att allt är i sin ordning inför fotografering på torsdag. Så att allt ska gå så smooth som möjligt! För på torsdag är det alltså…

TORSDAG: Fotografering härnere, här hemma. Fullt ös, roliga kreativa projekt som ska plåtas bland annat för Frödinge som jag ju jobbat med tidigare och som nu har en suuupergod ny lansering (jorå, ingår i jobbet att provsmaka) och jag njuter verkligen av att fota härnere i köket och huset här. Blir riktigt sugen på att kokboks-jobba nu, Amy och jag har ju en idé som gror… Kanske blir det tid att ta tag i den i sommar?! Hoppas. Hade varit väldigt roligt. Framför allt är det en bok som jag själv vill ha, som går i linje med balansen i livet och det som är min, likväl som Amys, filosofi. Ja, Amy har ju haft den där balansen betydligt längre än vad jag haft, men jag firar ändå ett år med hyfsad balans nu. Eller nja, ett år med JAKT på balansen. En vacklande, utmanande och spännande resa som jag är evigt tacksam för att jag gav mig in på.

Okej, fotografering blir det hur som helst och det ska bli roligt att jobba med Gina Mannberg igen, den grymma fotografen som jag tidigare gjort projekt med härnere.

FREDAG: Födelsedagsmorgon här hemma och jag ska försöka ha jobbat undan till dess. Mariannes födelsedag. Åh, en stor och mycket efterlängtad dag. 10-årsdagen. Tvåsiffrigt. Vår älskade, älskade, älskade dotter. Störst och först, alltid. Vad småbröderna än gör och säger, det påminner jag henne om ibland. Och jag sedan då. Hurra för mig med, för Johan och mig. För oss allihop. En slags osynlig guldmedalj ger jag mig själv: 10 år som mamma. Har faktiskt lite svårt att ta in detta. Tur att jag har till på fredag på mig då, haha!?

LÖRDAG: Kan vi hoppas på en solig lördag, med trädgårdsfix och plocka här i huset?! Ja, det gör vi. Det känns lyxigt att inte behöva städa bort precis allt, utan att ändå ha sommaren i sikte. Johan är trädgårdsfixaren här hemma (med god coachning från min svärmor, tillika granne, som har benkoll) och det finns planer för plantering och annat. Inte min starka sida, men jag peppar och är positiv till det mesta. Framför allt det som är lättskött och blommar länge, haha! Jag hoppas exempelvis att vi får till lavendel på kortsidan av huset till sommaren, där har det liksom aldrig tagit sig… Vi får se.

SÖNDAG: Vi packar väskorna och beger oss hemåt Stockholm igen. Suck. Men vi är snart tillbaka, åtminstone till Kristihimmelfärds-helgen, tänker jag. Det är faktiskt bara sex veckor dit. Våren. Som man tänker är så lång. Det är ju en lögn, den rusar ju förbi. På ett ganska härligt vis ändå. Ja, nu ska jag njuta av april. En väldigt fin månad ändå.

KOMMENTERA GÄRNA! Jag försöker svara på kommentarer när jag hinner, men kan inte garantera att jag hinner svara på allt. Men som alltid, man gör så gott man kan (och lite till)!

20 reaktioner till “Påslovsrapporten från Skåne

 1. Du åkte tåg till Skåne, kan man se på dina instagramstories.
  Inte så smittsäkert…..
  I julas åkte ni också både till Skåne och till fjällen.
  Då pudlade du och sa att du tog intryck av alla reaktioner här på bloggen.
  Men vad har du lärt dig egentligen?
  eller är du så här egoistisk?

  1. Så himla onödig kommentar! Finns ju värre saker än att åka tåg, handla på Ica exempelvis 🤷🏼‍♀️

   1. Man kan säkert resa smittsäkert på tåg, dock tycker jag inte det går att jämföra med att handla på Ica som känns mer nödvändigt än att resa land och rike runt.

   2. En sådan härlig veckorapport! Ja våren går alldeles för fort.. men sen kommer ju i alla fall ljumma sommarnätter, bara ben, grill och rosé. Och som jag längtar efter DET!

 2. Strunta i Knutby. Den är gjord helt enligt ”Uppdrag utan faktagranskning”s manual 1.0. Alla gjorde fel polis, åklagare, domare- det är bara de båda grävande murvlarna som 15 år efter hittat sanningen. Lögner och halvsanningar och hoppsansa så är Fossmo oskyldig. Skulle inte tro det🤬

 3. Härligt med lite påsklov och ledigt.
  Kul att det går att kombinera med lite jobb så man inte lägger saker på hög och stressar desto mer när man är tillbaka.
  Hoppas allt går bra.

 4. Receptet på sparrispajen får du väldigt gärna dela med dig. Tack på förhand.

  1. Åh ja! Tänkte precis detsamma. Den ser supergod ut! Snälla kan du dela receptet?

 5. Låter som ni har det väldigt bra därnere i Skåne! Lyssnade på dig i Nemo möter en vän när jag gick min promenad idag. Väldigt bra! Tycker du verkar vara en genomsympatisk person. 🙂

 6. Hej Ebba! Tänker när du skriver att du inte kan garantera att du hinner svara på alla kommentarer, att det begär nog ingen heller. Hur ska du hinna med allt? Tror mer det handlar om att iaf svara på någon kommentar här och där, ibland. Nu har du ju inte alls svarat på kommentarer och frågor över huvudtaget fram tills härom dagen då någon kommenterade att du alltid ber om att man gärna ska kommentera men aldrig svarar. Menar bara att ingen tänker nog att du ska hinna svara på allt, utan snarare att det är kul om du svarar nån gång här och där, när du alltid uppmuntrar till kommentarer! 🙂

  1. Hej Louise, tack för din kommentar! Jo, jag svarar regelbundet på kommentarer här – men jag har ingen som modererar eller så, och jag inser att jag då tydligen har missat detta på några inlägg. Och ja, är HELT med dig på detta, jag tycker ju också att det är roligare med diskussion och kommunikation här, liksom i mina andra “kommentarsfält”! Glada hälsningar från Ebba

   1. Kollade lite snabbt nu och de 35 senaste inläggen (före kritiken kom) var utan svar på frågor och kommentarer från dig. Och helt ok är ju det, förstås. Förstår verkligen att tiden inte finns, men då kanske även onödigt att be om kommentarer tänker jag. 🙂 Glada hälsningar från mig med!

   2. Jag tänker att ”kommentera gärna” lika gärna kan vara en inbjudan till läsarna att starta en konversation läsare till läsare. Jag tycker det är intressant att läsa när diskussioner (rumsrena sådana) uppstår i kommentarsfältet, med eller utan Ebba.

 7. Tack för vårpepp! Visst är det härligt med lite luft i schemat så man hinner njuta av kaffet (istället för att som i mitt fall halsa den vid kaffeapparaten…). Och godare med hemmakaffe också😇 Huset i Falsterbo ser underbart ut!
  Instämmer f ö – recept på sparrispaj vore nice☀️
  Fortsatt glatt påsklov! Kramar!

 8. Åh, kan inte beskriva hur glad jag blir när du skriver om era tankar på en ny bok. Jag använder er senaste bok hela tiden, ÄLSKAR den! Ungarna gillar maten och den funkar till fest, till och med mycket för vegetarianen, som sagt använder den jämt.
  Jag tror att så många känner igen sig i din resa Ebba och att då få tillgång till en till bok med goda och hälsosamma recept från er skulle vara underbart. Säger bara heja, heja och håller alla tummar jag har för att det ska bli verklighet.

 9. Väldigt oskönt beteende i TV-rutan när du tävlar med Olof. Är du sån eller är det nerver? Inte så fördelaktigt för ditt varumärke, har fått en helt annan bild av dig tyvärr.

  1. Håller verkligen med! Helt annan bild, vilket säkert är den riktiga bilden. Ogin, missunnsam och riktigt otrevlig. Ebba svarar aldrig på negativ kritik, så förväntar att det kommer bli samma nu. Ebba har inte sett några kommentarer om Alla mot Alla. Ebba, jag kommer aldrig heja på dig något mera.

   1. Ebba har svarat på en av dina gnälliga kommentarer i ett tidigare inlägg. Ett mycket trevligare svar än du förtjänar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.