Okej, varning för icke-piffiga bilder

Sen fredag på kontoret, jag ska strax gå härifrån men först tänkte jag bjuda på en liten härlig “house tour” härifrån. Nja. Not. Varsågoda, här kommer FÖRE-bilder! Eller “just nu”-bilder?! För nu ska jag en gång för alla komma i ordning här i mitt älskade kontor.

Så, istället för att bjuda på piffigt stylade bilder, så tänkte jag bjuda på hur det ser ut exakt nu, idag. Okej, håll till godo och jo, jag LOVAR, det ska bli andra bullar sedan – jag tänker att ni får hänga med i processen. Men då är det ju roligare att se hur det såg ut före, så ja, here we go…

Detta blir också ett sätt för mig att faktiskt få detta fixat, en gång för alla. Alltså, jag trivs ju jättebra här och det funkar utmärkt egentligen – men ja, ni ser. Kala väggar, mycket saker staplat runt väggarna och myset infinner sig väl inte riktigt.

Kontoret är ungefär sextio kvadrat och består av två rum, i gatuplan med ett ljuvligt härligt skyltfönster utåt gatan. Som var det jag föll för. Och det trevliga läget på en grönskande liten del Nybrogatan! Här ovanför, vid vita bordet, ser ni mötesdelen. Här kör vi mycket möten, besök och kaffe. Jag älskar både bordet och stolarna. Nog om det, vi tittar vidare på hörnet och min extremt sorgsna jätteväxt

Japp, saker som står staplat och som liksom… Fastnade där och bodde in sig? Som saker ofta gör. Oh well, här nedanför ser ni i alla fall bra förvaring. Härinne gömmer sig nämligen skrivare, kuvert, kontorsgrejer, pysselböckor, pennor och leksaker som jag drar fram när barnen är här.

En soffa är ju ett måste. Jag älskar den men kuddarna hänger liksom inte ihop med nåt och tja, det duger ju det också MEN nu ska det bli nya överdrag och även denna kala vägg ska få lite kärlek.

Jag följer inredaren och stylisten Myrica Bergqvist på Instagram och eftersom jag älskar hennes konto, så gav jag henne i uppdrag att komma med inspiration och idéer, utifrån min kontorsdröm – som förstås består i att behålla det jag har, knyta ihop det och liksom få till den där kreativa “pärlan” jag vill gå till varje morgon. Man kan väl säga att Myrica inte heller tyckte att väggarna skulle var så kala? Och givetvis, så hade hon supermånga andra bra idéer! Bäst av allt? Jag blev väldigt peppad…

En hall har jag också, absolut inget fel på den heller MEN ni vet ju hur mycket jag älskar tapeter (och hur mycket Johan älskar vitvita väggar, gah) så är detta inte egentligen en hall som GJORD för tapeter?!

I “konferensrummet” – där Sofi och jag just nu sitter och jobbar – finns en nisch, som jag från början hade en jättebra idé om. En moodboard ska det bli! Målade den med “svarta tavlan”-färg och magnetfärg, så att man skulle kunna sätta upp saker, rita och liksom ha ett levande “moodboard” här. Vi kan väl konstatera att det inte blev särskilt lyckat

Magnefärgen var för svag, så ingenting fastnade och det bidde… Liksom ingenting. Jaja, tanken var god! Såhär ser min utsikt ut nu – ännu en kal vägg och behov av förvaring. Två lampor? Och ouppackade lådor…

Japp, fortsättning följer. Det ska nog bli bra det här! Jag får nästan fira med invignings-AW sedan, när vårsolen strilar in genom gardeinerna och jag fått lite mera ordning? Äh, så typiskt mig att tänka på DET redan nu. En sak i taget, Ebba. Nu kör vi!

KOMMENTERA gärna med tips och idéer! Tas tacksam emot!

14 reaktioner till “Okej, varning för icke-piffiga bilder

 1. Håller med dig att tapet i hallen skulle pigga upp. Blir lite väl konventionellt med vitt vitt vitt. Så fint att följa dina processer i detta. All lycka till.

 2. Tänk nu tapet Ebba. Kreativt och personligt. Kanske en egendesignad digital?
  Hälsningar Madeleine

 3. Så kul med kontoret! Kommer bli hur bra som helst!

  Men HALLÅÅÅ jag skulle så gärna vilja läsa en kommentar och översättningshjälp med det senaste om SussexRoyal… Trots att jag bott fyra år i ett engelskspråkigt land kände jag mig totalförvirrad över hur de har uttryckt sig i den nya informationen på hemsidan. Snacka om att äta kakan men ha den kvar – eller? Ser fram emot ett inlägg angående detta 🙂

  Du är grym, Ebba!

 4. Det hade varit jätteroligt att se en skiss över hela kontoret så man förstår hur de olika ytorna hänger ihop. Hallen verkar t.ex. väldigt trång. Finns det förvaringsmöjligheter längre in så man slipper ha jackhängare direkt i anslutning till ytterdörren? Hur djup är nischen? Spontant tänker jag att den är perfekt till en inbyggd bokhylla. Vilket fantastiskt roligt projekt att inreda sitt eget kontor. Lycka till och mycket nöje!

 5. Går det inte att måla med magnetfärgen fler gånger, för att det ska fästa bättre? En riktig killgissning från min sida, men kanske värt att kolla upp 🙂

 6. Jag vill oxå ha kommentar om Megxit. Alltså det senaste pressmeddelandet från dom, OMG!! Är det inte ngt anmärkningsvärt att dom uttalar sig offentligt på det sättet?!

 7. Vilken potential! Det där kontoret kan bli hur fint som helst, har grunden på plats. Vad spännande!

 8. Hej fining,
  Vad härligt att ha ett eget stort kontor. Som en egen liten lägenhet man kan vara i, ta en paus från familjen:).
  Så här tänker jag kring inredningen:
  Det är klart du ska tapetsera! Låt Johan ha sina vita väggar hemma, på kontoret bestämmer du! Här hämtar du kraft, energi och kreativitet. Om jag fick välja hade jag tapetserat hela mötesdelen, det skulle krama om hela rummet och göra det mysigt. Tänk hur din kund känner sig i ett sånt rum? Varmt, mysigt och välkomnande. Skulle vara superfint! Dina fina möbler skulle komma fram på ett helt annat sätt.
  Färgsättningen i övriga kontoret utgår du ifrån färgerna från tapeten, använd färgerna från tapeten i kuddar, tavlor, textilier, det är då du får en helhet. Om du inte vågar tapetsera mötesrummet, tapetsera hallen. Det är klart du ska få leva ut din tapetdröm från svenskt tenn ngnstans, eller hur?
  Satsa på mkt förvaring! Ha ingenting i högar på golvet, upp med allt i hyllor. Du har fina designmöbler, förvaring kan du komplettera från Ikea.
  När du dekorerar använd stora saker, bort med småduttar, samla ihop stilleben, använd ojämna antal och samla ihop i grupp, blir lugnare då.
  I gluggen med magnetfärg kan du anslagstavlor på hela ytan du kan använda som moodboard. Måttbeställ eller köp flera som fyller hela ytan. En inspirationsglugg där du samlar bilder, ideér osv.
  Det sista piffet och myset som sätter stämningen är belysning. Tänk belysning som en ekg-kurva, den ska variera i rummet, högt och lågt: taklampa, arbetsbelysning, funktionsbelysning, stämningsbelysning, olika höjd på armaturer som sluter om rummet.
  Det kommer bli toppen Ebba, våga nu när du har chansen, hejar på dig! Hör gärna av dig om du har några funderingar.
  kram Niina

 9. Hej Ebba! Vill bara skriva några rader till dig och det har ingenting med dagens inlägg att göra.
  Jag har följt din blogg/Instagram i flera år nu. Jag har ibland tagit del av det näthat du har refererat till. Som tur är hoppas jag du känner att det finns mycket mer kärlek 💕 än hat här i ditt kommentarsfält. För mig är och förblir det en gåta hur man kan ta sig rätten att sprida näthat mot andra människor.
  Jag tycker du verkar vara en fantastisk och inspirerande person. Du upplevs som varm, genuin och du bjuder oss läsare på glimtar från din vardag med allt vad det innebär som hårt yrkesarbetande kvinna, mamma, fru och vän. Jag vill önska dig lycka till med att vara precis den du är och jag hoppas du vill fortsätta att inspirera mig och så många andra även i fortsättningen! 💝 Hälsningar Cecilia

 10. Ebba!

  Precis så, har vi det hemma. Du satte verkligen huvudet på spiken när du beskrev ditt kontor. Möbler längs väggarna. Kala, vita väggar eftersom vi inte kommit på vad vi ska ha på dem och ingen röd tråd i möblemanget (vissa möbler lever kvar sen flickrummet). Och ingenting som binder samman.
  Ska bli spännande att se hur du får det och om man kan sno lite tips på vägen.

  /Mathilda

 11. Så himla härligt att få se “verklighet” utan styling och perfektion!! Det är faktiskt det som är allra finast att få ta del av som läsare. Alltså se att det finns något bakom allt det vackra och stylade. Mer av det! Då känns du liksom mer mänsklig, om du förstår vad jag menar?! Såklart du är mänsklig. Och redan har en mysig blogg. MEN det är så oerhört viktigt att få igenkänning i en blogg. Tror du fattar vad jag menar…. Så TACK för detta härliga och vanliga inlägg!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.