Det ekar här hemma…

Det ekar så tomt är det här hemma nu! Alltså, det är så tyst att jag nu ligger i sängen – tjugo över elva – och inte kan somna. Trots att jag absolut är dödstrött. Jag har vankat fram och tillbaka…

Jag får liksom inte ro i kroppen! Även om LUGN och ro är just det jag befinner mig mitt i. Eftersom barnen är med mamma och pappa i huset på Harstigen uppe i Sälen. Åh, jag fällde en tår imorse när jag fick bild från frukosten. Glada rosiga barn i randiga pyjamasar, med tömda gröt-tallrikar framför sig. HUR nöjda som helst. Och chocken idag när jag får ett klipp på Ernst som ÅKER med mamma i knappliften! De har det så bra däruppe. Jag är så djupt tacksam över att de är däruppe, med mamma och pappa. På en plats de älskar. Att leka ute i timmar i snöhögarna utanför huset, svischa nedför backen i Trollskogen, dricka varm choklad och äta mormors våfflor på en bänk mot den solvarma husväggen.

Så, varför åkte vi inte med? Nej, för imorgon bitti åker Johan och jag till Zürich, sedan vidare TILL Basel, Bern och sist men inte minst så tar vi tåget vidare till Paris. Vi har nämligen sex egna butiker i Schweiz, vilket är en av de största marknaderna för vårt kära Bookbinders Design. Inte så förvånande egentligen, jag tänker att schweizare älskar vackra, välgjorda ting för skrivbordet och hemmet – och skandinavisk design? Väldigt roligt ska det bli, att lära mig mer om detta och besöka så många av butikerna vi hinner med, samt ha en hel del möten. I Paris ska vi också ha möten och besöka den fina Bookbinders Design-butiken på Rue de Bac. Späckad schema blir det men åh, så kul det är att göra detta tillsammans. Dessutom när barnen har det så härligt uppe i Sälen.

Häng med på stories, jag rapporterar givetvis från de kommande dagarnas äventyr. Johan har ju givetvis, som VD, varit och besökt verksamheten i Schweiz redan men för mig blir detta superspännande. Pirrigt!

Ps. Har absolut INTE hunnit boka eller tänka ut något Paris-middagsställe, nån som har nåt kul tips? Gärna i krokarna av Saint Germain där vi bor, de två nätter som vi är där. Tack snälla på förhand! Kommentera här eller maila [email protected] 🙏🏻

14 reaktioner till “Det ekar här hemma…

 1. Rue du Bac, bra gata. Älskar Saint Germain. Två av mina favoritrestauranger i närheten:
  – Ralph’s
  – Le Relais de L’Entrecôte

  1. Pirouette i 1sta arr är en Parisfavorit fast det är en bit till St Germain des Près. Missa inte heller slippersbutiken Chatelles på Rue de Bac!

   1. Glasögonen! Så snygga. Var kommer de ifrån?

 2. Middagstips:
  Nu har jag inte testat just denna specifikt, men den blev utsedd till bästa hemmarestaurang på denna site. Annars har jag ätit hemma lite varstans i världen och det är det bästa man kan göra:
  https://www.eatwith.com/events/2843?date=2020-02-29&seats=2

  eller någon av alla andra alternativ:
  https://www.eatwith.com/search?datefrom=2020-02-25&dateto=2020-02-29&mealtype=Dinner&nbguests=2&pid=NT_3dOSNyJsu6WDdN5kU9xXkC&q=Paris%2C+Ile-de-France%2C+France

  1. Åh, mamman i familjen som jag var aupair till i Luzern startade upp bookbinders i Schweiz. Detta efter att dom haft “ordning&reda” butik först.
   Vad härligt ni kommer ha….

  2. Åh vad magiskt! Paris är såklart helt underbart 😍 efter 4 år i Paris kan jag med handen på hjärtat säga att den absolut bästa resturangen är Le Bon Marché och ligger i 4e. Jag loooovar att ni inte kommer bli det minsta besvikna 🙏

 3. Tyvärr inte nära, men ta en Uber-taxi så är ni där på 10 min. Du skulle älska det, så typiskt franskt och fint: Chez Janou i mysiga Le Marais 🙂 Annars lite enkelt, men mysigt och vääääldigt gott: Bistrot Chez France, 9 Rue Amélie.

 4. Du har kanske varit där innan, men bästa restaurangen i närheten (i hela Paris?) är La Coupole. Sååå klassiskt franskt! Rekommenderas! Ligger i Montparnasse-området.

 5. Har precis flyttat ifrån Saint Germain efter 4.5 år i Paris , saknar! Men nu väntar nya äventyr i Abu Dhabi …
  Ett restaurangtips är att välja ngt i http://www.Beaupassage.fr
  Våran favorit är Polmards som har charkuteri i nedre botten och restaurang 1 trappa upp 🙂
  Själva passagen är värd ett besök även om ni inte äter där 👍🏼
  Men håller med tidigare inlägg The Ralph’s ( Ralph ) på St Germain är också bra!

 6. Jag älskar Café Varenne på Rue du Bac. Typiskt franskt med inte så många rätter men trevlig personal och inte turistigt. Älskar att äta frukost där också, på lunch är det ofta väldigt fullt med fransmän i kostymer 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.