Och när paniken bryter ut!

Jo, alla är friska och så. Det är ett komplett i-landsproblem. Vilket jag ännu mer inser när jag nu skriver ner det. Men men. Here it goes.

Jag hade sådana storslagna PLANER för den här veckan. Äntligen! Skulle lansera min nya plan för bloggen (som jag snickrat på senaste månaden) inför sommaren. Ja, inför framtiden. Skulle få upp två IGTV. Skulle få iväg sommarpresenter, rodda med kommande kampanjplåtning för Bookbinders, fixa, skriva och dona.

Men så kändes det istället som att någon satt upp “dolda kameran” i mitt liv eftersom inte många ALLS saker blev som det var tänkt. Hann ingenting. Svettig, trött, otillräcklig och ofokuserad har jag känt mig. Suck. Har prioriterat träning, där har jag checkat av rubbet. Men i övrigt? Nej. Liksom inte fått saker ur händerna, om någon därute vet känslan?! Och veckan, som fullkomligt skenade förbi, kröntes av att jag vaknade imorse klockan fem – inte av vaket barn, utan av att min telefon surrade märkligt?! Eller jag vet egentligen inte vad som hände, men strax efter fem vaknade jag, öppnade uppenbarligen mobilen och den liksom klappade ihop. Tack och hej. Inga appar gick att öppna, Whatsapp, mailen, Instagram – och sedan, när jag försökte igen var allt bara helt… tomt. Sedan packade den helt ihop, stendöd. Jag rusade ändå iväg på morgonen, tänkte att den nog vaknad till liv. Men…

ICKE. Alls. Hade ett frukostmöte och fick snällt nog hjälp med att få iväg ett mail till min kollega Caroline, som inte bara är en stjärna på väldigt mycket – utan också är ett äkta Apple-proffs. Alltså, hon löser allting som rör Apple-produkter. Ja, och teknik för den delen. Jag mötte upp Caroline som tog med den stendöda mobilen och såg något orolig ut. Vilket hon sällan gör! Hon ställde en snabb diagnos om att den antagligen var överfull och helt enkelt inte kunde starta igång, för att det var smockfullt. Eftersom vi jobbar ihop vet hon ju hur mycket bilder, klipp, filmer och annat jag har. Och hur värdelös jag är på att rensa.

Ja, ni förstår, inget värre än en trasig telefon?! Men jag såg bara framför mig alla tomma appar, alla försvunna bilder, filer, radera startskiva och gud vet vad. Gick förbi Bookbinders för att ta ett möte där, med den väldigt lätta och märkliga känslan att vara utan mobil och dator. Sedan vidare till Emilia där vi hade möten och jobb-race i fyra timmar. Gissa min lycka när Caroline äntligen ringer på eftermiddagen och har lyckats rädda mobilen, efter ett antal timmar med support och diverse olika omstarter.

Två saker man kan konstatera efter den här dagen?
1. Jo, man överlever en dag utan mobilen. Även jag. Så mycket hände faktiskt inte, under mina nedkopplade timmar. Lite som med livet. Man tror att tusen saker ska hända när man är borta, sedan kommer man hem igen och allt är… Ungefär som vanligt. Det kändes dock ytterst märkligt tomt att promenera mellan möten utan mobilen som sällskap. Nu har jag ju armbandsklocka med min aktivitetsklocka, så tiden hade jag koll på, men oj som jag saknade den där snabba fixen av att kolla mail, passa på att ringa ett samtal och att konstant meddela mig till omvärlden och min egen lilla värld. Istället såg jag dock folk omkring mig, gav en komplimang till en himla stilsäker tjej som rullade vagn i ursnygg mönstrad kjol, jeansjacka och slip in-sandaler. Till exempel!
2. Jag MÅSTE bli bättre på att rensa! Vågar inte ens säga hur många bilder jag har, hjälp… Det får bli sommarens projekt. Projekt: Rensa minnet på alla mina hårddiskar, i mobilen såväl som i datorn.

14 reaktioner till “Och när paniken bryter ut!

 1. Sånt här bara HÄNDER, för alla, med ojämna mellanrum… skillnaden är att de tidigare gångerna har det alltid blivit DU, som inte hunnits med – typ träning och återhämtning.
  Gläd dig över att du brutit den trenden!
  Trevlig helg och Glad sommar!

 2. Ett tips – jobba alltid med allt jobbmaterial mot molntjänster! Så kan man komma åt allt viktigt från vilken dator el webbläsare som helst – såklart med en bra säkerhetslösning så att bara DU kommer åt dina saker 😊

 3. Följer dig på Insta och uppskattar det du gör där. Men för din egen hälsas skull – lite “sållande”bland inläggen hade kanske inte varit så farligt? Ska jag vara helt ärlig (med omtanke och i bästa välmening 😍) så blir det ibland väl tätt mellan dina inlägg. Behöver vi verkligen veta precis allt som händer dig var dag?

  1. Det är intressant o givande att läsa Ebbas alla inlägg o rapporter! Jag kollar hennes inlägg dagligen! Ebba är personlig, men inte för personlig! Det är en fin balans och god ton i hennes blogg! För min del skattar jag högt hennes blogg! Den ger mig glädje – dagligen!

  2. Där kan jag faktiskt hålla med, inte om just inläggen men instastories, på tok för mycket. Ebba är inte ensam om att lägga ut stories om nästan allt utan det finns många andra kända personer som gör samma sak.

 4. Men va lustigt att du skriver att inget fungerade.. jag råkade ut för något liknande inatt.. men tidigare på natten. Öppnade insta, den hakade upp sig. Facebook slocknade så fort jag öppnade, internetfönstren försvann helt.. jag la ifrån mig telefonen och somnade om och på morgonen fungerade den som vanligt.. och alla internetfönster var tillbaka.. jättekonstigt!

 5. Usch den där paniken. Det var som när min blogg bara raderades helt och jag fick tillbaka inläggen tack vara backup på supporten på webbhotellet. Men det visade sig min användare försvunnit! Började blogga 2004 så jag såg mitt bloggarkiv eller dagbok samt en stor del av hela mitt liv som dött. Jag sörjde och mådde skit i flera dagar tills en vän sa “jag kan prova gå in i roten”. Hon lyckades ta sig in och jag fick tillbaka bloggen. Men ångesten där innan, usch den var hemsk.

 6. Haha, challenge accepted! Jag har ca 17.000 bilder på mobilen och rensar hyfsat ofta. Enligt min kille är mitt antal inte helt normalt, men är övertygad om att du och andra har fler, vi kan omöjligt låta ha rätt! 😉

 7. Älskar att din slutsats är att du ska bli bättre på att rensa, inte lägga undan telefonen oftare 😂😂😂

  (Och alltså ingen ironi i ovan utan tycker du är jäkligt skön!)

 8. Hello Ebba!
  Not sure if you believe in astrology but these things you describe are typical for Mercury retrograde which we are in now. You can google what it means but in general there is an advice from astrologists not tomake any important moves when Mercury is retrograde. Nothing will be settled successfully for the future during these periods anyway – you will find it nearly impossible to nail down a plan. During a retrograde period, it is hard to get decisions from others. Even if a decision is made, it will be subject to change, either just after Mercury turns to direct motion or much later.
  The good thing is – it will be over soon 🙂 I bought crystals that I bear with me during this retrograde that help me to stay grounded.

  Read more: https://www.astrologyzone.com/everything-you-need-to-know-about-mercury-retrograde/#ixzz6PfBpkkdg

 9. Som ett gammalt Kent-fan till ett annat (om jag inte minns fel) vill jag bara tacka för rubriken, som jag tar för givet var avsiktlig, 😊👍

 10. Astrology – Explore free daily astrology horoscope prediction, online indian astrology and know detail about astrology signs chart by renowned astrology experts

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.