Nyårsdag, nystart och – jo, nu händer det!

Jamen, här sitter jag som en levande nyårsklyscha och auktionssurfar på bokhyllor till kontoret, för nu SKA det ske! Nystarten. Nu händer det. Nytt år. På många plan (återkommer till det). Men fokus just i denna stund? Jo, på året då det ska bli ordning och fint på mitt kära lilla kontor. Min lilla pärla, på Nybrogatan ett stenkast från Karlavägen med det underbart stora skyltfönstret. Alltså, det är absolut dugligt men inte som jag VILL ha det. En helt naturlig konsekvens av att jag försummat kontoret hela hösten för att det varit så mycket projekt, det har fått duga med hyfsat bra bredband, mammas och pappas gamla köksbord och stolar från Göteborg (som dock ska vara kvar, det funkar toppen) men jag behöver bättre förvaring. Få upp bokhyllor. Lampor. Få in lite färg. Krukor, växter! Jag tog faktiskt in en superduktig inredare – som jag hittade via Instagram – som var där nu i höstas och gav mig skisser, supersmarta idéer och en lista med tips på hur jag kan lösa förvaringen, få “ihop det” och sätta pricken över i:et. Nu ska jag ta tag i den där listan.

I och med att vi sa hejdå till 2019 sa vi också hejdå till Sälen för den här gången… Barnen kommer tillbaka till de mjuka, fina skidbackarna snart, redan på sportlovet i februari:

Bästa dagen i backen? Den sista, när jag åkte en lång eftermiddag med Marianne och Klas i Hundfjället och “vårt” Tandådalen. Upp och ned, ner i trollskogen och upp i stora sittliften. Himlen gick i ljusblått, orange och rosa över de vackra fjällen och vi hade sååå skoj.

Jag tänkte också på Terese, när vi svängde nedför backarna, med vinden vinande, rosiga kinder och skrattade. Tänkte på hennes budskap om rörelseglädje, att “det här skulle hon gillat” men också hur fruktansvärt orättvist livet är. Och att vi lägger bakom oss året då hon rycktes bort från sina nära och kära, att månaderna går men att det fortfarande känns lika hemskt overkligt.

Insamligen #SpringförTerese finns kvar på Cancerfonden. Skänk en peng och starta det nya året med en promenad, ut och jogga en kortis, eller dra på musiken hemma och spontandansa med barnen, rör på er tillsammans. Som Terese kära man Glenn skrev, “Gör ni det så lovar jag att Tess kommer att le ner från himlen“. Det tror jag verkligen. Såhär vackra var pärlemormolnen över fjällen när vi åkte tillsammans, barnen och jag:

Nu ska jag snart plocka fram lite rester i kylen här hemma. Det är riktigt skönt att vara hemma igen. Tvättmaskinen går på högvarv och vi ska faktiskt snart packa om, för att bege oss ut på en lång resa, bara vi fem. Jag berättar mer snart, nu behöver barnen hjälp i sin “armbands-verkstad” i Klas rum!

6 reaktioner till “Nyårsdag, nystart och – jo, nu händer det!

 1. Hej Ebba,
  Tack för en fantastisk blogg och insta, har föjlt dig länge.
  Blev så glad när du valde att Marianne skulle heta just Marianne, ett namn som jag också tänkt att framtida dotter ska heta.
  Nu är det såhär, jag är 28 år och väntar min och min mans första barn vilket känns helt fantastiskt. Vi har fått reda på att det är en son!! Jag har alltid älskat klassiska stilen på pojkkläder (som jag vet att du också har gjort) med knästrumpor, rompers, hängslebrallor och linnetyger.
  Jag hittar dock inga bra affärer som säljer denna typ av barnkläder, och undrar om du har några tips att delge mig!

  Hoppas du haft en fantastisk start på det nya året!
  Keep up the good spirit!
  Kram Amanda från gbg

 2. Tänker på Tess allt för ofta. Så sorgligt. Hur går det med tennisen utan henne? Är ni tre som spelar nu? Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.