Nobelmiddagen på slottet – följ med!

…Jamen, söndagskväll och vi rundar av – eller startar veckan för den delen – med att följa med på traditionsenliga middagen på slottet, dagen efter banketten. Och vi är MÅNGA som njuter av denna middag, inte bara här utan även på plats på Stockholms slott: den traditionsenliga middagen var ju inställd två senaste åren (japp, pandemin ni vet) så i år bjöds pristagare från 2020, 2021 och 2022 in. Megaparty! Vi kollar in stilen, och börjar med en härlig färgklick:

Prinsessan Sofia valde att bryta av bankettens isigt ljusblå med en apelsinorange aftonklänning, graderad nedtill som flöt ut i vit chiffon på slottets vackra golv. Ja, liksom drottningen matchade hon lite de underbart vackra bordsdekorationerna i Stadshuset:

Inte vår söndagsmiddag direkt, där det för några timmar sedan dukades upp spagetti och köttfärssås. Men men, vad ÄR väl en bal på slottet?! Okej, vi tittar på drottningen, som gick i samma eldiga färgskala som svärdottern:

Så härligt att se drottningen i idel stilsäkra looks, vi måste titta EN gång till på den maffiga lila kreationen från kvällen innan. Jag älskade ALLT med den, från topp till tå!

…Men nu återvänder vi till middagen på slottet, där alltså kungen är värd. Titta, så VACKERT!

Nej, inte nån vanlig middag detta. Som alltid serverades rådjurssadel från den kungliga jakten…

…Och kvällen till ära återanvände kronprinsessan en grönglittrande favorit…

…Paljettdrömmen är från Elie Saab och syntes första gången på Nobelfesten 2012:

…Såhär såg det ut när Victoria bar klänningen på Nobel, på självaste banketten:

…Och Nobelpristagaren i litteratur Annie Ernaux återanvände sin otroliga Chanel från kvällen innan. Helt rätt. En klänning att använda igen, igen och IGEN:

Foto: Pontus Lundahl / TT, Kungahuset.se

KOMMENTERA, vilken av klänningarna var DIN favorit? KOMMENTERA, Jag vill veta!

5 reaktioner till “Nobelmiddagen på slottet – följ med!

 1. Silvias bägge klänningar har vackrast färger. Den lila är helt magnifik och tillsammans med ametisterna rent magisk 💜

 2. Drottningen är alltid vacker men denna gång toppade Sofias båda kreationer ❄️ &🍊de gör verkligen de mesta av hennes nätta person.

 3. Finare klänningar än dagen innan! Sofias var lite kul. Drottningen var finast i lila kvällen innan. Älskar Victorias (men den midnattsblå som fd statsministern hade var ändå min största favorit). Kul när man återanvänder som Annie!

 4. Prinsessan Christinas klänning var fin tycker jag! Skulle vilja se fler bilder på den.

  Tycker Magdas var OK men inte mer, tyget såg så tjockt, inte fint. Märtas var däremot jättefin!!

  Annies var elegant, men lite trist ändå i ylle, väldigt diskret, dock säkert skön o bekväm.

  Drottningen o Kronprinsessan i väldigt vackra klänningar, klassiska, men ändå med wow-effekt i härliga färger. De tog för sig!! Sofias var kul, moderna och fina, särskilt den orangea.

  Saknar Sara Danius o hennes klänningar!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.