Mitt hemma-spa i sommar

/ I stolt samarbete med @urtekramsverige /

Jo, visst blev det en kruka lavendel här hemma i Skåne. Även i badrummet doftar det ljuvligt – tack vare att jag i sommar samarbetar med danska Urtekram och deras härliga serie Purple Lavender med ekologiska lavendelextrakt!

Min största lyx när det kommer till badrumsrutiner på sommaren? Ja, så nära jag kommer ett eget hemma-spa?

Liiite extra TID i badrummet. Fem minuter extra räcker. Äh, ge mig fyra och jag blir också glad. Då unnar jag mig skrubb i duschen, lavendeldoftande Shower Gel från topp till tå och seriens Body Oil – som bland annat innehåller broccolifröolja, mandelolja och jojobaolja för att verkligen maxa med fukt och näring.

För just nu är det minimalt med smink för mig. Lite mascara nån enstaka kväll, på sin höjd lite solpuder och skimrande ögonskugga. Däremot kör jag gärna sköna kroppsprodukter, som Urtekrams milda skrubb med plantbaserat innehåll. Torra, myggbitna sommarben skämmer jag bort med Purple Lavender Body Lotion

Går snabbt in i huden och praktisk pumpflaska, perfekt att ha stående i badrummet. Låt den stå framme! Snygg, det blir AV att du krämar in dig och du får njuta av den goda lavendeldoften ännu mer…

Danska Urtekram (som grundades 1972, alltså pionjärer inom grön och medveten kroppsvård) har all produktion i Danmark. Alla deras skönhetsprodukterna är certifierade via Ecocert COSMOS Organic. Här kan du läsa om vad märkningen betyder, och vilka krav som ställs!

Här nedanför ser du fler kompisar i Purple Lavender-familjen. Urtekrams “gröna tråd” märks också i deras förpackningar. Under 2019 har de beslutat att byta ut alla befintliga plastförpackningar till flaskor och tuber framställda av sockerrörsplast = mer än 85% av sortimentet kommer redan 2019 att vara framställt av sockerrör. Bra där, läs gärna mer här!

Och vi som konsumenter måste komma ihåg att återvinna förpackningarna på rätt sätt. Samt att blanda det sista i flaskan med vatten för att använda det allra sista.

Följ gärna @urtekramsverige på Instagram. Urtekrams Purple Lavender-serie finns på Ica, Coop och nätet, exempelvis för snabb leverans hos Lyko!

10 reaktioner till “Mitt hemma-spa i sommar

 1. Att njuta av skriva elaka, sårande kommentarer är så lågt att vem som helst själv borde inse hur sjukt detta beteende är.

  1. Hej Caija! Jag plockade bort kommentaren eftersom den var kränkande, elak och vidrig – jag brukar nästan aldrig plocka bort kommentarer, men detta var en som inte hör hemma här i min blogg, kände jag. Ville bara säga tack för att du reagerade! Kram från Ebba

 2. Hej Ebba! Tack för ditt engagemang! Trivs med din blogg! Ha en bra vecka! 🤗 👍👍👍

 3. Hej Ebba, tusen tack för härlig blogg och Insta. Håller med tidigare läsare som kommenterat om att du och dina inlägg är ärliga och genuina och precis som i vintage/loppis fynd är det i ”bristerna” vi finner det vackra. Tack för inspiration om hemma spa. Jag är mitt i process att byta ut allt till veganskt och ekologiskt så älskar tips i den kategorin. Jag såg dock att du skrev om att allt ska sköljas ur och vill då bara förtydliga med detta:
  Är det verkligen miljövänligt att diska ut förpackningar för återvinning?

  Svar: Förpackningarna behöver inte vara rengjorda. Det räcker med att de är tömda och att det inte finns några matrester kvar. Rester av tvål och schampo kan med fördel lämnas kvar eftersom det fungerar som rengöringsmedel i samband med plaståtervinningen.

 4. Hej! Urtekrams produkter är toppen, bra pris och enkelt att köpa i vanliga matbutiker.

 5. Läste om att diabetiker inte ska använda lavendel. Har produkter, som jag inte kan använda. ☺️

  1. Hej Ebba!
   Saknar di.n kommentar, om det jag skrev om lavendel.. skulle vara intressant , vad du anser om det. Du kanske skulle forska i det.
   Och lägga mindre tid på all reklam du utför..

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.