Tre snabba måndagstips: Mönstrade klänningen

Hej semester (den här veckan för de allra flesta, tänker jag?) och vi kör en ”Snabba måndagstips”. Inte minst såhär i slutrea-tider (60% på ALL rea hos Wakakuu just nu). Inlägget innehåller affiliate-länkar, alltså köptips. Och det handlar om ett favoritplagg såhär års, nämligen den mönstrade sommarklänningen.

Första tipset: Leopardprintet 2.0! Jamen ni vet, jag älskar leoprint och när jag hittade den blåmönstrade somriga varianten på ARKET slog jag till. Har haft den varannan dag senaste veckorna, haha! Jag på semestern i ett nötskal, har samma plagg dag ut och dag in. Slänger över ribbstickad kofta från Soft Goat (nu 20% rabatt) till kvällen, har min bruna flätade läderväska från WERA till det. Är du inte vadlånga “typen”? Den finns i kortare modell, i jättefin grönt och i blått. Älskar också blåsvarta leoprintet på denna.

Hade jag behövt en perfekt vit somrig klänning, hade jag LÄTT slagit till på den här också – sååå snygg! Men vi fortsätter…

Andra tipset? Ta på dig sommarängen – i form av en klänning! Kolla in den här ljuliga som min syster har – eller den här från & Other Stories – och du förstår idén. En väldigt bra idé. Styla med en stråväska från & Other Stories (om du inte hinner gå förbi den franska lokala lilla marknaden) som handväska. Eller coola Cult Gaia-väskan på 60% rabatt.

Tredje tipset? Prickiga trenden. Nu är jag själv snarare randig MEN hade jag varit prickig, så hade jag verkligen anammat det i sommar. & Other Stories fina prickiga är en riktig sommardröm (finns även i kort modell) och i övrigt, gå loss på Pinterest för styling-inspo, som att matcha med vita skor…

9 reaktioner till “Tre snabba måndagstips: Mönstrade klänningen

 1. Ebba! Hurdana är storlekarna på Arkets kläder? Är själv en ca 42a. Är de trånga eller rymliga? Vågar jag beställa 42? Och ska man ta M eller L? Tack för svar 🙂

  1. Hej!
   Jag skulle säga att många av deras kläder är lite större. Den här klänningen såg också stor ut i modellen så tror du kan ha en 40! Jag brukar gå ner en storlek.

 2. För mig leder alla länkar till Arket, även de som ska leda till & other stories. Är det bara jag som har det problemet?

  1. +1. Jag: å nåt kul mönster kanske eller skojig färg jag kollar på stories. Också jag: eller så kan jag bara köpa en till likadan klänning/merinotröja från arket. 🤷🏼‍♀️

 3. Hej! Är ngt knas med de sista länkarna, alla går till Arkets första sida…
  Ang Arkets storlekar så skulle jag säga att de hellre är lite rymliga än trånga. Jag har vanligtvis 40 och Arkets medium sitter ”löst” på mig.

 4. Hur är den i stl? Är 167 lång och 38/40 vill det skall bli rätt när man beställer.

 5. Ebba!. Blev helt förälskad i den blå klänningen med leoprintet så blev bara tvungen att beställa den. Jag kunde inte blivit mer nöjd. Oj, vilken härlig klänning. Stor i storleken, förstås så jag gick ner en storlek. Tack för det tipset! /Helena

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.