Men släng mig i väggen, vilka klänningar!

Nämen, nu är det väl ändå klart – en gång för alla – att kungens middag kvällen efter Nobelfesten är en precis lika stor klänningsfest som själva banketten?! Okej, jag kanske är lite uppe i Nobel nu, så jag kan dementera detta senare men alltså

Igår kväll, den 11 december, bjöd ju kungaparet in till den traditionella middagen på Stockholms slott för att hylla pristagarna. För på Nobelbanketten är kungligheterna gäster.

Vi börjar med prinsessan Sofia, som bar klänning av Ida Lanto. Åh, en sådan härlig klänning att bära dagen efter den här. Helt rätt. Detta är ljuvt, vintervackert och prinsessigt. En look som klär henne fantastiskt bra den också…

Prinsessan Sofia konverserade fysikpristagare – en på varje sida – och fysikpris i all ära men nu måste vi kika lite närmare på hennes smycken. Örhängena med ametister närmare bestämt. Så vackra. Eller fysikpriset och Nobelpriset är ju skälet att smyckena plockas fram ens, men ni förstår hur jag menar? Ja, det gör ni!

Örhängena tillhör familjen och vi har exempelvis sett dem på prinsessan Madeleine på Nobelfesten 2012, då med hela garnityret och extra allt (men prinsessan Sofia hade alltså återigen sin egen tiara, nu utan turkoserna).

Voilà, här nedan ser vi alltså ametistgarnityret (eller “drottning Josefinas ametister”) som alltså örhängena tillhör och som – liksom många av de allra finaste smyckena – ingår i de Bernadotteska stiftelserna, och alltså inte ägs av kungafamiljen själva.

Åter till Sofia och gårdagens härliga blommiga klänning. Ida Lanto var ju också designern bakom 2017 års Nobelklänning till själva banketten, en riktig höjdare i vacker champagnefärgat broderat tyg med lång ärm. Otroligt snyggt!

Foto: Christine Olsson / TT

KOMMENTERA! Visst var det en härlig look på slottet igår!

7 reaktioner till “Men släng mig i väggen, vilka klänningar!

  1. Vilken rosendröm tillklänning. Jag tror hon har samma diadem som på Nobelkvällen men nu utan turkoserna. Stämmer det?

  2. Så fin klänning!
    Men igår tyckte jag Madeleine var helt outstanding, så vansinnigt vacker!

  3. Wow! Jag tycker Prinsessan Sofia haft sina två bästa outfit någonsin – den turkosa och rosenklänningen. Håret och sminket är även en fullträff. Hon klär väldigt bra i mjuk mittbena. Får mig att vilja ändra benan med, ha ha… 👌

  4. Tycker Sofia verkligen passar i dessa klänningar med slank profil och spännande detaljer. Den turkosa färgen var oroligt fin på henne och älskar rosorna på den här.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.