…Men en sak vet jag säkert

Ska strax slänga ihop packningen till Peking, ville lämna dottern och småpojkarna i lugn och ro imorse och ge dem extra många pussar. Pussattack, helt enkelt. För fredag, lördag OCH söndag!

Slog mig igår när jag satt på kontoret med Tova och Ida och fixade med planering av kommande veckorna, att jag är förbannat stolt över att… Vara här, idag. Tillsammans med dessa smarta, roliga och fina kollegor. I mitt eget älskade kontor – med nymålat kök. Där jag driver mitt eget bolag, Ebba von Sydow AB, där vi producerar inspirerande, kul och bra innehåll, tillsammans med ett superteam av fotograf, formgivare och tekniker. Vi jobbar egentligen idag som en snabbfotad byrå, skulle man kunna säga. Från kreativ idé och pitch till genomförande och leverans av klart innehåll.

Parallellt med det, Säker stil som jag driver med en helt fantastiskt partner, Emilia. Partner men också en så viktig person i mitt liv, eftersom hon inspirerar mig, peppar när det behövs och jag är helt övertygad om att vi kommer att lyckas med de galet höga, men roliga drömmar och mål vi satt upp för Säker stil-plattformen de närmaste åren. Det kommer att bli en hell of a ride, som man säger!

Hittade den här bilden i en gammal mapp på skrivbordet…

DSC_1362.JPG

Jag tror att den är från Veckorevyn-tiden, från en studioplåtning. Herregud, som jag slet – älskade det men jobbade dygnet runt. Varvade budgetrapporter till höga chefer med utvecklingssamtal, annonsörsfrukostar, säljmöten, stora pitcher och sidplaneringar. Borde jag börjat bygga mitt eget bolag redan då? Jag tror inte riktigt att man kan tänka så, eller jag gör inte det i alla fall. För mig var detta världens bästa skola. Åren på Expressen, radion, jobbet som chefredaktör på Veckorevyn, tiden på Bonnier huvudkontor då jag jobbade i R&D-gruppen men nya, digitala satsningar. För att sen fortsätta till SVT, vidare till TV4 och slutligen, landa där jag är idag. Gladare än nånsin över att äntligen bygga upp något alldeles eget.

Nej, det är verkligen ingen spikrak väg framåt. Jag tvivlar förstås också. Massor. På mig själv, på mina prioriteringar. På att orka duga, så som jag är – så som jag ser ut. I “fel” storlek i en bransch med en snäv mall jag aldrig kommer in i, nånsin. På att vara mamman som kommer hem sent, aldrig bakar bullar, reser och jobbar så mycket. Typ, jämt. Men det stora beslutet: Att bygga mitt eget bolag och vara min egen chef, det tvivlar jag faktiskt inte en sekund på. Nej, nu ska jag packa den där resväskan…

Kommentera gärna!

13 reaktioner till “…Men en sak vet jag säkert

 1. Ebba,
  Lycka till med allt! Det är så kul att följa bolagsresan o detaljer kring det. Tyvärr följet jag dig bara i fortsättningen. Tycker ni är hur duktiga som helst men varken du eller Emilia bör prata om hållbarhet när du, i detta fall) på ditt Instagram jublar över din oranga och svindyra Rodebjer-tröja. Vet inte om ni handlar eller får kläderna, men att prata om hållbarhet det förpliktigar. Tyvärr. Ni kan inte heller ta skydd bakom argumentet ’köp hellre dyra o plagg som håller’ – när ni handlar i detta fall Rodebjer som att det var HM. Bara ett tips från varumärkesstrategen. Ni är så coola o drivna men ovan ör ett ödmjukt råd för fortsatt framgång. / Camilla

  1. Hej Camilla! Jag får börja med att tacka för din kommentar – och säga att jag verkligen förstår din synpunkt här. Det är inte helt enkelt att befinna sig i en bransch som handlar om att inspirera, peppa och tipsa om stil och mode – där jag ju lånar väldigt mycket kläder till fotograferingar och liknande, och berättar om mina inköp. Vilket förstås nånstans “hetsar” till konsumtion, som väl alla gånger inte är helt nödvändig! Men jag handlar inte Rodebjer – puh – som om det vore H&M. Min egen garderob är förstås större än de flestas, men det ÄR också mitt yrke, att visa trender, prata om bra stil och mode och inspirera. Har egentligen inget bra svar, förutom att säga att jag tänker mycket på den här biten! Kram från Ebba

   1. Du är så bra Ebba! Och smart! Jag förstår ju helt och fullt att du vet vad jag menar. O det är verkligen inte lätt detta, för någon som verkar i en bransch som din, el min. Att jobba med varumärken som vill öka lönsamhet men samtidigt vara hållbara.. Men många bolag tex hm med Afound ställer om sin affärsmodell för att kunnna lyckas inspirera och på ngt vis samtidigt försöks verks hållbart. Tror vi bara sett början! O dina silverskor skulle jag säga är synonymt med ditt egna varumärke, dom är du! Dom särskiljer dig från så många andra i din bransch. Älskar att du visar dem till olika kläder o bara sliter sulan av dem. Helt rätt! Fortsätt framåt och ta mycket hand om dig på vägen. Kram och stort lycka till nu!

 2. Hej! Tack för en jättebra blogg och podden Säker Stil! Jag började lyssna imorse på senaste avsnittet där du berättar att du ska åka till Kina och att din mamma ville ha med vitt tyg, så kul! Jag har varit i Kina och vill tipsa om ett roligt shoppingcenter med massa kul att handla och en av de största tygaffärerna högst upp i byggnaden som jag nånsin varit på, det heter Luohu Commercial City i Shenzen. Nu vet ju inte jag vart du ska, men detta ligger väldigt nära gränsen över till Hong Kong. Jag önskar dig en bra resa och mitt andra tips är att ha en lapp i fickan hela tiden på adressen till hotellet, engelska är inte deras bästa sida, då kan man bara ta fram lappen och visa chauffören! Ha ha!! Med vänlig hälsning, Caroline

  1. Hej Caroline! Tack för tips om Luohu Commercial City i Shenzen- tyvärr tror jag inte att jag hinner dit men hoppas på att hitta ett bra tyg till mamma i Peking också… Kram från Ebba

 3. Hej Ebba! Så kul och peppigt att läsa om din resa och hur STOLT du är över att du är där du är idag. Det krävs ju eftertanke och tid att stanna upp och känna efter för att göra det. Och det ska du verkligen vara. Heja dig vad mycket bra, inspirerande och intressanta saker du gör!
  Jag känner igen mig i dina tankar och din resa. Efter 15 år i reklam- och digitalbranschen vågade jag satsa på att starta eget inom inredning för 2,5 år sedan. Något jag inte ångrat en sekund. Det har varit (och är) mycket och hårt jobb, men belöningen i att känna att varenda sak jag gör är för min EGEN skull är helt enorm. Jag är så glad att jag vågade ta steget och jag har så mycket jag vill göra.
  Jag tänkte också på det du skriver om att vara mamma och den där känslan av att inte räcka till. Mina barn är 8 och 11 år nu och jag märker att min resa i allt det här nya har peppat och inspirerat dom till att våga tänka annat och nytt, trots att den också inneburit många kvällar och helger borta eller jobbandes. Att de förstått att man kanske inte behöver ha samma jobb hela livet och att man kan VÅGA testa nya saker. Så stor kram till dig, ser fram emot att fortsätta följa dig framöver!

 4. Hej !

  Nej, ”ni karriärskvinnor” bakar kanske inte bullar alla dagar. Men tänk vilket jobb ni gör ! Jag lyfter verkligen hatten för er alla (egentligen kvinnor som män) som bygger upp sin egen karriär jämsides med familjen. Ni är fantastiska förebilder, inte bara för era barn men för alla ! En eloge till er 🙌🏼

  Kram

 5. Kul och peppigt bra inlägg! Roligt att höra om din yrkesresa. Bra jobb!

 6. Spännande med din jobbresa, det kommer gå lysande! Tycker du är så modig och peppande för så många, go Ebba! 🙂 Ser otroligt fram mot Emilias och din resa, kan tänka mig att ni har många grymma kloka och stora planer. Skickar en eloge för hur vettigt du formulerar dina svar på viktiga och vettiga synpunkter i kommentarerna. Såklart att det är omöjligt att du kan svara på alla, men att du tar dig tid och gör det ibland skapar ännu mer förtroende. Kram och lycka till!

 7. Hej Ebba! Tack för bra inlägg! Det klart du ska jobba fast du är mamma!

  Vad gäller din Fråga om huruvida du skulle börjat bygga ditt eget bolag tidigare, har jag en särskild kommentar: du började ju bygga ditt bolag när du började på expressen. De plattformar/ företag som du har verkat ifrån som anställd har ju givit dig det följ och det kändisskap som skapar ett stort försprång i det arbete du gör nu. Så de jobben var sannolikt inte vara en ”skola”, som du själv skriver, utan också delvis en förutsättning för det du bygger vidare på nu. Att vara tydligare med detta tror jag ger yngre en bättre insikt i hur lång tid det tar att bygga ett eget bolag.

  Lycka till i Peking!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.