Fuktutmaningen – en uppdatering!

I samarbete med Clinique och #MoistureSurge /

Tack för fina reaktioner på detta! Är såklart väldigt smickrad och glad över att Clinique valt att samarbeta med mig i Sverige – och kring en serie och en produkt som man känner resultat av direkt = huden får omgående mer fukt (vilket min hud är i rätt akut behov av såhär års). Och ett sådant bra komplement till det jag redan har i badrumsskåpet.

Så, hur går det då med min fukt-utmaning? Jo…

5a1a3524.jpg

Det går härligt nog BRA! Inga torrfläckar i sikte ännu – och vi är ändå inne i oktober, då brukar jag (minst) ha nån envis torr fläck nånstans i pannan eller runt näsan. Sen har jag också varit extra duktig och nitiskt noggrann med att använda hela den återfuktande Moisture Surge-familjen.

Hur stressigt det än är, så är jag noga med följande

5a1a3578.jpg

Det handlar inte om att lägga om rutinen – utan om att lägga till extra fukt! Jag har en helt okej rutin i grunden, rengöring och så vidare. MEN – såhär års behöver jag addera fukt-boost för att inte hamna i torr-träsket, då är Moisture Surge™ 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator perfekt.

Fuktmask, en gång i veckan. Och speciellt om jag har en plåtning eller något viktigt dagen efter, då jag vill känna mig på topp. Jag kör den ljusrosa gel-cremen som fuktmask på kvällen. Drar på ett tjockt lager innan jag borstar tänderna, låter sitta så att krämen sjunker in i huden – klart! Sen vaknar jag med känslan av mjuk, fuktig och hälsosam glow.

5a1a3592.jpg

Har du fler tips, berätta gärna – genom att kommentera här. Och kolla in den fukt-maxade Moisture Surge-krämen, Dessutom till riktigt schysst pris, med tanke på den allergitestade, 100 % oparfymerade kvalitetsprodukt man får. Tack för det, Clinique!

15 reaktioner till “Fuktutmaningen – en uppdatering!

 1. You look smashing! Du MÅSTE prova Clinique micellära vatten i geléform! Sååå bra rengöring som gör stor skillnad för min hy!

 2. Finns tyvärr inga sponsorpengar i det och förstår att det låter flummigt, men kokosolja och äppelcidervinäger är avgjort bästa jag provat.

  På kvällen smörjer man med ordentligt med olja (tvätta ev med varmvatten och olja först – oljan löser allt smink som inte vattnet får bort) och låter det vara över natten.

  På morgonen tvättar man lätt med varmvatten och använder sen utspädd (!!) äppelcidervinäger som toner (obs, späd ut, man ska inte lukta som en sallad). Lägg på pyttelite kokosolja om huden känns torr, men det är bara i början, sedan funkar det ändå.

  Var superskeptisk, men det funkar jättebra!

 3. Liten fråga bara-ska man skölja bort krämen efter man lagt den som fuktmask? Eller låter man den sjunka in i huden över natten? Tack för en inspierande blogg och podd “säker stil” lyssnar varje vecka! 🙂 kram

  1. Hej Millan, bra fråga – jag sköljer INTE bort den, utan låter lagret liksom sjunka in. Detta är såhär års när jag verkligen behöver maxa på med extra fukt! Kram från Ebba

 4. Ja, det kan bli lite så när en blogg ska stå på egna ben. Samarbeten och länkar är tydligt markerade så du får gärna skippa om det irreterar dig.

  1. Men det är väl inte upp till dig att besvara? Ebba är kanske mer rädd om sina läsare än så…

  2. Hej Sofia – tack för att du hoppade in, precis så är det. Samarbeten är tydligt utmärkta och jag driver mitt eget bolag, precis som TV4 har reklampauser i Nyhetsmorgon så har jag reklampauser på min plattform – men jag strävar alltid efter att göra dem innehållsrika och att de ska ge nåt vettigt tillbaka till de som läser. Kram från Ebba

 5. Det är en svår balans det där med reklam och mer “redaktionellt” material. Jag, som läsare vill gärna känna att jag får något av bloggen, tips, idéer, lär mig något etc.
  Just nu Ebba, känns din blogg mest som att bläddra igenom första sidorna i Elle eller Damernas Värld, det är de vanliga annonserna för stora märken och man väntar på att det riktiga innehållet skall börja.
  En blogg jag tycker klarar balansen bra är Add Simplicity, https://blogg.skonahem.com/addsimplicity/, där känner inte jag som läsare att att avsändaren bara vill att jag skall köpa och klicka på länkar för generera intäkter.

  1. Hej! Tack för tips, följer Add Simplicity också – och ja, så sant att det är en svår balans. Jag driver ju hela min plattform med Facebook-sidan, Instagram, Stories och bloggen, samt mina böcker, föreläsningar och andra uppdrag – så i perioder lägger jag kanske mer kraft på den ena kanalen än den andra. Men jag hör vad du säger, och tar till mig. Kram från Ebba!

 6. Kräm är som att sätta på ett plåster, fukten måste komma inifrån genom bra mat

 7. Fast annonserna är ju de som bidrar till att Ebba kan ha ett företag med anställda. Om ni vill ha en blogg utan annons, så blir det tunnsått med redaktionellt material och proffsiga bilder! Vill man bygga sitt företag med mycket sociala medier så krävs sponsrade inlägg. Underbaraclara förklarar det bra i flera inlägg, här t.ex.: https://underbaraclaras.se/2018/10/14/vi-tar-det-en-gang-till-ok/

  Jag läser med behållning bloggen och följer på Instagram. Det jag inte är intresserad av att läsa, scrollar jag förbi – precis som i en tidning!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.