Meghans comeback – och en knasig födelsedagstradition

Sitter här med kaffekoppen i soffan och jobbar med veckans “kungligt fredagsgodis” och herregud, vilket HÄRLIGT svep det blir imorgon! Meghans comeback och första framträdande efter baby Archie, bara för att ge ett exempel. Och varför? Jo, för att fira…

Trooping the Colour Ceremony i London. Även kallad “Queen’s Birthday Parade”, eftersom dessa två alltid sammanfaller. Men vänta, fyllde inte drottningen år i april, tänker du? Jo, det gjorde hon MEN drottningen av Storbritannien har många saker som vi andra bara kan drömma om. Exempelvis två (!) födelsedagar.

Drottningens “vanliga” födelsedag är den 21 april men andra lördagen i juni varje år firas hennes “officiella födelsedag”, en kunglig tradition sedan 1700-talet. Dåvarande regent George II fyllde nämligen år i gråtrista november men ville fira i blomstrande prakt, så han införde en extra “officiell födelsedag”. Och tja, detta lever alltså kvar än idag…

Foto: Frank Augstein / TT, Gareth Fuller / TT

Regngrått ute och idag måste jag säga att jag verkligen njuter av lugnet här hemma. Som i och för sig bara varar i typ tjugo (tio?) minuter till, innan barnen kommer hem. Men ändå. De små stunderna! KOMMENTERA!

10 reaktioner till “Meghans comeback – och en knasig födelsedagstradition

 1. Älskar all fakta du sitter på och ”bara råkar nämna i förbifarten”.

  Tänk dig som historielärare, åh!

  1. Iof sig ligger det nog ganska mkt googlande bakom de flesta av dessa inlägg.. 😉 och inget fel i det, men all fakta som skrivs i dessa inlägg kommer garanterat inte från skribenten även fast det ofta framställs så.

   1. Ja, det är ju som vilken tidningsartikel eller publikation som helst. En viss dos egen kunskap/eget intresse och en viss dos faktasökande.

    Håller med andra Johanna om att det är härligt att få ta del av en massa spännande fakta bland alla fina bilder!

   2. Hej Louise, åh – självklart! Det är ju exakt som att rapportera i Nyhetsmorgon eller nåt annat liknande, det är SJÄLVFALLET research bakom (fast i Nyhetsmorgon har jag en hel redaktion med mig, här gör jag allt själv) om någon trodde nåt annat eller att “det ofta framställs så”, så tror jag att man missuppfattat? Kram från Ebba

   3. Precis! Och det var precis därför jag nämnde detta eftersom att Johanna här högst upp verkar ha missuppfattat detta! Kram till dig med 🙂

   4. Och med att “det ofta framställs så” så kan det vara svårt att förstå vad som är typ “redaktionellt innehåll” och blogginlägg utifrån bloggarens egna tankar. Ofta är ju det vanliga då man skriver en fristående blogg som inte är knuten till ett mediehus, att man skriver utifrån sig själv och sin kunskap/tankar snarare än researchat innehåll om du förstår hur ja menar?

 2. Lyssnade på podden idag och slutade med att jag satt och grät. Jag beklagar verkligen din sorg. Det går inte att ta in. Men som ni sa, det är så viktigt att leva. Att välja att leva medans man kan. I allt kaos med små barn och jobb så glöms det lätt bort. Man bara gör.
  Sen vill jag bara säga tack för att du visar alla sidorna. Jag, som så många andra följde flera olika personer på insta. Sen tog jag ett uppehåll för cirka ett år sen och då insåg jag hur mycket det faktiskt påverkar en. De där ”perfekta” bilderna. Slutade med att jag rensade bort, men du fick vara kvar. Så ett stort tack för att du är genuin.

 3. Förra året var jag o min son i London och vi hade köpt biljetter till trooping the colours. Mkt pampigt och fint med alla hästar. Vi fick även en liten skymt av drottningen vid Westminster Abbey, kul!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.