Selfie med kändisar?

När är det okej att gå fram till en kändis och be om en selfie? När är det absolut INTE okej? Vad ska man säga? Och hur ska man bete sig? Blev intervjuad i DN igår, för en kul artikel med anledning av att superkändisar som Gwyneth Paltrow, Naomi Campbell och Barack Obama befinner sig i Stockholm i veckan. Bjuder på tre av tipsen här:

För det första: Känn in situationen. Vilket kan vara knepigt, så för att förtydliga: Sitter hen och äter en privat middag med vänner, tre bord bort från er, så är det inte läge att gå fram och avbryta. Råkar hen däremot passera dig på restaurangen, så kan du absolut säga något. Vilket leder in på andra tipset…

Ge en ärlig och uppskattande komplimang! Kort och gott. Krångla inte till det. Det kan kännas lite fånigt att säga att du älskar senaste filmen, boken eller beundrat och följt hens karriär under alla år – men detta är ofta exakt RÄTT. En komplimang från hjärtat är aldrig fel, inte ens till en superstjärna som hört den en miljon gånger. Stjärnor av den här digniteten, eller exempelvis kungligheter, att de är vana vid att människor kommer fram. Konstant. Så de har ofta ett sätt att hantera den typen av situationer på. Har de inte det, så… Tycker jag att de snarast borde skaffa det.

Smygfota eller smygfilma inte! Okej, kanske låter som sunt förnuft men tåls ändå att sägas. Det är ALLTID bättre att fråga artigt och glatt.

Bonustips: Råka droppa förbi på en kaffe i baren på Grand Hotel. En klassiker under Nobel-veckan, så roligt att sitta och spana på vimlet av prominenta gäster och perfekt även nu, eftersom den hemlighetsfulla superkonferensen äger rum just här! Men notera att du alltså civiliserat får ta en kaffe, det är inte populärt att bara hänga runt och smygspana.

Hörde nyss att artikel tydligen blev en snackis i dagens Nordegren & Epstein i P1, när de pratade om konferensen Brilliant Minds – och citerade mina tips. De frågade sig, med all rätt, om den här typen av tips verkligen behövs? Och konstaterade att ja, de gör faktiskt det. Tack för det!

KOMMENTERA GÄRNA!

8 reaktioner till “Selfie med kändisar?

  1. Känner tydligt att du har potential att axla M. Ribbing, hon hade varit stolt!👍🏼❤️

  2. Ja, tips behövs…i alla lägen människor emellan. Tycker nästan att folkvett och respekt försvunnit många gånger. Man utgår från sitt eget ego på något märkligt sätt. Har det att göra med att vi sällan interagerar med människor som inte vi känner? Vi lever i bubblor med skärmar och oss själva. Förstår inte hur vara BLAND folk. Skulle kunna skriva massor med exempel tyvärr. Skriv gärna mer om ämnet Ebba.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.