Männen, snabbt prat och julrim på handskar

Hej från mig, här hemma i pyjamas med kaffekoppen i högsta hugg. Dagens tredje. Eller fjärde?! Oh well. Alltså, jag fick sådana grymt bra julrim på handskar från er – vinnare är dragna, tre presentkort à 1000 SEK från Hestra-tomten är på väg till er därute. Nej, detta är inte reklam (dock samarbetar jag med småländska Hestra, som jag bjöd på tävlingen i samarbete med) utan jag MÅSTE bara bjuda på dessa fantastiska rim. Så bra! Perfekt för dig som ska ge bort ett par handskar till någon i julklapp? OCH så passar jag också på att tipsa om att vi i nya Säker stil-podden, som släpps idag, tipsar om just julklappar. Eventuellt gnäller vi lite också – över män och livet. Männen i våra liv. Stackars Amaury och Johan. Pratar alldeles för snabbt gör vi också, helt säkert. Nåväl, det är december. Mycket ska göras, mycket ska sägas! Här kommer rimmen:

Nu är vintern här
Mot skidorten det bär…
När det är sol och snö
Ar det dags att i skidliften knö
Med handskar från Hestra
Kommer jag backarna bemästra!

Här en klapp du nu får
Som i kölden dig bistår

Den rår om din tummetott
Så hen får det varmt och gott
Även slickepott och långeman
Värma dem, din klapp ja kan!
Gullebrann blir ej längre isande blå
Och lilla vickevire får en trivsam vrå
När du i alperna sen semestra
Ta då med din klapp, dina #Hestra

Nu ska jag strax iväg och sända LIVE tillsammans med Roy, då ska rimmen trimmas ytterligare…

5 reaktioner till “Männen, snabbt prat och julrim på handskar

 1. Va! Dög inte mitt rim?? Jag som var så himla nöjd😂😂 Kram

 2. Hahah eran poddd går absoluuuut inte att ta på 1.5 i hastighet som jag annars brukar göra. Men jag är likadan som er, pratar alldeles för fort 😂

 3. Vi har aldrig rimmat på våra julklappar, varken under barndomen eller nu som vuxen så jag vet inte hur det ”ska” vara men jag har alltid tänkt att rimmet liksom ska ge en klurig ledtråd till vad paketet kan innehålla. Blir därför alltid lika förvånad när rimmen avslöjar helt vad det är för något, då blir det ju inte det minsta spännande att öppna paketet. Syftar inte bara på dessa två rim utan det är ofta likadant på uppesittarkvällarna. Är därför lite nyfiken på hur ni som rimmar till era julklappar tänker? Ska rimmet avslöja presenten eller bara ge en hint?

  1. Jag håller med! Rimmet ska ju absolut inte avslöja vad innehåller är, bara ge en hint. Vad är annars poängen?🤔

 4. Jag tycker som ni att rimmet ska vara lite klurigt… jag och flera i min familj rimmar alltid och jag har gjort så sedan barndomen 🙂 love it.

  En tröja:
  Nu när minusgraderna ökat på
  du en värmande julklapp av mig ska få!
  God jul J… önskar F…

  Det räcker tycker jag men sen kan man öka på det hela också eller ändra tempus och ordval något:
  Nu när minusgraderna ökar på
  Du denna julklapp av mig ska få
  Till julbordssillen eller mojiton på klubben
  Jag ser fram emot att se dig i den sen!

  Eller:
  Nu när vintern är så kall du en värmande gåva behöver
  Så du inte fastnar i din hall utan går ut både norrut och söderöver!

  Eller:
  Jag ska här inte allting avslöja men jag hörde nåt om att tomten ordnat med en …

  Eller:
  Jag ska inte avslöja allt jag vet… men jag hörde nåt ryktas om tomtens värmande paket…

  Eller:
  Det är ingen hemlighet
  att du ofta fryser
  Lager på lager i en evighet
  kommer göra att du myser!

  Eller, något som är fri vers och inte rim:
  Alla snubbar vill ju vara katt som bekant
  I denna blir du coolaste katten i stan
  God jul J… önskar F… (Detta efterföljs alla av, jag bara skrev inte ut det igen förrän den sista nu.)

  God jul bloggEbba med läsare och ha det så fint i förberedelserna inför jul. Jag tycker att skriva, rita kort, pyssla, lacka med mera är sånt mys, däremot kan jag inte slå in fint för fem öre så det gör alltid min man. Det brukar vara en mysig stund när barnen sover och vi är uppe och ordnar med klapparna, lyssnar på musik och hänger.

  God jul
  Ha kul
  Var ful
  Och fin
  Kanske i gredelin
  Denna julklapp kommer passa med din fotomin

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.