Måndagsrapporten, Successions-pepp och Göteborg

Hej från tv-soffan framför “Successions” (jo, som alla andra antar jag?! Men bara ett avsnitt, ett ynka… Oh well, ska njuta av det strax, tillsammans med Johan här, som faktiskt är snäppet med “Successions”-pepp än vad jag är) och här kommer en liten veckorapport från mig. Vi börjar med att backa till måndagen som bestod till 100% av…

MÅNDAG: …Säker stil-jobb. Veckan brukar se ut ungefär så, att Emilia och jag jobbar med Säker stil på måndag – tisdag. Nu startade vi som vanligt med måndagsmöte med hela gänget digitalt – Camilla, Ida, Anna-Karin, Louise, Ellen, Caroline och Elsa – alla som på ett eller annat vis jobbar med Säker stil, samt med Emilias och mitt bolag. Det går ju lite överlappande, vilket faktiskt funkar väldigt smidigt. När det blir mycket med Säker stil, så rycker alla in och hugger i! Och när det behövs extra hjälp i något annat projekt, i vårt lilla “ekosystem”, så hjälps vi åt.

På eftermiddagen körde Emilia och jag poddinspelning på Emilias kontor vilket jag såg extra mycket fram emot, eftersom Emilia hade utlovat en maffig rapport från sin glammiga Hermès-tripp till Köpenhamn. Vilket jag fick! Och bäst av allt, den får ni också – på torsdag. Jippie!

Sedan åkte vi till Efva Attlings pampiga butik på Biblioteksgatan där vi preppade det sista inför måndagskvällen #SäkerstilLIVE med just Efva som hedersgäst. Hon berättade om sin passion för design och musik, hur hon skapar sina smycken (ibland från lera, ibland vid arbetsbänken där hon bankar ut former och idéer) och förutom att vi gick igenom otroligt många fina smycken (koden SÄKERSTIL20 ger 20% på allt silver just nu, på EfvaAttling.com) så blev jag enormt inspirerad! Inspirerad av allt Efva byggt upp, med sina smycken och hela sitt varumärke.

TISDAG: Plåtning – heldag – här hemma och julkampanjen för Bookbinders stod på schemat! Åh, det doftar fortfarande av nejlikor i apelsinerna, pepparkakor och nybakade scones. Mmmm. Varav jag nu ätit upp de flesta, för att jag blev så himla kvällssugen efter att ha slarvat med mellanmål. Suck. Jaja, nya tag imorgon. Kom i alla fall iväg på ett härligt svettigt träningspass sent på eftermiddagen, välbehövligt att rensa huvudet efter att ha stylat och fixat med hundratals bilder. Puh. Men FINT blev det, ska bli väldigt roligt att jobba med allt detta fina material!

ONSDAG: Lämna barn, komma iväg, förbi Bookbinders för att plocka upp några saker – sedan sätter jag mig på tåget ner mot Gööööteborg! Bokade tåget vid halvtio för att unna mig en lugn morgon, köpa med en stooor god laktosfri latte och jobba undan med bildmaterialet från tisdagens plåtning på vägen ner.

Rullar in i Göteborg till lunchtid och sedan passar jag på att ta ett möte. På eftermiddagen ska Emilia och jag hålla i en kul lansering hos Kvänum, i deras vackra lokaler ute vid hamnen. Jag har ju jobbat med Kvänum i många år, besökt deras snickeri, haft deras kök sen lääänge (Johans och min första gemensamma lägenhet, där satte vi in vårt drömkök Banér i vitt, till ett perfekt, gråsvart linoleumgolv, åh, älskade det köket) så det är alltid så spännande att följa deras utveckling och resa. Då den här nya lanseringen handlar om garderoben så passar det väldigt fint med Säker stil, ja, häng med på Stories så visar jag säkert fler glimtar där!

Sedan stannar jag över natten och bor hemma hos mamma och pappa på Överåsgatan. Skönt! Längtar redan efter en kopp te i köket där, som nog får avsluta kvällen…

TORSDAG: Gomorron Göteborg, tar tåget tillbaka till Stockholm och kommer fram till halvtolv. Sedan går jag förbi Denise Rudbergs trevliga “braklunch” (haha, Denises eget uttryck som man ju förstås gillar) för att fira lanseringen av hennes nya bok. Jag har fått så många trevliga inbjudningar till härliga frukostar och luncher och tiden räcker inte till för att gå på en bråkdel ens. Just Denises lunch klaffade så bra, sedan är jag ju ett stort fan också, av allt hon skriver och gör.

Möte på eftermiddagen och sedan hemåt och krama barnen lite extra, och avge en rapport från Göteborg. På kvällen är det “skolråd” ute på barnens skola, jorå, råkade visst räcka upp handen när det frågades om skolrådsrepresentant. Älskar ju att engagera mig i barnens skola, så det ska bli roligt!

FREDAG: Fredagstennis på morgonen och därefter vidare till poddinspelning. Avsatt nästam två timmar för detta, då det ska fotas och spelas in en lång intervju. Sedan jobba på järnet för på eftermiddagen är det blockat i kalendern för Padel-turnering! Ett grymt trevligt gäng, som jag verkligen kan tacka padeln för att jag lärt känna. Som svårövertalad padlare och inbiten tennis-fantast måste jag erkänna att detta ändå är en väldigt stor bonus. Sedan blir det prisutdelning och middag på kvällen, klackarna i taket!

LÖRDAG: Ljuvligt lugnt i kalendern – stallet för dottern, kanske en cykeltur för oss allihop. Hemmakväll och kanske blir det tacos?! Givetvis lördagsgodis. Ja, faktiskt för alla utom mig, då jag liksom inte har nåt mega-lösgodis-sug längre?! Däremot gärna en hembakad kanelbulle från frysen, eller en rostad kvällsmacka. Ja, faktiskt en konsekvens av att ha lagt om livet – jag åt sååå mycket mer smågodis innan?! Och nu, helt enkelt inget jättesug. Jaja, summan av lasterna, som man säger.

SÖNDAG: Dubbelmatch i tennis klockan elva, så då MÅSTE min vad vara i okej form igen. Sedan ska vi fira barnens kusin som fyller arton, på kvällen. Hurra för bästa kusin Kalle!

6 reaktioner till “Måndagsrapporten, Successions-pepp och Göteborg

  1. Hej! Jag såg på Ekonomibyråns senaste program och där förekom du och EMilia flera gånger på bild. HAr du sett programmet? Det handlar alltså om att klädkonsumtion är en enorm miljöbov… Du får gärna vad du tänker om programmet.

  2. Undrar lite över det faktum att du alltid skriver ut adressen/ gatunamnet till din familjs boenden!

  3. I Bromma där jag är uppväxt var det likadant med vissa gator, de som bodde på Örnbogatan, då sa man bara det alltid. Jag tänker alltid på Örnbogatan när E skriver Överåsgatan. Göteborg är jag inte så high på så ingen aning om den Ö är lika mysig och fin men jag kan ana det, att gatan/vägen är sammankopplad med massa härliga associationer och mys för henne så att hon liksom mmm när hon tänker på att komma hem dit. Jag blir nyfiken så någon som vet, är det en väldigt härlig adress i Gbg? (Jag känner mest till innerstan samt Kullavik, Billdal med mera.) Tack för ditt bloggande Ebba!

    1. Vad innebär att en adress är härlig? Fin/ dyr? Räcker att man säger ”mmm, hemma hos mamma och pappa i Göteborg” Har märkt att även adressen till fjällstugan anges.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.