Måndagsrapporten – en resa (med ett stort kanske)

MÅNDAG: Gomorron ny vecka, födelsedagsvecka i vår familj! För nu börjar den. The birthday season. Jag sa till Johan igår, när vi – jo, bara Johan och jag – lyxigt nog kom iväg på en liten promenad på lunch på Butiken nere på Strandvägen, att: Vi får väl faktiskt också fira när den är över?! När fem firanden och diverse kalas är avklarade. Äh, det är underbart såklart och barnen är mycket längtande, pirriga och laddade. Men det är också… Mycket med KALAS. Ja, det var väl i alla fall något rätt skönt med pandemi, att “26 barn som röjer hemma i två timmar”-kalas pausade, om jag får säga det?!

Nu ska jag strax lämna Ernst på förskolan, en mycket trött rufsig liten person denna morgon. Att denna lilla morgonpigga – som väckt mig så många morgnar, eller snarare, som det känts, mitt i natten – skulle bli en morgontrött, det gick ju inte att förstå. Men så blev det…

Måndagsmöte, sedan min måndagstennis innan jag sticker direkt vidare till Emilia för att jobba undan och podda. Modevecka i Stockholm denna vecka, samt en rad designevent, vilket märks i kalendern – så vi klämde in ett jobbpass denna måndag. Måtte det bli effektivt och bra! Trevligt blir det oavsett, haha! Fick nyligen en fråga om huuuur länge vi kommer att hålla på – forever and ever, tänker jag. Eller givetvis, så länge det känns roligt och lustfyllt och det GÖR det verkligen, ständigt. Tacksam är jag!

Okej, sedan ska jag köra Marianne till tennis och sedan behöver jag fixa inför…

TISDAG: …Veckans födelsedag. Vår älskade 8-åring Klas fyller NIO! Nej, går inte att fatta. “Japp, snart flyttar du hemifrån“, sa jag till honom och pussade hans blonda rufs imorse – “Men MAMMA, det är faktiskt ganska långt kvar….”, sa han. Och jo, det är det ju. Älskade unge, som kan vara den absolut snällaste människa på jorden. Nyfiken, älskar att läsa, fundera, pyssla, organisera. Lycka att få följa honom genom livet och se vart det tar honom. Mellanbarn, precis som jag.

Lunch på  finska residenset, i samband med Designveckan – nyfiken på detta, ska bli spännande!

Kul möte med Indiska på eftermiddagen, ska bli skoj att höra vad de är på gång – kanske får man kika på lite nyheter också? Hoppas det! Karin, som är VD, inspirerar mig enormt i hur hon jobbar med att vara så närvarande i hela Indiskas varumärke och resa, och hur de jobbar med sina trogna kunder. Har ju haft förmånen att få jobba med dem flera gånger genom året, det är alltid lika roligt – och som sagt, inspirerande för mig. Det där KAN vara en av de topp tre bästa sakerna med mitt jobb, faktiskt. Att jag gör roliga uppdrag och på köpet TAR MED MIG massvis med inspiration och idéer, från smarta människor jag får jobba med. Stay curious, som sagt!

ONSDAG: Födelsedagsmorgon, upp och hoppa tidigt! Hurra för Klas, som beställt tacos-middag och ska ha minikalas för två förskolekompisar på kvällen, senare får det bli kalas för klasskompisarna. Puh, alla dessa kalas, som sagt. Sedan direkt vidare till frukost på NK med Beckmans i samband med modeveckan. Tid avsatt för skrivande på dagen, förhoppningsvis kan jag hålla dagen fri och verkligen få ett bra skrivpass gjort – och sedan förhoppningsvis en tennismatch på kvällen.

TORSDAG: Frukost på Nationalmuseum – alla dessa event och frukostar, en väldig lyx såklart men också lite utmanande då jag verkligen försöker hålla på bra rutiner med kosten nu. Eller rättare sagt, komma TILLBAKA IN I bra rutiner. En sådan är i och för sig stadig, bra frukost men… Kanske då inte croissanter till varje vardagsfrukost. Well well, det gäller att ha siktet stadigt inställd på goda vanor och balansen – så ska det gå.

FREDAG: Pop-up för mina kära smycken står på agendan denna fredag – MÅTTE vi har några Astrid diamanthjärt-halsband kvar på fredag?! Annars finns just nu det mesta i lager, puh, det är inte helt enkelt med handgjort och begränsade upplagor. Men ack så roligt att emottagandet är så fantastiskt fint, jag har fått sååå fin respons om senaste släppet av Astrid redan. Tack, tack och åter tack. Varmt välkommen förbi Karlavägen 67, mellan 10 – 18.30 och PROVA! Köp smycken på plats, på direkten!

Och ja, vi skickar med en liten röd Alla hjärtans dag-gåva, så länge lagret räcker…

Ja, och frågan är…. Frågan är om jag denna fredag kanske möjligen befinner på resande fot?! I en av mina absoluta favoritstäder på jorden, med en av mina absoluta favoritpersoner i livet?! Helt enkelt, om mamma och jag lyckas med veckans stora plan och kommer iväg till London. Det här var nämligen min 70-årspresent till mamma, att vi två skulle åka dit. Jag vågar nästan inte skriva det – eller jo, det vågar jag ju, för jag GÖR det nu. Men det känns så nervöst med resande, trots att restriktioner släpps och det ljusnar, så… Ja, det känns nervöst helt enkelt. Men måtte det bli av.

LÖRDAG & SÖNDAG: Jag håller alla tummar och TÅR och ber att få återkomma!

5 reaktioner till “Måndagsrapporten – en resa (med ett stort kanske)

  1. Hej, en fråga i all välmening. Kan man träna tennis när man lämnat barn på förskola? Jag bara undrar, min son lärare, kan inte träna på tid när barnet är på förskolan. Tror att han jobbar kvällar och helger när barnet är hemma. Är det olika bestämmelser i olika kommuner. Eller vad beror detta på? Jag är glad för att du kan det Ebba men funderar mycket på varför det är olika.

    1. Finns ju de som har friskvårdstimme och får träna på arbetstid, även då barnen är på förskola. Kanske Ebba har det i sitt företag. Annars är det inte förbjudet att träna på lunchen och det är många som gör det för att hinna med träningen, inget konstigt alls.

      1. Hej Lisa, ja precis så är det, och jag blir lika glad varje gång kompisar berättar om att de får möjlighet till det på arbetsplatsen – då det ju ger så enormt mycket energi med exempelvis ett lunchpass! Sedan jobbar jag också med träningskläder, exempelvis med Casall, så det är ju för mig också lyxigt nog en del av jobbet att få in träningen! Glada hälsningar från Ebba

  2. Åh va härligt det låter, London♥️🇬🇧Längtar oxå helt galet dit, och tidigare gånger har jag faktiskt utnyttjat lite tidigare tips av dig. Och gillar alla!! Så snälla, kommer ni iväg unna oss mkt stories och gärna lite mer härliga tips, om vad ni gör, ser, äter, bor och shoppar!!👏🏻👏🏻Planerar en liten vårtrip med min på dagen nyblivna 11-åring, hennes första Londonweekend av många!🙏🏼

  3. Håller tummarna att ni kommer iväg till härliga London! Jag är på samma typ av förändringsresa som du gällande kosten och förstår att det är utmanande med croissant-frukostar i vardagen. Ville därför skicka med en tanke jag själv tänkte imorse (är på semester och det innebär också vissa utmaningar kostmässigt): man ångrar aldrig att man tog en mindre bit/avstod något onyttigt! Jag kan ibland uppleva att jag känner som att chokladkakan jag blir erbjuden är den sista på jorden, men så är det ju verkligen inte. Och man går ju aldrig i efterhand, 2 timmar eller dagar senare, och tänker ”jag borde verkligen ha passat på att äta den där chokladbollen!” 😄 Kanske en bra tanke att ha med sig, det finns fler croissanter i livet 😊 Lycka till!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.