Måndagsrapporten – och en teatertisdag!

MÅNDAG: Ja, måndagen swishade förbi eftersom Emilia och jag körde ett härligt bra jobbrace – eller dagen startade faktiskt med frukostmöte med ett härligt gäng, för att prata 2022-planer, drömmar och idéer. Kul! Bar start på veckan, bra energi, bra vibbar kort sagt. Nu låter jag ju helt OTROLIGT pepp här, det kan jag tala om – att så är det icke varenda måndag. Men den här veckan, jo! Kände mig stark på träningspasset på eftermiddagen, svetten rann och jag öste på. Och då sa jag till mig själv: “Håll KVAR vid den här känslan nu”. Det ska jag försöka göra…

Måndagskvällen blev inte alls som planerat. Planen var att gå på Årets Mama-middagen och galakvällen på Oaxen. Har ju både fått fint pris och varit programledare för galan, och det är alltid lika trevligt snack vid middagen, med spännande, inspirerande kvinnor. Men livet kom emellan, det körde ihop sig med hämtningar, lämningar och LIVET och istället minns jag tillbaka, här gick Emilia och jag tillsammans på röda mattan – jag med Ernst i magen!

…Åh, ett annat fint Mama-minne är såklart detta, när Amy och jag prydde omslaget, Marianne, med sin väldigt, väldigt Marianne-typiska kloka blick, som liksom säger “jaha, vad är detta nu för nåt, som mamma dragit med mig på? Jag hakar på, gillar läget”… Min älskade flicka, som föddes med en sådan där tusenårigt klok blick, från första stunden hon slog upp sina blå.

TISDAG: Ja, tisdagen blev en teatertisdag. Lyxigt! Jag fick ett infall för några veckor sedan, eller några kompisar rekommenderade oss – “Ni MÅSTE gå på Scalateatern och se revyn”, sagt och gjort. Det har ju onekligen varit på tok för lite teater i livet senaste tiden. Och jag kan inte heller skylla på pandemin för det var inte så att vi gick på teater varannan vecka innan det heller… Så nu överraskade jag min Johan med biljetter till Henrik Dorsin, Vanna Rosenberg, Johan Ulvesson och company och det var ju härligt. Vi käkade en halvtimmes-snabb middag innan, på Italian Cousins, och cyklade hem i rasande fart efteråt för att hinna med till barnvakten. Mysig kväll!

ONSDAG: Rivstartade dagen med måndagsmöte på gymmet (!) med Emilia. Jo, LYXEN att kunna gå igenom grejer med hantlar i händerna. Så tacksam i dessa stunder, över att jag är min egen chef. Den här hösten, eller hela det här ÅRET, har också präglats av att det stundvis är rätt tufft att driva egen. Med allt vad det innebär. Men sådana guldkantsgrejer, som denna morgon, det är verkligen uppsidan, solsidan, lyxen, grädden på moset, körsbäret… Ja, ni fattar?!

Sedan tog vi en snabb kaffe och smörgås, jag övertalade Emilia att åtminstone äta en yoghurt (som den mellanmålspolis jag är, MÅSTE hålla i rutinerna nu) och sedan vidare till ett gemensamt möte 9.30 där vi också mötte upp med Säker stils nya projektledare Malin, samt Ida och Anna-Karin. Bra möte, sedan skildes Emilia och jag åt och nu sitter jag på kontoret. Här lyser flitens lampa, Ellen och jag kör en “kontorsdag” och i eftermiddag ska vi ha Ebba von Sydow-Jewelry möte. Gå igenom allt inför julen, inför fredagens drop av tennisarmbandet Elise (som ju sålde slut, vilket är otroligt kul – detta blir nu sista droppet före jul) och ja, det är en hel del planering. Se till att boxar, våra fina smyckespåsar och allt sådant är i sin ordning.

Måste sedan lägga mig i tid för…

TORSDAG: …Klockan ringer vid fem, då jag ska med första tåget mot Dalarna! Min kära kollega Ellen och jag åker upp till Insjön för att jobba en heldag på Insjöns väveri, där alltså – jo, nu är det officiellt – Johan och jag genom Bookbinders Design är nya delägare! Kan typ inte förstå att detta är sant, jag är så stolt och ödmjuk inför detta arv vi nu ska förvalta, ett arv av hantverk, fantastisk kvalitet och faktiskt en konstform, med så mycket historia. Fina Insjöns väveri vars dukar ju alltså det dukas med på slottet, och förstås i väldigt många hem, i generationer. Jag ska berätta hela historien om hur detta gick till, häng gärna med på mina Instagram Stories imorgon! Ska fota så mycket jag kan också, gissar att det blir en rätt hektiskt dag men kul blir det…

…Ja, såhär vackert och soligt var det i början av september när vi i hemlighet (!) var uppe och skrev på alla papper. Ja, ödmjuk som sagt – och pirrig!

FREDAG: Kommer hem sent på torsdagskvällen från Dalarna, så jag försökt att hålla fredagen hyfsat lugn. Fredagstennis på morgonen, sedan har Emilia och jag faktiskt en “Personal shopping” vilket vi sällan gör, men detta är sedan länge planerat, ja, sedan före pandemin till och med, om jag inte minns fel?! Efter lunch digitalt möte, sedan är mitt mål att hinna landa på kontoret på eftermiddagen.

På kvällen blir det middag med kompisar som är på besök från Falsterbo. Dotterns sommar-bästis och hennes mamma, som ju är MIN sommarkompis (sån dubbel-win-win!) och träningskompis i Falsterbo, kommer på finbesök till huvudstaden! Fantastiska fyrabarnsmamman Jenny vars energi och pepp typ ALDRIG tar slut?! Ska bli såååå kul! Jag ska boka nåt skoj ställe där vi äter på kvällen och…

LÖRDAG: …Sedan på lördag får vi se, kanske något museum, cykeltur, ja vi får se?! Kanske modeutställning på Nordiska muséet eller slottet. Livrustkammaren kanske? Hmmm. Jag ska fila på detta. Det blir bra hur som…

SÖNDAG: Marianne har nån tennisgrej på förmiddagen, jag tror dock att hennes kompis kör, älskar när man kan hjälpas åt. Och Klas har handboll och jag vill hinna träna och… Ja, sen det viktigaste av allt: Sjunka ner i soffan, varva ner efter helgen och somna till en serie i soffan tillsammans med Johan?!

2 reaktioner till “Måndagsrapporten – och en teatertisdag!

  1. Så roligt tycker jag, som bor i lilla Insjön 👍🏻👍🏻

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.