Måndagsrapporten – och att träna inför publik?!

Hej ny vecka, dags för ny måndagsrapport. Jaja, det blev tisdag morgon men imorse lämnade Johan och klockan är fyra minuter över åtta, jag sitter redan på kontoret med en tallrik havregrynsgröt (med mycket kardemumma och kanel i, måste skaffa nån slags sylt till kontoret…) och känner faktiskt livet i mig. Idag är jag i fas. Det var jag inte riktigt igår, så vi backar dit en snabbis…

MÅNDAG: Måndagsmöte med kollegorna på mitt kontor, jag hade bjudit in Sofi, Caroline, Anna-Karin och Ida till lite tidigare möte än vanligt, med frukost. Lyxade till det och köpte supergoda, nybakade ostsmörgåsar på väg dit, dukade fram med kaffe, blåbär och clementiner. Och tända ljus! Blev en riktigt höstig mysig start, klockan tio anslöt Emilia, Camilla och Louise som hade varit på morgonmöte i Gamla stan. Sedan Säker stil-möte fram till lunch. Åh, det är en väldigt rolig, inspirerande och bjussig höst detta, för alla Säker stil-vänner därute. Mycket kul som väntar bakom hörnet!

Vi hade därefter genomgång av en kommande EXTRAPODD med ett speciellt viktigt tema. Kommer nästa vecka! Vi åt en snabb sallad vid datorn samtidigt som vi jobbade, Emilia och jag, sedan iväg till lunchträningspass. Det är så kul att träna ihop. Jag har ju ett lite inofficiellt löfte den här hösten, utöver 10.000 steg om dagen – nämligen att tacka JA till så mycket tränings som möjligt, som kommer i min väg. Eller all form av rörelse helt enkelt. Så nu kör Emilia och jag en gång i veckan och det är toppen. Kanske också för att vi har så himla kul! Efteråt får man ju dessutom världens energipåslag. Mycket riktigt, vi studsade tillbaka till mitt kontor efteråt och jobbade järnet fram till klockan tre. Då hade jag möte på stan, som jag fick jogga till. Därefter jogga tillbaka till kontoret, för att hinna få iväg några mail innan klockan blev fem, för då hade Karolina Skande och jag bokat efterlängtad powerwalk-dejt vid Djurgården. Lyxigt. Det var så vackert att det gjorde ont, med de glödande vackra höstfärgerna längs kanalen.

Sedan hem, middag med mamma som var i stan på besök – och klockan åtta stack Marianne och jag iväg och avslutade dagen med en timma tennis. Väldigt härligt, det är så KUL att göra sådant tillsammans. Vi bollade, körde volley och jag fick dagens sista steg, totalt 28.000 blev det. Inte konstigt att jag kände mig stel i benen när jag parkerade mig bredvid Johan i soffan och såg på det sista avsnitt av “Teheran” som finns tillgängligt, nästa kommer på fredag…

TISDAG: Japp, startar på kontoret men ska strax iväg och repa med Emilia inför dagens LIVE! Haha, klockan 12.00 ska vi ju bjuda på LIVE-gympa tillsammans med Froosh som vi jobbar med i Säker stil. Erica, som jobbar med Froosh, kom med den här härliga idén som jag ju givetvis bara sa ja, ja, ja till. Jaaa, sa även Emilia. Vi har tränat in ett 20 minuters powerpass för hela kroppen, som inte kräver några redskap, ingenting. Jag kommer typ att göra det här själv en gång i veckan. Så bra ju! Ja, om det nu blir så bra som vi hoppas. Puh. Håll tummarna klockan 12.00 idag, på @sakerstil Instagram…

Efter lunch ska vi podda, jag ska tillbaka till kontoret och signera 10 kokböcker som är beställda och sedan ett möte klockan två. Senare i eftermiddag har jag en dubbelmatch i tennis, samt avstämning med min kollega Sofi om pågående projekt. LUGN kväll hemma sedan, ska bli skönt. Barnen har fått läxor idag, eftersom det är tisdag, så börja pyssla med det i tid, är ju alltid en god idé.

ONSDAG: Avstämningsmöte med Volvo på morgonen, inför torsdagens roliga uppdrag på Volvo Studio där jag ska hålla i en panel. Vet inte hur mycket jag får berätta om detta, så jag får återkomma. Men ett mycket roligt uppdrag.

Lunch med Camilla, som är projektledare för Säker stil, för att också hinna prata igenom läget. På eftermiddagens möte med Säker stil igen, om en grej vi filat på lääänge nu. Kanske har vi äntligen hittat rätt partners?

TORSDAG: Vilodag utan absolut någon träning, förutom 10.000 steg. Jag skriver det, för att jag ser att jag faktiskt behöver det. Man får inte glömma vilodagarna. Herregud, att jag ens skulle behöva tänka så, det hade jag inte kunnat drömma om för ett år sedan. Men så ser livet ut just nu. Jag är så himla tacksam och glad över det. Måtte, måtte, måtte jag lyckas hålla i en något sånär aktiv livsstil med träningen så länge det bara går. Ja, alla de här förändringarna jag gjort, med kosten och träningen, har ju ETT gemensamt mål: för livet. Långsiktigt. Så det är ju planen. Men samtidigt vet jag att livet är en bergodalbana. Ingen raksträcka. Så vi får väl se. Är ödmjuk inför det faktum att det också bor en icke-tränande människa inuti mig.

På kvällen kör jag #EbbaLIVE hemma i vårt vardagsrum – med barnen! Hehe, du läste rätt. Det låter ju som en ganska speciell idé men när Polarn O Pyret frågade, så sa jag också bara JA på direkten. Så roligt. Är så glad över att ha samarbetat med dem länge nu, vi bor i deras randiga pyjamasar – så att få vara med och visa roliga nyheter, tillsammans med barnen, LIVE på min Instagram, det lät ju som ett himla kul uppdrag! Klockan 19.00 på torsdag kör vi, hemifrån Narvavägen.

FREDAG: Trodde jag tittat fel nu, men nej?! What. Fredag är MÖTESFRI. Blank. I kalendern. Halleluja, jag ska omedelbart blocka hela dagen för skrivjobb. Ja, förutom fredagstennisen på morgonen förstås. Den är helig.

Jag ska också förbi Bookbinders på Karlavägen och se vad jag kan hjälpa till med där. Johan har jobbat med detta måååånga timmar senaste veckorna och gjort ett sådant mastodont-jobb där, tillsammans med kollegorna förstås. Herregud, snart öppnar vi. Kanske redan smygöppning på fredag?! Vi får se.

LÖRDAG: Hurra för helg. Stallet för Marianne, sedan simtävling på eftermiddagen. Den här helgen också. Hon ska köra 25 meter fjäril och är väldigt pepp inför detta. Kul. Önskar att vi alla kunde följa med, vilket ju inte går i dessa tider. Men ute vid stallet går det ju, hoppas att det vackra höstvädret håller i sig. Men i det stora hela, mest njuta av att hänga, tjata och skratta med livets huvudpersoner, familjen:

SÖNDAG: Lugnt och ledigt, även detta välbehövligt. Vi måååste plocka hemma, flytta in i nya hallgarderoben och jag måste verkligen röja bland mina saker som – japp, jag vet det redan nu – samlats i härliga högar under veckan som gått. Urk, så trist men skönt när det är klart. Målbild med söndagskväll och välplockat, hyfsat okej städat hem. Kanske till och med ha hunnit plantera färdigt hösten på balkongen…

KOMMENTERA GÄRNA!

14 reaktioner till “Måndagsrapporten – och att träna inför publik?!

 1. Härlig vecka! Hoppas du kan inspirera andra att röra på sig, och faktiskt uppleva energin och kraften man får av rörelse, träning och motion!
  Skulle inte klara en vecka utan massor av träning, först då orkar jag med jobb, hem och familjeliv utan att bli sur och gnällig.

  Ha så fint!

  1. Hej N! Så sant, man FÅR ju ironiskt nog energi av detta som TAR så mycket energi?! Och jag känner som du, just nu orkar jag inte med “resten” om jag inte får min träningsdos. KRAM!

 2. Berätta gärna kort vad du gjort för förändringar i kosten. Tack för inspirationen🙏🏼 Du är grym!

 3. Låter riktigt höstigt, härligt. Mycket träning – go Ebba! En fråga: det mörkbruna nagellacket du nämnt, vilket? Kram

 4. Du inspirerar Ebba! Viktigt att tänka långsiktigt och kontinuitet. Det är det som ger resultat över tiden. I våras kunde jag knappt gå runt kvarteret utan att bli andfådd. Igår funderade jag på om jag ska börja jogga eftersom den dagliga entimmes PW inte gör mig riktigt andfådd längre. Så det går, men det tar tid. Finns ingen quick fix, dock märker man skillnad direkt, vilket är så peppande. Ser att flera flunsor skriver om operationer för att gå ner i vikt. Förutom att alla operation medför risker är det verkligen inte svaret. Vi måste röra på oss och äta en balanserad kost för att minimera de hälsorisker som övervikt och ett stillasittande liv medför. Som förälder har man också ett ansvar att vara en förebild för sina barn så att de får sunda vanor. Men behöver inte vara någon fanatiker (helst inte) utan lära barnen att det går att cykla, promenera etc och inte ta bil överallt. Aktivera sig tillsammans.

 5. Att du var på fest på lördagen och ute på nattklubb på natten fick inte vara med ser jag….men det fanns i Stories. Antar att det känns fel att skylta med…..Pandemin pågår tyvärr alltjämt och det är inte över, kan tyvärr bli värre igen om vi inte håller i och håller avstånd – jämt! Vore så glad om fler som du kan propagera för detta istället för att visa alla middagar och fester ni går på.

  1. Hej Emma, den här rapporten handlar om DEN HÄR veckan – då har jag inte en endaste partykväll inplanerad! Så tja, den är alltså ungefär som de allra flesta veckor för mig de senaste tio åren… Men det stämmer, i fredags var jag på slutfest för en väldigt kul produktion jag jobbat med, som slutade på en klubb där vi hade bokat bord. Såg sedan bilder från lördagskvällen (tror jag att det var?) och att folk inte alls varit vid sina bord, utan mer som en “vanlig klubbkväll”, vilket förvånade mig med. Kram från Ebba

 6. hej ebba! var är din kanonsnygga beiga, korta, ull (?) kappa från?

 7. Hej!
  Jag lyssnar alltid på din o Emilias podd, men nu har jag börjat fundera. Vänder den sig ENBART till de som arbetar hemma?! Jag vet inte hur många gånger detta upprepas i varje avsnitt. Eller är det månne så att jag är den enda som är på jobbet och arbetar och som lyssnar på podden?

  1. Jag arbetar inte hemma och jag har inte reflekterat över att det är något som skulle upprepas i varje avsnitt. Eller vad det ens skulle ha för betydelse.

 8. Härligt! älskar dina måndagsrapporter och blir så peppad både på träning och livet i allmänhet 🙂 KUL!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.